Pelikaanimuistio raumalaisittain?

LIIGA / Ennakko
1990-luvun Pelikaanimuistio-trillerissä katsojille tarjottiin nopeatempoista jännitysviihdettä. Pystyykö Raumalle saapuva Lahden Pelicans samaan vai jatkaako Lukko hyviä kotiotteitaan?

Kyseessä on joukkueitten tämän kauden ensi-ilta Raumalla, sillä kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet Pelicansin 2-1- ja 5-1-voittoihin. Lukolla on ollut siis huomattavia vaikeuksia ohittaa pussinokkien pesärauhan vartija Antti Niemi. Nähtäväksi jää, miten Lukko onnistuu kotiyleisönsä edessä.

Lukon kakkosvalmentaja Jarno Pikkarainen luottaa Äijänsuon taikaan. Viime ottelussa HIFK:ta vastaan verkko heilui vastustajan päässä niin ikään vain kertaalleen. Pikkarainen ei halunnut toimia povaajana, mutta kuitenkin.

- Maalinteko on noita juttuja, joita ei voi kauheasti ennustaa. Mutta lähtökohtaisesti on niin, että kotona on onnistuttu paremmin, ja tullaan myös onnistumaan, Pikkarainen lupaili keskiviikkona.

Pikkarainen optimistisena

- On iso ero, pelaako Pelicanseja vastaan kotona vai vieraissa, Pikkarainen puolivalotti.

- Pelicansilla on sarjan parhain ylivoima, jota pyöritetään kolmen kentän voimin. Joukkueella on neljä vahvaa kenttää, joita peluutetaan tasaisesti läpi ottelun. Kaiken kruunaa huippumaalivahti. Sillä tavoin Pelicansilla on käytössään ehkä liigan vahvin materiaali, Pikkarainen maalaili.

Ja oikein maalailikin. Pelicansilla on tällä kaudella 14 kymmenen pisteen rajapyykin ylittänyttä pelaajaa Lukon kymmentä vastaan. Hyvän startin turvin Lukko voisi kuitenkin lähteä lentoon lahtelaisvieraitaan vastaan. Myös Pikkarainen korosti alun tärkeyttä.

- Ensimmäiset 10 minuuttia määräävät tahdin. Meidän täyttää laittaa Pelicans juoksemaan perässämme, ja itse tehdään tarvittavat maalit. Jos saamme luotua runsaasti maalipaikkoja, niin kyllä niistä jossain vaiheessa alkaa mennä sisäänkin.

- Kaksi ensimmäistä kohtaamista hävisimme, mutta ottamalla vastavuoroisesti voitot kotiotteluista saisimme kuitattua kyseiset tappiot. Pelaajillamme on varmasti paljon hampaankolossa, Pikkarainen lähetti terveisensä Lahteen.

Pelicans kaksijakoisen viime viikon jäljiltä Raumalle

Lahden Pelicans kamppaili viime viikolla mielenkiintoisia ja toisistaan poikkeavia otteluita. Kahden kotiottelun putkessa ensimmäisenä vastaan asettui Ilves. Pelicans vei virheidentäyteisen ja maalikkaan ottelun nimiinsä luvuin 6-4.

Viikonloppuna kärkikamppailussa Kärppiä vastaan nähtiin aivan toisenlaista peliä, joka lahtelaisten suruksi ei tuottanut kotijoukkueelle pisteitä. Nimittäin Kärpät poistui Ouluun mukanaan 1-2-voitolla ansaitut kolme pistettä.

Pelicansille kävi ottelussa ns ”klassisesti”. Se painoi päälle (laukaukset 38-15!), mutta Kärpät ja Tuomas Tarkki pitivät pintansa pitäen Pelicansin ahnaat hyökkääjät poissa parhailta maalipaikoilta. Myös Pelicansin syömähammas, ylivoimapeli ajautui kulmiin eikä pyörinyt tarpeeksi viivamiesten kautta.

Pelicansin nykykunto on pysynyt kauden mittaan suurin piirtein samana marraskuun lopulla alkanutta pienehköä nukahdusta lukuun ottamatta. Joukkue on tämän hetken tietojen mukaan terveenä. Tosin Karo Koivusella oli Kärpät-ottelun tienoilla vatsatautia, tuota tautien kiertolaista, mutta mitä ilmeisimmin siitä on selvitty suuremmitta epidemioitta ja siipirikoitta.

Lukkolaisia livahtamassa loukkaantuneiden listalle

Pitkään Raumalla näytti siltä, että loukkaantumiset jäisivät jo ennen kauden alkua loukkaantuneisiin Greg Jacinaan ja Mikko Viitaseen. Mutta sitten pelistä poistui Marko Luomala, sen jälkeen joukkueen kultakypärä Juha-Pekka Haataja päätti kautensa sääriluiden katkeamiseen.

Myös kymppitililliset ovat toistuvasti tehneet lovensa Lukon kokoonpanoon. Tällä kertaa poissa on HIFK-ottelussa tappelemaan innostunut ja näin tilinsä ylittänyt Mike Siklenka, joten Pelicansien Leo Komarovin ei tarvitse ryhtyä toistamiseen verenluovutukseen kesken jääkiekkopelin.

Viime kauden luottopuolustajiin kuulunut Mikko Viitanen oli monien raumalaisten - ja varmasti ulkopaikkakuntalaistenkin - papereissa valmiiksi huomioituna tätä kautta varten. Mutta toisin kävi. Vuosi on jo vaihtunut eikä Viitasella ole alla yhtään sarjaottelua. Kehityskelpoisesta taantuu helposti liigajyräksi. Mutta mitä miehelle nykyään kuuluu?

- Leikkauksen jälkeen joskus aamuisin hallille tullessaan tuntui, että onko tässä mitään järkeä. Mutta sitten alkoi taas kaivata pelaamisen tunnetta ja miettiä, mitä kaikkea urallaan voisi vielä tehdä, Viitanen muisteli.

- Alussa ei oikein tiedetty, missä vika piilee. Mutta nyt vika on tiedossa, mikä helpottaa oleellisesti tervehtymistä. Rakenteellisesti polvi on jo kunnossa, vika on enemmältikin hermoperäistä. Polven kanssa täytyy opetella tekemään tiettyjä asioita uudelleen.

- Pikku hiljaa alan olemaan kunnossa, mutta sen verran on kuitenkin vielä vikaa, että se estää täysillä harjoittelemisen ja pelaamisen, Viitanen päätti.

Iloisia uutisia Lukon pelaajarintamalla edustaa nuorten maajoukkueessa johtajan elkeitä näyttäneen Nico Aaltosen paluu sinikeltaisten riveihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle