Blues voittoon viisaalla pelillä

LIIGA / Raportti
Ässät ei kyennyt muuttamaan joukkueen ympärillä pyörivää sirkusta kovaksi taistelutahdoksi. Joukkue ei kuitenkaan lyönyt peliä täysin läskiksi. Blues puolestaan pelasi, lähtötilanteen huomioon ottaen, erittäin viisaan vierasottelun ja kuittasi itselleen täydet sarjapisteet 1-5-voitollaan.

Loppulukemat eivät täysin vastaa illan tapahtumia, sillä kotijoukkueellakin oli tilaisuutensa kääntää peli itselleen edullisempaan suuntaan. Joukkueen
henkinen tila ei kuitenkaan ole kaiken kohun keskellä parhaimmillaan, eivätkä porilaiset pysty viimeistelemään tarvittavalla prosentilla.

- Kovaa koulua käymme. Avauserässä oli paikat ottaa ottelu haltuun, mutta henkinen kanttimme on nyt niin kovalla koetuksella, ettei vastustajan johtomaalista pystytä toipumaan, Ässien päävalmentaja Jari Härkälä kertoili ottelun jälkeen.

Juuri näin asia onkin. Ässät pysyi hyvin ottelussa mukana, ja jopa hallitsi tilanteita, kunnes Blues onnistui siirtymään ylivoimalla johtoon. Avausmaalin tekijänä kunnostautui illan aikana kahdesti osunut, ja kertaalleen maalin alustanut Oskar Osala. Nuorukaisen otteet olivat kerrassaan upeaa katsottavaa läpi ottelun.

Espoolaiset tylyjä vieraita

Alkuminuuttien kyttäilyn jälkeen Blues iski ratkaisun erikoistilanteista. Ville Viitaluoman johtama ylivoimakentällinen pyöritti peliä erittäin mallikkaasti läpi ottelun, ja ensimmäisen ylivoiman harjoiteltuaan, ketju iski kahden peräkkäisen pakkopelin aikana kiekon ohi Kimmo Kapasen. Ensimmäisen maalin viimeisteli Osala, Arto Laatikaisen ja Rami Alangon kerätessä syöttöpisteet. Toisesta ylivoimamaalista vastasi puolestaan Laatikainen. Tällä kertaa kauniin maalin alustajina toimivat Viitaluoma ja Osala.

Toisessa erässä Blues jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäi. Ylivoima tuotti jälleen tulosta heti erän alkajaisiksi. Ässien nelikolle sattui kohtalokas merkkausvirhe jonka seurauksena Ryan Keller ja Stefan Öhman karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Kellerin syötöstä Öhman siirsikin espoolaiset jo turvallisen tuntuiselle kolmen maalin karkumatkalle. Myös Kimmo Pikkarainen merkkautti itselleen syöttöpisteen.

Kokonaisuudessaan Blues oli Ässiä edellä lähes kaikessa. Maalissa Bernd Brückler oli itse varmuus. Ässien ainokaiselle hän ei voinut mitään. Kahden miehen ylivoimalla Markku Tähtinen ja Marko Kivenmäki järjestelivät kiekon Pasi Saarelalle. Saarela pääsi paraatipaikaltaan tykittämään pelivälineen vastustamattomasti ohi Brücklerin. Isomäessä heräsi hetkeksi toivo kotijoukkueen nousemisesta peliin mukaan, mutta mitään mainittavaa rynnistystä ei patapakka saanut aikaan, vaan sinänsä yritteliään oloinen pelaaminen oli lähinnä näennäistä.

Bluesin päävalmentaja Petri Matikainen oli todella tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

- Ässät oli otteluun lähdettäessä vaikeassa tilanteessa ja tiesimme, että he iskevät kovaa päälle. Alussa hoidimmekin tilanteen todella hyvin.

- Pelasimme erinomaista peliä ja haluan kiittää koko joukkuetta. Huonojakin hetkiä oli, mutta ne pystyimme hoitamaan. Iso kiitos joukkueelle vielä kerran, Matikainen päätti.

Tiukka tuomarilinja

Ottelun tuomarina nähtiin eurooppalaisen tuomarivaihdon tuloksena sveitsiläinen Brent Reiber. Mies saikin tarkasta, mutta tasapuolisesta linjastaan kiitosta valmentajilta.

- Tuomari oli erittäin hyvä. Piti tarkasti linjansa. Pelaajatkin pitivät varmasti, Matikainen kommentoi.

- Samaa mieltä. Linja pysyi loppuun asti samana. Jos ei ensimmäisen erän jälkeen vielä tiennyt mistä vihelletään niin saa syyttää itseään, Härkälä puolestaan totesi.

Ottelussa jaettiin yhteensä peräti 19 kappaletta kahden minuutin rangaistuksia. Jäähyt myös koituivat ottelun ratkaisuksi, Bluesin hallitessa erikoistilannepelaamisen selvästi isäntiä paremmin.

Lopussa Blues pääsi vielä kaunistelemaan lukemia, kun Ässien kiri hyytyi lopullisesti tyhmiin jäähyihin. Ensin juuri Ässien saatua viidennen miehen takaisin kaukaloon Bluesin Oskar Osala iski illan toisen osumansa, ketjukavereiden antaessa taustatukea syöttöjen muodossa. Vain parikymmentä sekuntia ennen ottelun loppua espoolaiset iskivät vielä viidennenkin osuman ja jälleen ylivoimalla. Maalintekijäksi merkattiin Erkki Rajamäki, syöttöpiste Stefan Öhmanille.

» Lähetä palautetta toimitukselle