Pitääkö Jokerien alakerta?

LIIGA / Ennakko
Kaksi edellistä kotiotteluaan ilman takaiskumaaleja pelannut Jokerit nähdään viimeistä kertaa kotijäällä torstaina. Vastaansa Jokerit saa viime aikoina maalienteon kanssa tuskailleen Pelicansin.

Kuntokäyrät

Jokerit pelasi viime viikolla kolmen kotivoiton putken ja saavutti uuden valmentajansa Erkka Westerlundin ensimmäisissä peleissä kaksi nollapeliäkin. Tiistaina taika murtui, kun Blues kukisti Jokerit kotonaan luvuin 4-2. Pelicansille tiistai oli valoisampi, sillä joukkue rikkoi peräti yhdeksän ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se voitti Ilveksen kotonaan luvuin 5-1.

Sarjassa joukkueet taistelevat sijoituksista tiukasti. Jokereilla olisi mahdollisuus nousta kuuden parhaan joukkoon mikäli joukkue käyttää hyväkseen tehokkaasti kaksi rästiotteluaan. Pelicans puolestaan on sarjassa kolmanneksi viimeisenä, mutta vain kaksi pistettä edellä ottelun vähemmän pelannutta karsijan paikalla olevaa TPS:ää.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Aivan sarjan alussa Jokerit onnistui voittamaan takaa-ajon jälkeen kotonaan voittomaalikilpailussa maalein 4-3 ja Pelicans vei kuukausi sitten kotiottelunsa luvuin 6-0.

Ratkaisun paikat

Jokerien pelin taso on tasoittunut uuden valmentaja Erkka Westerlundin alaisuudessa. Joukkue on kyennyt pelaamaan ottelut suurimmaksi osaksi kokonaan hyvällä tasolla. Myös maalintekovoimaa on löytynyt hieman leveämmältä sektorilta kuin aikaisemmin.

Pelicansin ongelmat ovat olleet etenkin hyökkäyspäässä. Tappioputken yhdeksän ottelun aikana syntyi vain seitsemän maalia. Mikäli Jokerit pitää pakettinsa kasassa, eivät lahtelaiset pääse tälläkään kertaa helposti maalintekoon. Vieraat tarvitsevatkin hyvää oman pään pelaamista pysyäkseen pelissä mukana.


Hovinen on tärkeä mies.
Tommi Koivistoinen - tommi.koivistoinen@jatkoaika.com

Tiistaina Pelicansin maalille palasi loukkaantumisestaan toipunut Niko Hovinen, joka torjui heti 42 laukausta paluussaan. Hovinen on Pelicansin ainoa maalivahti, joka on pystynyt voittamaan tällä kaudella ottelun, kun Joonas Kuusela ja keikkapappa Ari Sulander eivät ole onnistuneet vastustajaa kukistamaan. Syyskuun pelissä Hovinen oli lähellä johdattaa Pelicansin voittoon.

Kokoonpanot

Joukkueiden loukkaantumistilanteet näyttävät harvinaisen valoisilta. Jokereita sivussa ovat kauden loppuun vammaansa paranteleva Jani Rita ja joulutaukoon katsomon puolella oleva Simo Mälkiä. Pelicansin Teemu Rinkinen puolestaan parantelee olkapäävammaansa loppuvuoden.

Lisäski Pelicansin puolustus vahvistuu neljän ottelun ajaksi, kun joukkue saa lainaksi Lukossa ylimääräiseksi ulkomaalaiseksi jääneen Aaron Brocklehurstin.

Muuta

Muuta

Ottelussa tuetaan SOS-Lapsikylää lelunallenheittokampanjalla Jokerien tehdessä maalin ensimmäisessä erässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle