Kotivoitto kadoksissa

LIIGA / Ennakko
Pisteiden valossa surkeita kotiotteita esittänyt KalPa saa mahdollisuuden kääntää kelkkaansa Tapparan kustannuksella. Edellisestä kotivoitosta kuopiolaisilla on aikaa jo kaksi kuukautta.

Niiralan monttu on kuluvan kauden aikana ollut mainio paikka vierasjoukkueille. Ottelun jälkeen vierailijat ovat päässeet huristelemaan suihkunraikkaina kotia kohti vierasvoitto mukanaan. Ainoan poikkeuksen on tehnyt kuopiolaisille pisteautomaatiksi muodostunut Tampereen Ilves.

Lisää

KalPalle jatkosopimuksia
[lue lisää]



Stevenson pelikiellossa
[lue lisää]

Hyvin sujuneiden Ilves-ottelujen asioista Niiralan montussa on pohdiskeltu, että KalPan täytyisi kuulua samaan välisarjalohkoon tamperelaisjoukkueiden kanssa. Kirvesrinnoilla on nyt oiva tilaisuus näyttää, että he ovat KalPalle paikallisvastustaja Ilvestä vaikeampi vastustaja.

Kuka maalille?

KalPan valmennuksella on vaikea tehtävä maalivahdin valinnassa, kun kaksikko Mika Oksa ja Tuomas Nissinen ovat haparoineet maalinsuulla. Nuori Mika Järvinen on käyttänyt kaksikon epävarmuuden hyväkseen ja esittänyt mainiota otteita pelaamissaan otteluissa.

Pekka Virta on useaan otteeseen maininnut, että Järvisen aika vielä pelaavana vahtina ei ole ajankohtainen. 20-vuotiaan maalivahtilupauksen tärkeimmät pelit ovat vielä A-junioreiden maalilla.

Mika Oksa sai torjuntavastuun tappiollisessa Blues-ottelussa. Oksa onnistui kohtuullisesti maalinsuulla, mutta pari eteen torjuttua riparia pilasivat illan. Bluesin pelaajat käyttivät Oksan heikkouden härskisti hyväkseen ja tekivät ratkaisevat maalit paluukiekoista.

Tuomas Nissisen ongelmana maalilla on ollut epätasaisuus. Nissisen taso vaihtelee aivan liikaa pelin sisällä ja useat huippupelastukset eivät kompensoi pahoja uinahduksia.

Maalivahtitilanne laittaakin valmennusjohdon tiukoille. Onnistuneella maalivahtipelillä kuopiolaiset ovat lähellä kauden toista kotivoittoaan.

Tappara katkaisemaan tappioputkeaan

Rauli Uraman suojattien pistepussi on jäänyt harmittavan laihaksi viime aikoina. Kirvesrinnoilla on alla maalin tappiot SaiPaa ja Bluesia vastaan. Tasaisessa SM-liigassa tappioputkilla sarjasijoitus romahtaa nopeasti ja Tapparalla on Kuopiossa hyvä mahdollisuus palata voittokantaan.

Vielä viime kaudella Timo Koskela viihdytti Niiralan montun kotiyleisöä hienoilla otteillaan, mutta yhteistyö KalPan ja laitahyökkääjän välillä jäi yhden kauden mittaiseksi. Kuluvalla kaudella Koskela on jatkanut Tapparassa erinomaisia otteita kuten edellisellä kaudella kilpipaidoissa. Koskela on Tapparan sisäisessä pistepörssissä toisena heti Tappara-ikoni Janne Ojasen jälkeen.

Tapparan kapteeni Janne Ojanen on pelannut jälleen upeata kautta. Juuri 800. pelatun runkosarjan ottelun kerhoon noussut Ojanen pitää hallussaan joukkueensa pistepörssin kärkipaikkaa. Konkari on kerännyt komeat 23 (6+17) pistettä.

Tapparan joukkueen nuoret tähdet Jonas Enlund ja Jori Lehterä ovat lyöneet kuluvalla kaudella itsensä läpi SM-liigan eliittiin. Kaksikon hyvät otteet ovat antaneet valmentaja Uramalle mahdollisuuden monipuoliseen peluuttamiseen. Lehterän pelaaminen Kuopiossa on kuitenkin epävarmaa angiinan vuoksi.

Tasaista tulossa

Lauantai-illan ottelu on ennakkokaavailuissa erittäin tasainen. Molemmat joukkueet ovat viime aikoina pelanneet erittäin tasaisia otteluja ja pelit ovat päättyneet useasti maalin erolla.

Jälleen kerran erikoistilannepelaaminen nousee suureen asemaan. KalPa on parantanut otteitaan reilusti alivoimapelaamisessa. Alkukauden katastrofaalinen alivoimapeli on kehittynyt roimasti. Kotijoukkueen huolena on kuitenkin saada Timo Koskelan, Janne Ojasen ja Teemu Aallon pyörittämä ylivoimapeli kuriin.

Molemmat joukkueet pääsevät lähtemään otteluun miltei parhaalla kokoonpanollaan. Tapparalta saattaa olla poissa angiinaa poteva Jori Lehterä. KalPalta riveistä poissa ovat pelikiellossa oleva Jeremy Stevenson ja vammoista kärsivät puolustajat Aku Pekkarinen, Simo Pulkki ja Tomi Tuomainen.Lisäksi Timo Salo on vielä pitkään poissa olkapäävamman vuoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle