SaiPa haastaa kovavireisen HIFK:n

LIIGA / Ennakko
Torstai-illan liigakamppailu on lappeenrantalaisnäkökulmasta usealla tapaa mielenkiintoinen. Vastassa on aina sytyttävä IFK ja lisäksi joukkue esittelee Richard Lintnerin ja Brian Salcidon Kisapuiston yleisölle. Jännitystä riittää myös siinä, että herääkö SaiPa todella taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Kuntokäyrät

Pitkän tappioputkensa vihdoin lauantaina Pelicansin kustannuksella poikki saanut SaiPa palasi arkeen jälleen Tampereella, kun joukkue rähmelsi tiistaina surkean ottelun Tapparaa vastaan. Joukkueen loistava ylivoima piti SaiPan mukana pelissä, mutta todellista epäselvyyttä voittajasta ei missään vaiheessa ollut.

Puolustajat Brian Salcidon ja Richard Lintnerin hankkinut SaiPa sai uusilta tulokkailta kovaa tulitukea, sillä molemmat onnistuivat heti maalinteossa. Muu joukkue ei ollut kuitenkaan sillä samalla asenteella ja peliotteella mukana, jolla TPS:lta irtosi Turusta piste ja Pelicans kaatui puhtaasti kotihallissa. Näin pudotuspelipaikka karkasi jälleen kahdeksan pisteen päähän.

Siinä missä SaiPa ailahtelee, on Helsingin IFK hirmuvireessä. Joukkue nousi viime kierroksella liigassa toiseksi ja on sarjajohtaja JYPiä perässä kymmenen pistettä. Helsinkiläiset ovat lisäksi pelanneet pelin jyväskyläläisiä vähemmän, joten yhdeksän ottelun pisteputkessa oleva IFK voi hyvinkin nousta vielä taisteluun runkosarjan voitosta.

Viimeksi IFK kiillotti kilpeään KalPaa vastaan. Joukkueen tähtenä hääri loistoiskuun äitynyt Toni Söderholm, joka summasi tehot 1+2. Maalinteossa onnistui vaihteeksi myös Juha-Pekka Haataja ja kun ykkössentteriksi noussut Petteri Wirtanen jatkaa totutun tehokkaasti, tulee laajalla rintamalla iskevän IFK:n pysäyttäminen olemaan SaiPalle kova tehtävä.

Tämä siitäkin huolimatta, että helsinkiläisten hyökkäysarsenaalin kovin yksittäinen tykki Ville Peltonen puuttuu kokoonpanosta.


Kompastuuko SaiPa jälleen helsinkiläisten käsittelyssä?

Ratkaisun paikat

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella jo kahdesti aiemmin ja molemmissa otteluissa teema on ollut sama. IFK:n jalkatyö on ollut SaiPaa selvästi edellä ja maalipaikat menneet selvästi kilpipaitojen hyväksi. Torstai-illan ottelussa keltapaidat ovat hieman uudistuneella ilmeellä kaukalossa ja ilme on ollut alkukautta liikkuvampi, joten SaiPan pitäisi teoriassa pystyä vastaamaan vierailijan liikkeeseen.

Asenne kuitenkin ratkaisee. Mikäli sputnikkien jalka on Tappara-kamppailun tapaan raskas, ei ottelun voittajasta tule olemaan epäselvää. Jos taas SaiPa on herännyt taistelemaan pudotuspelipaikasta ja pystyy pitämään ottelun tasaisena, voi sen todella vaarallinen ylivoima tehdä tarvittavat maalit voittoon. HIFK:n alivoima on aggressiivisuudessaan liigan eliittiä, mutta keltapaitaisten kiekonsiirtely Tampereella antaa luvan odottaa erikoistilannetehoja myös jatkossa.

SaiPan kovin ase on yhden pelin perusteella ehdottomasti slovakkipakki Richard Lintner. Oikealta laukova puolustaja on tehnyt aina kovia tehoja sarjasta riippumatta ja sama trendi tuntuu jatkuvan. IFK:n puolelta ylivoimatehoista on vastannut loukkaantumisesta toipunut hyökkääjä Jeff Hamilton. Ensi kerran tämän kauden liigassa maaleitta viime kierroksella jääneen Hamiltonin laukaus tulee viuhumaan ottelussa jälleen useampaan kertaan. Etenkin, jos SaiPa jatkaa jäähyilyään Tappara-pelin mittakaavassa.

Helsinkiläisten ylivoima on kärsinyt hieman Ville Peltosen poissaolosta ja tämä on näkynyt etenkin ratkaisujen ennalta arvattavuudessa.

Kokoonpanot

SaiPan loukkaantumistilanne on pikkuhiljaa helpottamaan päin. Jo Tampereella ylimääräisenä hyökkääjänä mukana ollut Petri Koskinen on mukana kokoonpanossa. Myös muutaman pelin selkävamman vuoksi huilannut Jesse Saarinen on käytettävissä. Pelaajaliikenne on viime aikoina kulkenut rankasti molempiin suuntiin ja SaiPan valmentaja Ari-Pekka Selin toivoo tilanteeseen työrauhaa.

- Toivottavasti vähän rauhallisempi tahti olisi jatkossa, pääsisi kasaamaan joukkuetta ja rauhoittamaan tilannetta. Tietysti on jouduttu tähän tilanteeseen loukkaantumisten takia.

SaiPan puolustajien Daniel Sondellin ja Simon Backmanin loukkaantumistilanteeseen Selinillä ei ollut uutta kerrottavaa.

- Sondellin paluu menee helmikuulle, Backman ei tule ollenkaan enää tällä kaudella.

Hyökkääjistä sivussa ovat edelleen Tero Koskiranta, Carlo Grünn ja Joni Yli-Torkko. Ville Paalasen ja Ville Kohon pelaamiset torstaina ovat vielä auki, sillä Paalanen kärsii selkävammasta ja Koho oli vielä keskiviikkona kuumeessa.

Myös HIFK kärsii hieman loukkaantumisista. Jo aiemmin mainitun Peltosen pelikunnosta tuli lohduton arvio KalPa-pelin jälkeen, sillä Peltonen on sivussa ainakin joulutaukoon asti. Muista hyökkääjistä vammojen vuoksi ovat sivussa olleet Mikael Granlund, Robert Nyholm ja Eetu Pöysti. Jan Lundell on torjunut kaksi edellistä ottelua Juuso Riksmanin kärsittyä lievästä selkäkrampista ja jatkanee maalilla myös Lappeenrannassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle