Kestääkö Pelicans Kärppien myllytyksen?

LIIGA / Ennakko
Kimmo Koskenkorva on yksi Pelicansin sairastuvalla majailijoista.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Lahden Pelicans lähtee tiistaina sarjajohtaja Kärppiä vastaan liikkeelle rikkonaisella kokoonpanolla, kun lahtelaisilla tippui useampi kenttäpelaaja viime viikon kamppailuiden myötä sairastuvalle.

Vahvasti pelannut Oulun Kärpät koki viime viikolla pitkän voittoputkensa päätteeksi tappion Ilvestä vastaan. Kotonaan hävinnyt oululaisjoukkue lähtee hakemaan uutta voittoputken alkua Lahdesta. Joukkueella on edessään seuraavaan seitsemään päivään neljä ottelua.

Viime kamppailu illan joukkueiden välillä pelattiin syyskuussa Oulussa, jonka Pelicans vei lopulta lukemin 2-3, Kärppien noustessa yhden maalin päähän aivan ottelun loppumetreillä.

Pelicansissa uuteen lentoon aikoinaan noussut Juhamatti Aaltonen palaa ensimmäistä kertaa Lahteen vierasjoukkueen paidassa, sitten Venäjälle lähtönsä.

Vajaamiehityksellä taistoon

Lahtelaisjoukkueella on tällä hetkellä murheellisen näköinen sairasosasto. Hetkessä joukkueen hyökkäysvitjoista on pudonnut muun muassa Vili Sopanen, Tyler Redenbach ja Tuomas Santavuori. Kimmo Koskenkorvan ranne aukesi erittäin pahannäköisesti Mikko Kousan luistimen viillosta. Mies selvisi osumasta, mutta liittyi huilivuorolaisten jononjatkoksi. Myös erittäin vahvaa syksyä pelanneen Juha Leimun pelaaminen on kysymysmerkki.

Tämä pelaajakato aiheuttaa Pelicansille sen illan suurimman haasteen. Paikkaajat joutuvat tiukkaan testiin Kärppien vahvan kokoonpanon kanssa. Pystyykö joukkue vastaamaan tiukasti taistoon vai antautuuko se jo ennen ottelua ajatukselle tappiosta?

Pelicansille tärkeintä tiistai-iltana on se, että sen pitää jaksaa uskoa omaan tekemiseensä. Lahtelaisten tulee pelata energisesti ja taistelevasti, kuka tahansa turkoosipaidoissa illalla pelaa. Jos usko omaan tekemiseen loppuu, on pisteistäkin turha haaveilla.

Kärpätkään eivät voi lähteä ylimielisesti kamppailuun, katsoen pelkkiin kokoonpanomuutoksiin. Lauri Marjamäen suojatit ymmärtävät varmasti tämän ja tulevat pistämään turkoosipaitaisen kotijoukkueen ahtaalle.

Seuraa Heitä

Jere Myllyniemi #58 |

Maalivahti

Myllyniemi joutuu kovaan testiin Pelicans-maalilla. Pystyykö olemaan joukkueelleen tarvittava selkäranka?

Julius Junttila #13 |

Laitahyökkääjä

Liukasliikkeinen hyökkääjä on piinannut Pelicansia aiemminkin, hyvällä menestyksellä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle