Kammoa kaatamassa

LIIGA / Ennakko
Jyväskylän JYP ei ole juhlinut Raksilan areenalla sitten miesmuistiin. Tiistai-illan ottelussa hyvässä iskussa oleva vierasjoukkue lähtee haastamaan kovia kokenutta Oulun Kärppiä. Molemmilla joukkueilla on allaan voitto Kuopion KalPasta.

Fantastisen alkukauden pelannut JYP saapuu haastamaan siipirikkoista oululaisporukkaa tosissaan. Vierailija on hävinnyt tällä kaudella vain kolme ottelua ja niistä vain yhden vieraissa. Tuokin tappio tuli vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen SaiPaa vastaan.

JYPin kahdesta kotitappiosta toinen tuli juuri Kärppiä vastaan. Lokakuun alussa pelatussa ottelussa ratkaisu syntyi vasta loppuminuuteilla, kun Kärppien Juha-Pekka Haataja pääsi iskemään kiekon ohi Sinuhe Wallinheimon. Ottelu oli vauhdikas ja molemmat joukkueet pystyivät esittämään hyvää kiekkoviihdettä.

Vauhdikkaan trendin voi olettaa jatkuvan myös tiistaina, sillä JYP on vahvassa vireessä. Maalivahti Wallinheimo torjuu joukkueelle pisteitä, ja viime ottelussa tilille napsahti nollapeli KalPaa vastaan. Kokonaisuutena joukkueen puolustuspelaaminen on ollut jämäkkää, mistä kertoo myös hyvä maalisuhde. JYP on pystynyt puristamaan tärkeitä voittoja ”lisäajalla”, joita vierailijalta löytyy peräti kuusi kappaletta: neljä rangaistuslaukauskisassa ja kahdesti jatkoajalla. Puristusta tarvitaan myös tässä ottelussa, sillä JYP on juhlinut viimeksi runkosarjassa Raksilassa noin neljä vuotta sitten. Pudotuspeleissä joukkue kukisti Kärpät pariinkin otteeseen keväällä 2003.

Erikoistilanteiden osalta saadaan mielenkiintoinen vastakkainasettelu, kun ottelussa kohtaavat sarjan paras ylivoimajoukkue Kärpät ja paras alivoimajoukkue JYP. Ratkaisevaa tuleekin olemaan, miten jyväskyläläisten puolustuspaketti kestää. Edellinen ottelu oululaisia vastaan osoitti, että virheisiin ei ole varaa.

Vierailijat jatkanevat samalla kokoonpanolla kuin edellisessä ottelussa. Varsinkin joukkueen hyökkäysketju Carlo Grünn – Tero Koponen – Ossi Louhivaara oli todella vakuuttavassa iskussa. Koposen otteet ovat olleet positiivisia etenkin hänen vahvassa osaamisessaan puolustussuuntaan, mutta myös tehoja on tullut. Raksilan legenda Antti Virtanen onnistui maalinteossa KalPaa vastaan, joten häneltäkin lupa odottaa jälleen vahvaa iltaa.

Löytyykö rentous?

Kotijoukkue Kärpät hävisi edellisen ottelunsa Raksilassa Turun Palloseuralle osittain ikävien vaiheiden jälkeen. Joukkueen riveistä poistui kolme avainpelaajaa, kun ykkösketjun Jari Viuhkola ja Mika Pyörälä sekä tsekkilaituri Viktor Ujcik joutuivat jättämään leikin kesken. Viime ottelussa lauantaina KalPaa vastaan Kärpät pystyi hyvään suoritukseen, kun kuopiolaiset kaatuivat lukemin 5-2. Ykkösketjun muodostaneet Petr Tenkrat, Michal Bros ja Tomi Mustonen olivat vahvassa vireessä. Keskushyökkääjä Bros on noussut SM-liigan pistepörssin kolmanneksi. Aivotärähdyksestään toipunut Juhamatti Aaltonen on kahdessa viime ottelussa ollut syyskuun kaltaisessa iskussa.

Ottelun avainkysymyksenä nousee esiin, miten Kärpät pystyy käsittelemään kotiottelun tuoman paineen. Nuoret pelaajat ovat loukkaantumisten myötä nousseet pelaavimpiin rooleihin, mikä tuo mukanaan vastuun. Jos joukkue ei saa jalkoja liikkeelle ja tuskastuu, niin ottelusta voi tulla oululaisille vaikea. Kärpät on hävinnyt tällä kaudella kahdesti kotonaan.

Kärpät lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin lauantaina. Odotettavissa on kahden hyvässä iskussa olevan joukkueen tarkka puolustustaistelu, jossa tuttuun tyyliin virheet ratkaisevat. JYPin edellinen peli on viime torstailta, joten joukkue on saanut latautua hyvin tiistain otteluun. Ottelu on Kärppien puolustaja Topi Jaakolan uran 200. liigaottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle