Kotiotteluissaan epäonnistunut JYP hakee nostetta sarjajohtajan vieraana

LIIGA / Ennakko
JYP-leirissä apua tehottomuuteen toivotaan monesta suunnasta.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Rauman lauantai-illassa kohtaavat Lukko sekä JYP. Kotijoukkueella on peli takanaan edelliseltä illalta, kun taas JYP keräsi energiaa illan kamppailuun.

Edelliset ottelut

Sarjajohtaja Lukon edelliset kotiottelut ovat muodostuneet tiukoiksi taisteluiksi sarjapisteistä. Pelit ovat vieläpä menneet lähes samalla kaavalla. Vierasjoukkue pääsee päätöserään maalin karkumatkalta, mutta Lukko ajaa ohi ratkaisten pelin jatkoajalla.

Lukon vahvat esitykset saavat myös vastustajat pistämään parastaan. Onhan joukkueiden psyykkaaminen helpompaa, kun voitolla kukistaa sarjakärjen.

Myös Lukon pelitapa antaa vieraille mahdollisuuden olla hyvin pelissä mukana. Se lopullinen juttu, eli maalinteko on vaan kovin vaikeaa Lukkoa vastaan.

Vierasjoukkue JYP pelasi jo lokakuun aikana kolmen ottelun vierasturneen, jonka saldoksi merkittiin kaksi komeaa voittoa. Ainoastaan Lappeenrannan peli meni ohi, eikä joukkue kyennyt antamaan SaiPalle kunnon vastusta.

Näitä seurannut kahden kotiottelun rypäs oli kuitenkin jyväskyläläisille kova pettymys. Ei pisteen pistettä, ja toinen tappio vieläpä tekemättä maaliakaan.

Ratkaisukohdat

JYP-valmentaja Marko Virtanen on aiemmin osannut virittää joukkonsa hyvään iskuun Lukkoa vastaan. Tästä osoituksena joukkueiden viimeisin kohtaaminen, joka käytiin Raumalla viime kauden viimeisenä kamppailuna. JYP hallitsi tapahtumia kaukalossa ja vei pronssimitalit mukanaan Jyväskylään.

Uusi kausi on tietysti aina uusi, mutta ei joukkueiden pelitavoissa ole tapahtunut mitään isompaa muutosta kesän aikana. Näin voidaan hyvinkin olettaa, että JYP onnistuu hyvinkin taistelemaan vierasvoitosta kovaa kotijoukkuetta vastaan.

Kotijoukkueen ylivoimatehokkuus on ollut viime otteluissa todella mykistävän hyvää. Lukko sai edellisessä ottelussaan Vaasassa kaksi ylivoimamahdollisuutta ja teki maalin molemmilla kerroilla. Vanha klisee boksissa pois pysymisestä sopii hyvin JYPin taktiikaksi illan koitokseen.

Päävalmentaja Virtanen harmitteli omiensa tehottomuutta kotitappioiden jälkeen. Tekopaikoille joukkue pääsee, mutta kun se viimeinen askel pitäisi tehdä, ratkaisijoista on pulaa. Tähän asiaan joukkue kiinnitti huomiota välipäivänään ja valmistautumisessa illan otteluun.

Tilastoista

Viime kaudella joukkueet kohtasivat viidesti. Peräti kolme kertaa varsinainen peliaika ei riittänyt voittajan selvittämiseksi. Pronssipelikin päättyi maalin erolla ja kauden avannut kohtaaminen kahden maalin erolla. Ei ole siis vaikeaa ennustaa, että ottelun ratkaisua saadaan odottaa aivan loppuun asti.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta keskushyökkääjä Eetu Koski on toipunut vammoistaan. Pelipaikka on kuitenkin illan ottelussa yhteistyöseura KeuPa HT:n riveissä. Keskushyökkääjä Kelly Zajacin tilanteesta Lukko ei ole ilmoittanut mitään, mutta mies on ollut pois pelaavasta kokoonpanosta jo viikon ylävartaloon kohdistuneen iskun takia.

Vierasjoukkueesta pois kokoonpanosta jää paljon pelaajia loukkaantumisten takia. Lista on yhtä pitkä mitä se oli joukkueen edellisessäkin pelissä, joten apua maaliteko-ongelmiin ei ole tulossa sieltä suunnalta.

Seuraa Heitä

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Maalitili aukesi Vaasassa. Onko maalivainu vielä tallella nukutun yön jälkeen?

Mikko Salmio #46 |

Laitahyökkääjä

Väkivahva hyökkääjä on luonut itselleen tekopaikkoja, mutta maaliin asti kiekko on löytänyt tietään harmillisen harvoin. Miten käy sarjajohtajan vieraana?

» Lähetä palautetta toimitukselle