Maalinteon merkitys

LIIGA / Ennakko
Muutaman sarjakierroksen jälkeen sekä Tappara että HPK ovat tuskailleet hyökkäyspään onnistumisten kanssa. Siinä missä tamperelaiset ovat pysyneet jokseenkin hyvin vastustajien vauhdissa mukana ja hävinneet otteluita pienillä marginaaleilla, hämeenlinnalaiset ovat osuneet tolppien väliin vain kaksi kertaa kolmessa ottelussa.

Kuntokäyrät

Jos haluaa uskoa joukkueiden valmentajia, kummallakaan joukkueella ei ole suurta pelillistä lamaa, joskaan kumpikaan joukkue ei myöskään ole onnistunut kääntämään viimeisiä otteluita edukseen. Tämä näkyy nykyisessä sarjasijoituksessa, joten pisteet tästä ottelusta ovat molemmille tärkeitä pelillisen uskottavuuden palauttamiseksi.

HPK jatkaa otteluita aina lokakuun puoleen väliin saakka vieraspelikierteessä, jossa voittamiseen sisältyy omat lainalaisuutensa. Mitä nopeammin joukkue pääsee orastavasta tappioputkesta yli, sen helpompi on sen lähitulevaisuus varsinkin henkiseltä kannalta.

Tällä hetkellä hämeenlinnalaiset tarvitsisivat kipeästi kokeneiden pelaajien esiin nousua ja roolin ottamista. Toistaiseksi esimerkiksi Tony Virta, Marko Tuulola ja Ville Viitaluoma ovat kuitenkin jämähtäneet osaksi harmaata massaa.



Tappara puolestaan otti takkiinsa viikonlopun vieraspeleissä ensin JYPiltä ja heti sen jälkeen KalPalta. Jyväskylässä tamperelaiset esittivät yllättävänkin hyvää vieraspeliä, mutta Kuopiossa joukkue ei onnistunut kummassakaan päässä kenttää maalivahti Harri Säteriä lukuun ottamatta.



- Me pyritään voittamaan irtokiekkoja, ottamaan taklauksia vastaan ja karvaamaan aktiivisesti siniviivalla pitäen kuitenkin koko ajan riittävästi miehiä pelin alla. Hyökkääjien osalta ”pelistä varastaminen” on kehittynyt, eli he ottavat askelia kotiinpäin ja tukevat sitä kautta puolustusta, kun kiekko menetetään, Tapparan päävalmentaja Mikko Saarinen totesi viikonloppuna.

Ratkaisun paikat

HPK on tehnyt runkosarjan aikana ainoastaan kaksi maalia kolmessa pelissä. Se on varsin hyökkäysorientoituneelle ryhmälle suorastaan hävyttömän vähän.

Tappara ei ole päässyt viimeisissä peleissään häärimään varsinaisesti maalin eteen ja haastamaan veskareita tosissaan. Päätypelaaminen ja tilanteiden hallinta toimii, mutta suorien hyökkäyksien päättäminen tuottaa edelleen päänvaivaa.

- JYPiä vastaan meidän päätypelaaminen oli hyvää, eikä ollut yllätys, että pystyttiin tuottamaan siitä maali. Enemmän kuitenkin huolestuttaa tällä hetkellä meidän suora hyökkäyspeli. Meidän pitäisi ampua enemmän ja haastaa pakkeja aktiivisesti luistelemalla. Nyt hyökkääjät hakevat liian nättejä kuvioita. Me tarvitaan ehdottomasti lisää suoraviivaisuutta, Saarinen jatkoi.

Ottelun ratkaisu kulminoituu siis siihen, kumpi joukkue onnistuu paremmin hyökkäyspelissä ja erityisesti viimeistelyssä. Tehtävää ei voi kuitenkaan suorittaa puolustuspelaamisen kustannuksella, sillä muuten kamppailusta tulee maalintekokilpailu sanan varsinaisessa merkityksessä.

Kokoonpanot

HPK:lta on varmuudella poissa pitkäaikaispotilas Janne Laakkonen. Lisäksi Kai Syväsalmi on nivusvamman takia sivussa, kuten myös Mestis-vierailulla polvensa loukannut Risto Korhonen. Joukkueen pelaava maalivahti päätetään pelipäivän aamuna.

Tapparalta kokoonpanosta puuttuvat Teemu Nurmi ja Timo Vertala. Muutaman pelin huilinut Miska Kangasniemi pelasi muutaman vaihdon Kuopiossa, joten hän nousee todennäköisesti nyt varsinaiseen kokoonpanoon. Vuorottelutaktiikan lainalaisuuksia noudattaen on Mika Lehdon vuoro aloittaa Tapparan tolppien välissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle