Vahalahtea vajaampi TPS Kuopioon

LIIGA / Ennakko
Torstai-illan väännössä vastakkain ovat KalPa ja TPS. Lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset kummallekaan joukkueelle. Palloseura menetti kultakypäränsä Ville Vahalahden sairastuvalle ja KalPalla on takanaan kaksi selvää tappiota. Ottelun aattopäivänä myös uutisoitiin turkulaisten ensi kauden valmentajaksi huhuillun Pekka Virran jättävän kuopiolaisen valmennustehtävät kauden päätyttyä.

Kuntokäyrät

Kahdeksan ottelun kotiotteluiden voittoputki ei enää paljoa paina, sillä KalPa on pelannut kaksi edellistä otteluaan vaisusti. Ensin JYP jätti kuopiolaiset lauantaina Niiralassa nollille ja tiistaina IFK antoi Helsingissä kyytiä selvin numeroin. Kumpaakin ottelua leimasi vaisu yleisilme.

Palloseuralla on takanaan tärkeä päänahka, sillä HPK kaatui maanantaina Turussa voittolaukauskilpailussa. Perjantaina tosin Jokerit antoi oikein isän kädestä murjomalla taululle 0-5-lukemat.

Kummallakin joukkueella on omat intressinsä täysien pisteiden saavuttamiseksi. TPS valahti jälleen sarjataulukon hännillä, mutta SaiPa ja Pelicans ovat tulleet selkä edellä vastaan talven edetessä. Voitolla jumbopaikka jäisi jälleen muiden harmiksi. KalPa puolestaan pyrkii käynnistämään jälleen uutta kotivoittoputkea ja vankistelemaan asemia kuuden parhaan joukossa.

Ratkaisun paikat

Vaikka turkulaisilla luulisi olevan intoa taistella voitosta sijoituksen parantamiseksi, joukkueen esitykset ailahtelevat liikaa otteluiden sisällä. Peli-ilme saattaa vaihtua jopa muutamassa minuutissa taistelevasta alistuneeseen.

Jo pelkästään pikavilkaisu sarjataulukkoon antaa olettaa Palloseuralla olevan vaikeuksia omassa päässään. Puolustuspelaaminen onkin ollut melkoinen kompastuskivi. Omassa päässä tapahtuu paljon merkkausvirheitä, ja monesti vastustajalla onkin helppo työ latoa kiekkoa pussiin maalin edestä. Avauspeli on hidasta, sillä puolustajat eivät saa kiekkoa liikkeelle tarpeeksi nopeasti.

Kummallakin joukkueella on yksi yhteinen ongelma. Joukkueet ajautuvat herkästi kulmapeliin, eikä sieltä päästä tekemään mitään konkreettista. Kiekkoa liikutellaan nätisti mieheltä toiselle, mutta suoraviivaiset ja maalia kohti pyrkivät ratkaisut jäävät uupumaan.

Varsinkin KalPan osalta liiallinen kulmapeli muodostuu pahimmillaan ongelmaksi. Pörrääminen tuottaa usein vastustajille jäähyjä ja puolustajien väsymystä, mutta maalivahti saa haukotella tolppien välissä rauhassa, sillä kiekkoa ei kyetä kulmista pelaamaan vaarallisiin maalipaikkoihin kovin useasti. Kuopiolaisten tuleekin ampua huomattavasti hanakammin ja pyrkiä pelaamaan suoraviivaisempia ratkaisuja, jotta laukaisumäärät paranisivat.


Laakkosen ympärillä on riittänyt huhuja.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kokoonpanot

TPS koki raskaan takaiskun edellisessä ottelussa, kun ykköspyssy Ville Vahalahti loukkasi reitensä niin pahasti, että hyökkääjä joutuu olemaan koko loppukauden sivussa. Kultakypärälle seuraa sairastuvalla pitävät Aki Berg, Miika Huczkowski, sekä Joonas Järvinen. Maalilla jatkanee hyvin maanantaina torjunut Atte Engren.

Kotijoukkue joutuu illan peliin edelleen hyvin kapealla kokoonpanolla. Nuori Joonas Toivanen teki liigadebyyttinsä tiistaina Helsingissä, mutta valmentaja Pekka Virta saattaa kokeilla jälleen uusia junioreita liigaympyröissä. Kai Syväsalmi ja Pasi Hirvonen palasivat kokoonpanoon jälleen edellisessä ottelussa.

Virralla riittääkin päässään varmasti kärpästen surinaa kokoonpanoja pohtiessaan, sillä sivussa ovat edelleen puolustajista Samuli Suhonen ja Mikko Kukkonen, sekä hyökkäyksen syömähammas Kalle Kerman.

Muuta

Muuta

Kauden jälkeen KalPan valmennuksen jättävää turkulaista Pekka Virtaa on huhuiltu takaisin kotikonnuilleen. Lieneekö sattumaa vai ei, mutta asiasta tiedotettiin juuri TPS-ottelun alla.

» Lähetä palautetta toimitukselle