Vetyä kaikilla mausteilla - Raumlaiset Lappeenrannassa

LIIGA / Ennakko
SaiPan maalintekotaito laitetaan tänään puntariin.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
"Ol niingon gotonas" lukee Rauman kaupungin rajalla kaupunkiin saavuttaessa valtatie kahdeksalla. Kuopiosta voitokkaasti Lappeenrantaan matkaansa jatkanut Lukko ei varmasti tule tuntemaan oloaan kotoisaksi, kun torstai-illan kamppailussa se vierailee sarjan kolmantena majailevan SaiPan vieraana.

Kotijoukkue SaiPa vieraili viime kierroksella "paikallisvastustaja" Oulun Kärppien vieraana, josta kotiin tuomisina ei ollut kuin sitä kuuluisaa lämmintä kättä ja karmaiseva bensalasku. Pelillisesti SaiPa oli perinteisen potkun sijaan kaksi potkua oululaisia perässä kahden ensimmäisen erän ajan, mutta paransi otteitaan kolmannessa erässä, kirin kuitenkin jäätyä lyhyeksi Kärppien viedessä sarjapisteet 2-1 lukemin.

Vaikka SaiPa onkin sarjan kolmantena, ei sillä ole kuitenkaan varaa lähteä sarjan viimeisellä neljänneksellä löysäilemään. SaiPan on jatkettava siitä mihin se Kärpät ottelun kolmannessa erässä jäi ja uskaltaa ottaa peli haltuun ensimmäisestä minuutista lähtien sen sijaan, että jäädään odottelemaan vastustajan siirtoa.

Jos Rauman Lukon vieraskiertuetta tulisi kuvailla ruoka-annoksin, olisi Lukolla tiistaisen kalakukon jälkeen edessään se ainoa ja oikea vety. Tiistaina Kuopiossa vieraillut Lukko otti 2-0 vierasvoiton KalPasta, onnistuen katkaisemaan pitkäksi venyneen putken vieraskentällä. Lukko ei nimittäin ollut onnistunut ennen KalPa-ottelua nappaamaan täyttä pistepottia yli kuuteen viikkoon vieraalta maaperältä.

Lukolla on iso tehtävä edessään, jos se aikoo napata pisteitä mukaansa Lappeenrannasta. Mikäli raumalaisten jalka on sellaisessa kunnossa, että se onnistuu tappamaan vauhdin ottelusta on sillä hyvät mahdollisuudet onnistua lisäämään murheellista pistesaldoaan vierasotteluista. Mutta jos pelin vauhti alkaa muistuttamaan pikaluistelun sprinttimatkaa, on raumalaisilla edessään pitkä ilta.

Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat tasan 1-1. Lokakuisessa kamppailussa SaiPa otti kotikentällään 3-1 voiton, mutta paria kuukautta myöhemmin raumalaiset onnistuivat viemään sarjapisteet Raumalla lukemin 4-1.

Seuraa Heitä

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Kaksi kuukautta sivussa ollut Stefano Giliati oli vielä Oulussa hieman ulalla pelituntuman puutteen vuoksi. Löytyykö italialaisesta singeristä alkukauden vauhti jo toisessa ottelussa?

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Piste per peli tahdilla viime otteluissa operoinut Vahalahti hakee taatusti SaiPa-maalin tähtäimeensä sen siihen ilmestyttyä. Pullistelevatko verkot, vai kolisevatko pleksit?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Tommi Jokinen 2 3 5
2.Sami Venäläinen 0 3 3
3.Markku Flinck 1 2 3
4.Patrick Davis 2 1 3
5.Jaakko Rissanen 0 2 2
Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 4 2 6
2.Lauri Tukonen 0 4 4
3.Janne Keränen 1 3 4
4.Toni Koivisto 3 1 4
5.Aaron Gagnon 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle