Kahden suunnan joukkueet kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Kahden ottelun tappioputkessa seikkaileva Jokerit saa tiistaina vieraakseen Tampereen Ilveksen. Vierailija on tällä kaudella esittänyt hämmästyttävän huonoa vieraspelaamista, varsinkin verrattuna joukkueen lähes loistaviin kotiotteluihin.

Kuntokäyrät

Viimeisen viiden kierroksen aikana kumpikin joukkue on pelannut ailahtelevasti. Odotuksiin nähden periodi on sujunut kuusi pistettä keränneeltä kotijoukkueelta pykälää huonommin kuin yhdeksän pistettä keränneeltä Ilvekseltä. Sarjataulukossa ja sarjapisteiden valossa joukkueiden ero on kuitenkin selvä Jokereiden eduksi.

Ilves päättää Helsingissä neljän ottelun vieraspelikiertueensa, joka tähän mennessä on sujunut kohtuullisesti. Koko sarjan huonoin vierasjoukkue on raapinut kolmesta viimeisestä vierasottelustaan kolme pistettä, joten Tampereen ulkopuolinen peli-ilme on selvästi piristynyt.

Lauantain kierroksella SaiPa kävi hakemassa kolme yllätyspistettä Ilmalasta. Vedonlyöjien kannattaa huomioida, että viimeisestä kolmestatoista ottelustaan Jokerit on onnistunut voittamaan varsinaisella peliajalla vain kaksi.

Ratkaisun paikat

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella vasta kerran aikaisemmin. Helsingissä lokakuussa pelattu ottelu päättyi isäntien 4-1-voittoon. Eniten ottelun jälkeen eivät kuitenkaan puhuttaneet maalit, vaan Markus Seikolan laidassa tapahtunut taklaus Ossi Saariseen. Seikola sai tapauksesta kolmen ottelun pelikiellon. Tilannetta seuranneessa torikokouksessa kotijoukkueen Ilmari Pitkänen ja vierailijoita silloin vielä edustanut Dan Hacker ottivat toisistaan mittaa paljain nyrkein.

Tilastojen valossa ottelun ratkaisu saattaa piillä erikoistilannepelaamisessa. Jokereiden ylivoima on sarjan toiseksi parasta. Kotiotteluissaan Jokerit päättää ylivoimatilanteensa keskimäärin joka viides kerta maaliin. Ilves ei onnistu ylivoimalla pelatessaan vierasotteluissaan edes joka kymmenes kerta.

Tuttuun tapaan myös maalivahtipelaaminen on oleellisessa asemassa. Jokereiden ykkösvahti Juuso Riksman suorastaan loisti syyskauden. Pieni loukkaantuminen toi maalille viiden pelin ajaksi Joonas Hallikaisen, ja Jokerit hävisi jokaisen ottelun. Paluunsa jälkeen Riksman on muutamaan kertaan haparoinut. Ilveksen maalivahtikaksikko Hannu Toivonen - Tero Leinonen on terveenä pysyessään ja hyvänä päivänä liigan vahvimpia kaksikoita.

Yksilötasolla Jokereiden Joey Tenute ja Jani Rita pystyvät ratkaisemaan otteluita vaikka yksin. Ilveksen onnena on ollut alkukauden syväjäästä herännyt Marko Anttila sekä erittäin hienoa kautta pelaava puolustajatykki Markus Seikola, joka on kerännyt jo nyt puolustajalle kunnioitettavat tehopisteet 11+20=31.

Kokoonpanot

Kotijoukkue saa tyhjennettyä sairastupaansa ilahduttavasti. Ilveksessä liigauransa aloittanut Tomek Valtonen palaa kaukaloon vaikean olkapäävamman jälkeen. Samoin pitkäaikaispotilaana ollut Petri Varis nähdään narrinuttu yllään. Myös Jyrki Louhi on pelikykyinen.

Ilveksen kokoonpanosta puuttunevat vain pitkäaikaispotilaat Pasi Järvinen ja Mikko Kuukka.

Muuta

Joukkueet kohtaavat uudelleen jo tämän viikon lauantaina, jolloin kamppaillaan Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle