Pystyykö SaiPa haastamaan Ässiä?

LIIGA / Ennakko
SaiPa on tällä kaudella ollut ennakkoon yhden päävastustajansa Ässien kanssa todella suurissa vaikeuksissa. Kaikki neljä ottelua ovat päättyneet Ässien voittoon ja noistakin neljästä voitosta kolme Ässät on napannut maalin erolla. Edellinen kohtaaminen Lappeenrannassa oli Jason Williamsin juhlaa, mies väänsi ottelussa hienon kypärätempun ja hoiti pisteet Poriin.

SaiPan kausi alkaa pikku hiljaa olla paketissa. Pudotuspelit ovat karanneet jo niin kauas, että SaiPan tulisi jäljelläolevissa otteluissa vähintään tuplata kauden aikana saavuttamansa kolmen pisteen voitot ja se kuulostaa melko mahdottomalta. Ässilläkin on menossa suvantovaihde ja joulun jälkeen pelatuissa yhdeksässä ottelussa saavutuksena on kolme voittoa, joista siis yksi juuri SaiPasta.

SaiPa uusii joukkuettaan

Vaikka SaiPan tilanne toivottamalta tuntuukin, ei joukkue ole jättänyt leikkiä kesken. Edelliset ottelut on pelattu vieraissa Jokereita ja Kärppiä vastaan ja molemmista halleista on kuulunut positiivista kommenttia SaiPan pelaamisesta. Oma pelityyli on alkanut iskostua joukkueen pelaajiin, mutta pienet virheet ovat nousseet silti ratkaisuasemaan.

Pariin kertaan SaiPa on suorittanut joukkueessaan melkoiset alennusmyynnit pudotuspelien karattua. Ukkoa on myyty ja Sulo Vilenin tapaan moni joukkue on ostanut, koska halvalla on saanut.

Tällä kertaa SaiPa ei aio moiseen ryhtyä. Tietenkin, tiettyjä pelaajakauppoja on luvassa, mutta kaikki ensi kautta ajatellen.

Tästä Kisapuistossa saadaankin jo huomenna ensimakua, kun SaiPan paidassa kurvailee kaksi uutta miestä. Puolustajat Fredrik Vara ja Mikko Palomäki ovat tulleet Mestiksestä antamaan näyttöjä. Vara on vielä lainassa Haukoista, mutta alkukauden Hokissa pelannut Palomäki pelaa SaiPassa koko loppukauden.

Ottelun alkuun on vielä sen verran aikaa, että mielenkiinnolla odotellaan mitä muuta huominen tuo tullessaan?

Jason Williams

Tässä ottelussa SaiPan täytyy saada Jason Williams pidettyä kurissa. Williams on pelannut Ässien paidassa kolme ottelua SaiPaa vastaan, tehoilla 3+5! Paljoakaan paremmin Williams ei oikein olisi voinut suoriutua.

Williamsille hyvää taustatukea ovat toki antaneet Pasi Tuominen. Marko Kivenmäki, Teemu Virkkunen sekä muut Ässien miehet, mutta Williamsin pysäyttämällä SaiPan mahdollisuudet nousevat.

Mutta kenet SaiPassta voi laittaa "williamsseja" vastaan? Melkoisella varmuudella herrat Skyttä-Koho-Paakkarinen yrittävät iskeä kapuloita rattaisiin tai ainakin koukkua kainaloon vauhtia hidastamaan. Helppo tämä homma ei tule olemaan, mutta onnistuessaan tuo SaiPalle pisteet helpommin saavutettaviksi.

Maalivahdit vastakkain

SaiPa on törmännyt keskinäisissä otteluissa monesti muuriin nimeltä Scott Langkow. Langkow'n ohi kiekkoa ei ole saatu helposti, mutta toki on myös sanottava, että liian usein laukaukset ovat suuntautuneet häntä kohti.

SaiPan tulee päästä "oikealle" maalintekosektorille paljon aikaisempaa usemmmin. Maalin eteen tulee saada myös maskia ja paluukiekkoihin on päästävä, sillä Langkow pudottelee kiekkoja eteensä pakkien siivottavaksi. Ässien isokokoisten pakkien keskelle on kuitenkin vaikea päästä ilman mustelmia.

Jarmo Myllys SaiPan maalinsuulla on parantanut otteitaan. Menneillä viikoilla Myllyksen itseluottamus oli hieman kateissa ja taakse upposi kiekkoja helponnäköisesti ja varsinkin otteluiden ensimmäisissä erissä. Oulussa ja Helsingissä Jamo kuitenkin hoiti oman ruutunsa juurikin niin hyvin kuin pystyi ja jos vire jatkuu samanlaisena, SaiPa voi luottaa maalivahtiinsa.

Pelin lähtökohdat ovat aika lailla erilaiset. Ässät on pikku hiljaa valunut sarjataulukossa alaspäin ja voittoja olisi syytä alkaa saamaan.

SaiPa alkaa pelaamaan ensi kaudesta pelaajilla onkin varmasti melkoisesti motivaatiota saada näyttöjä aikaan. Toivon mukaan ei kuitenkaan joukkuepelin kustannuksella.

Ympäripyöreä ja ennakkoon tiukka peli joka voi kääntyä kummalle tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle