Kumman voittoputki katkeaa?

LIIGA / Ennakko
KalPa ja SaiPa porskuttavat kahden pelin voittoputkissa. Toinen alkukauden yllättäjistä joutuu maistamaan Niiralan montussa tappion karvasta kalkkia.

Kuntokäyrät

KalPa on aloittanut kauden ailahdellen ja joukkueen suoritustaso on heitellyt paljon illasta toiseen. Kuopiolaiset kaipaavat tasaisuutta peliotteisiinsa, jottei joukkue ala valahtaa kohti sarjan tyvipäätä.

Sarja-avauksessa KalPa hävisi JYPille, mutta sen jälkeen kilpirinnat ovat pystynyt kukistamaan Kuopiossa Kärpät ja Tapparan. Tiistaina KalPa haki vierasvoiton TPS:n kustannuksella.

KalPan viimeiset otteet ovat näyttäneet, että kuopiolaiset pystyvät taistelemaan voitoista, vaikkei joukkueen peli ole täysin uomissa. SaiPa on KalPalle hyvä mittari siitä, pystyykö kuopiolaiset kestämään ennakkosuosikin paineet.

Myös SaiPa on avannut kauden mainiosti. Lappeenrantalaiset ovat napanneet voiton kauden kaikissa kotiotteluissa, mutta vieraskentällä joukkueen peli on yskähdellyt pahasti.

SaiPa hävisi suurinumeroisesti vieraissa Kärpille ja Bluesille. Blues-tappion jälkeen Sputnikit kuitenkin kokosivat itsensä ja löivät kotikaukalossaan JYPin ja Ilveksen.

Lappeenrantalaiset taistelevat tiukasti voitosta, jos joukkue pystyy pelaamaan samalla tavalla kuin Ilvestä vastaan. SaiPa käytti maalipaikkansa tehokkaasti ja nappasi ansaitun voiton tamperelaisista vieraistaan.

Ratkaisun paikat

KalPan peli perustuu pitkälti hyvään liikkeeseen ja kiekon hallintaan. Kotijoukkue pyrkii heti alusta saakka luistelemaan lappeenrantalaiset kumoon. Jos SaiPa kestää ensimmäisen erän alkurynnistyksen, on vierailijoilla huomattavasti paremmat mahdollisuudet napata pisteitä.

Molemmilta maaleilta löytyy leveyttä. KalPalla on heittää kentälle Kärppiä vastaan nollapelin pelannut Mika Järvinen tai Turussa loistanut Mika Oksa. SaiPan maalivahdeista Iiro Tarkki on noussut yhdeksi SM-liigan parhaista maalivahdeista. Tarvittaessa Ville Hostikka pystyy ansiokkaasti tuuraamaan Tarkkia. Joukkue, jonka maalivahtipeli onnistuu, on huomattavasti lähempänä voittoa

Kokoonpanot

KalPan kokoonpanot ovat eläneet pelistä toiseen. Kalle Sahlstedt ja Sami Kapanen ovat pelanneet yhdessä ja Turussa kaksikon laidalla pelasi Jyri Junnila. Valmentaja Pekka Virta ei ole vielä löytänyt sopivia palasia kakkossentteri Toni Häppölän ympärille. Alemmissa kentissä Virta on pyörittänyt kokoonpanoa aktiivisesti. Nuoret lupaukset ovat saaneet tasapuolisesti peliaikaa.

KalPalta on sivussa polvivaivainen Juha Alastalo ja Tuomas Kiiskinen. Puolustaja Mika Strömbergin selkä on kramppaillut, mutta konkari on todennäköisesti pelikunnossa.

SaiPan kokoonpano on hajanaisempi loukkaantumisen myötä. Sivussa ovat varmuudella keskushyökkääjä Jarkko Immonen ja rämäpäinen laitahyökkääjä Joni Yli-Torkko. Laitahyökkääjä Miikka Jouhkimainen saattaa parannella kylkivammaansa KalPaa vastaan.

Lappeenrantalaiset odottavat kipeäsi tehoja ykköskentän kaksikolta Shayne Toporowski ja Dmitri Nabokov. Myös kakkoskentän Jussi Tarvaisen on noustava kantamaan joukkuetta hyökkäyspäässä.

Muuta

KalPan Kalle Sahlstedt on päässyt pisteille kauden kaikissa otteluissa. Keskushyökkääjä on SM-liigan pistepörssin toisena tehoilla 5+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle