JYP saa vieraita Tampereelta

LIIGA / Ennakko
Kotijoukkue palaa kotikaukaloonsa vierastappio niskassaan. Tappara puolestaan saapuu Hippokselle hakemaan toista perättäistä voittoaan.

Kuntokäyrät

Isäntien paikoin yliluonnolisen hienoon syksyyn on viime peleissä tullut inhimillisyyden piirteitä. Neljästä edellisestä koitoksestaan JYP on voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi. Molemmat tappiot ovat tosin tulleet vieraskaukalossa.

Inhimillisyyden piirteitä joukkue on osoittanut nimenomaan siinä, että kahdessa edellisessä tappiollisessa pelissään se on päästänyt yhteensä yhdeksän maalia. HPK latoi viisi maalia hurrikaanipaitojen verkkoon ja viime tiistaina Lukko pussitti neljä kertaa kiekon verkkoon.

Parista tappiosta ei kuitenkaan ole syytä vetää liian innokkaita johtopäätöksiä ja etenkin kotihallissaan sarjakärki JYP on edelleen sarjan vaikeimmin voitettavissa oleva joukkue.

Vierasjoukkue Tappara sai käännettyä tiistaina kotihallissaan kolmen ottelun tappioputkensa voitoksi SaiPan kustannnuksella. Kirvesrintojen kausi on ollut epätasainen ja ailahteleva ja nytkin toisen perättäisen voiton nappaamiseen vaaditaan kovaa suoritusta, sillä Hippoksen perjantai-ilta ei ole helpoin paikka tulla noutamaan sarjapisteitä.


Venyvätkö vieralijat Hippoksen illassa yhtä komeasti kuin Pekka Tuokkola viime vuoden koitoksessa?
Vesa-Pekka Ruohonen - vesa-pekka.ruohonen@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Tiistain ottelussa JYP oli pitkästä aikaa itse ongelmissa vastustajan viisikkopuolustamisen edessä ja Lukko vei pisteet tiiviillä pelillä ja terävillä maaleilla. Tappion jälkeen jyväskyläläiset ovat taas entistäkin tarkempia heti ottelun ensiminuuteilta saakka, joten Tapparan on kestettävä JYPin alkurynnistys, jotta se voi taistella pisteistä.

Tappara otti tiistaina voiton SaiPasta lukemin 4-3. Voitto oli tärkeä joukkueelle, koska se katkaisi orastavan tappioputken. Nyt Tapparan olisi kuitenkin kyettävä paljon tiiviimpään esitykseen.

Tappara on pelannut hyvää ylivoimaa nimenomaan vieraskentällä ja maalinteon olisi onnistuttava vähintäänkin miesylivoimia saataessa. Toisaalta alivoima on ollut vieraskentillä heikkoa ja JYPin kotiylivoima taas sarjan kärkeä.

Viikkoa aiemmin Ilves vieraili Jyväskylässä ja pelasi fiksun ottelun alun. Se antoi JYPin pitää kiekkoa ja kyttäsi itse samalla vastaiskuja. Maalinsa se iski ylivoimalla. JYPin tiivistäessä pakkaansa entisestään Ilves kuitenkin jäi lopulta isäntien jalkoihin.

Tapparan avain voittoon voisi piillä samankaltaisessa pelissä. Tapparan puolustus on kaikenkaikkiaan tasokkaampi kuin Ilveksellä ja tiiviiseen puolustukseen olisi mahdollisuudet. Hyökkäyspäästä puolestaan löytyy juonikkaita pelaajia, jotka pystyvät kyllä tehtailemaan muutaman osuman jos paikkoja vain avautuu. Muunmuassa Kevin Doell oli tiistain SaiPaa vastaan hyvällä pelipäällä.

Kokoonpanot

JYPin sairaslistalla jatkavat Miika Lahti sekä Jani Tuppurainen, joka potee edelleen peukalovammaansa.

Tiistain tappiollisessa Lukko-ottelussa maalilla oli Joni Myllykoski, joten spekulaatioita Pekka Tuokkolan veräjän suulle tulosta voisi heittää ilmaan.

Tapparalta loukkaantuneina ovat hyökkääjät Stephen Guolla sekä Jouni Virpiö. Puolustaja Harri Ilvosen arvioitu paluu on ajoitettu lauantaille, joten voi olla, että miestä ei vielä perjantaina kaukalossa nähdä. Maalilla jatkanee Jani Nieminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle