KalPan sisällä pudotuspelit käynnissä

LIIGA / Ennakko
Kotijoukkue KalPa on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Joukkueen sisällä sen sijaan käydään kovaa pudotuspeliä ensi kauden pelipaikoista. Vierasjoukkue Jokerit kärkkyy vielä runkosarjan voittoa ja sitä kautta kotietua koko pudotuspelien ajaksi.

Toista kauttaan nykyisessä SM-liigassa pelaavalla KalPalla on edessään tuttu tilanne. Joukkue aloitti kevät kauden viimeiseltä tilalta ja reilulta takamatkalta muihin. Muutospaineissa painiskelevalla organisaatiolla on tähtäimet huomattavasti korkeammalla. Toimitusjohtaja Arto Sirviö saa väistyä kauden jälkeen ja muutamalle suunnitelmista pudonneille pelaajille on jo tylysti näytetty ovea.

Kotijoukkueen runko on pysynyt jo hyvin samantyyppisenä vuosikausia. Uudistusta kaivataan, jotta kurssi voidaan kääntää kohti menestystä. Monella jo pitkään joukkueessa pelanneella on viimeiset mahdollisuudet vakuuttaa seurajohto seuraavaksi kaudeksi.

Kilpipaitojen ulkomaalaisvahvistuksista Martin Sonnenberg ja Tomas Kurka voivat olla miltei varmoja, että kauden päätteeksi heille tarjotaan jatkosopimusta. Matt Davidson ja Mats Hansson sen sijaan saavat parantaa reippaasti viimeaikaisia otteitaan.

Daavid vs Goljat

Kuopiolaisen kiekkokulttuurin lippulaiva KalPa on SM-liigan mittakaavassa todellinen Daavid. Pieneltä markkina-alueelta tulevalla savolaisryhmällä on suuri työ saada joukkueeseen valmiita liigatason pelaajia. Katseet onkin helppo suunnata oman juniorityön tuloksiin.

Tällä kaudella liigassa omista kasvateista todellisen läpimurron on tehnyt Tuomas Kiiskinen. Nuoret Aatu Hämäläinen ja Aku Pekkarinen ovat myös vakiinnuttaneet paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Edellisen kauden A-junioreita valmentanut päävalmentaja Pekka Virralla on runsaasti tietoa omista junioreista. Virran tietoutta tullaan taatusti käyttämään hyväksi kevään sopimusneuvotteluissa.

Jokerit ovat pysyneet viimeiset vuosikymmenet liigan puhutuimpana joukkueena. Joukkueen pelaajabudjetti saa monet joukkueet kateudesta vihreiksi. Helsinki Areenan keväisessä tiedotustilaisuudessa julkistetaan ketjullisen uusien maajoukkuepelaajien sopimuksia Jokereihin. Lopullinen joukkue on kasassa, tosin toimitusjohtaja Virmanen tekee koko kauden ajan uusia hankintoja tarvittaessa.

Oma juniorityö Jokereilla on hyvää jo vuosia. Valitettavasti monet juniorilupaukset ovat joutuneet hakemaan peliajan puutteessa vauhtia pienemmistä seuroista. Todelliset junioritähdet, kuten Kari Lehtonen ja Valtteri Filppula ovat pystyneet murtautumaan kivenkovaan Jokerimiehistöön.

Asenne ratkaisee

Helsinkiläisjoukkueitten vieraillessa Savossa tulokset eivät ole olleet vierasjoukkueita mairittelevia. Asenne on usein unohdettu Kehä-teiden sisäpuolelle.

Kauden toistaiseksi ainoassa kohtaamisessa Jokerit saivat kylmää kyytiä juuri valmentajaa vaihtaneelta KalPalta. Uutta Virtaa saanut KalPa luisteli liukkaasti ja taklasi hanakasti. Aneeminen Jokeripakka oli hätää kärsimässä.

Kotiotteluissa hyvin esiintynyt KalPa pystyykin haastamaan mahdollisesti heikolla asenteella vastaan tulevan vierasjoukkueen. Joukkueiden tasoero ei ole niin suuri, kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Lisäksi päävalmentaja Pekka Virta on antanut ymmärtää, että osalla pelaajilla on viimeiset paikat antaa näyttöjä seuraavaa kautta ajatellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle