Hurjakuntoinen Ilves saa vieraita Kuopiosta

LIIGA / Ennakko
Kolmen ottelun voittoputkessa seilaava Tampereen Ilves saa vastaansa tiistaisessa ottelussa Kuopion KalPan. Ottelu on tärkeä varsinkin Ilvekselle, joka tavoittelee yhä paikkaa kuuden parhaan joukossa runkosarjassa.

Sarjajumbo KalPa matkaa Tampereelle 0-5 kotitappio Kärpille niskassaan. Kuopiolaiset ovat kuitenkin olleet hyvässä tuloskunnossa lähiviikkoina. Tästä osoituksena toimii se, että joukkue on voittanut kolme viidestä edellisestä ottelustaan.

- Meidän pitää pystyä palaamaan sille tasolle, millä ne voitot tulivat. Nollataan Kärpät-ottelu ja jatketaan eteenpäin, KalPan valmentaja Pekka Virta kertoo.

Kotijoukkue Ilves puolestaan keikkuu sarjataulukon yhdeksännellä sijalla vain kuusi pistettä jäljessä sarjan viidennestä sijasta. Ilveksen huikea tammikuu on nostanut joukkueen takaisin taisteluun suorasta pudotuspelipaikasta.

Ilves on voittanut kuusi edellisestä seitsemästä pelistään ja saalistanut huikeat 2,11 pistettä/peli tammikuussa. Joukkueen valmentajan Sakari Pietilän mukaan hyvä vire ei kuitenkaan takaa jatkossa mitään ilmaiseksi.

- Ajatellaan niin, että meillä on vähän toiminnassa nostetta, niin meidän pitää olla äärimmäisen nöyriä kun lähdetään pelaamaan. Puolustuspelaamista pitää muistaa todella hyvin.

Ilves lähtee peliin nöyrän työnteon kautta

Ilves on hakenut edellisten ottelujen voittonsa tiiviin puolustuspelin, terävien vastaiskujen ja huikean maalivahtipelin turvin.

Liigajumbo-KalPaa vastaan kotikentällä moni kannattaja odottaa selvästi aktiivisempaa hyökkäyspeliä joukkueelta. Päävalmentaja Pietilä kuitenkin toppuuttelee innokkaimpia hyökkäysnäytöksen odottajia.

- Mihinkään yltiöpäiseen hyökkäämiseen ei kotonakaan lähdetä. Pyrkimys on siinä, että me ei leijuttaisi millään tavalla.

- Silloin kun homma toimii, niin pitää tietää mihin se perustuu. Hyvään työn tekemiseen ja puolustamiseen. Niitä juttuja tehdään myös huomenna, Pietilä jatkaa.

Yksilötasolla Ilveksestä ovat profiiliaan kohottaneet varsinkin huipputehokkaaksi äitynyt puolustaja Teemu ”Defence” Jääskeläinen, kultakypärä Mikko Peltola ja maalivahti Tuukka Rask.

Varsinkin Jääskeläisen tämän hetkinen pelaaminen on kuin eri planeetalta alkukauden otteisiin nähden. Itseluottamusta uhkuva Jääskeläinen on kasannut viidessä edellisessä ottelussaan huikeat tehot 4+2.

HPK-ottelussa debytoinut tuore vahvistus Tomas Slovak urakoi heti debyytissään reilut kaksikymmentäkuusi minuuttia ja suoriutui urakastaan erinomaisesti. Ilves vaikuttaakin napanneen todellisen vahvistuksen riveihinsä.

Joukkueen kokoonpano pysynee samana kuin lauantaina Hämeenlinnassa. Sakari Pietilä myöntääkin koostumusten alkavan olevan loksahtaneet paikoilleen.

- Huomiseksi [tiistai] ei ole tarkoitus muuttaa ja hajottaa mitään. Tällä hetkellä tuntuu, että koostumus on suhteellisen hyvin muotissa.

Vierailija KalPasta Ilves-leirissä on huonot muistot kaudelta. KalPa on voittanut kaksi kolmesta joukkueiden välisestä koitoksesta. Vierailija saakin Sakari Pietilältä ansaittuja kehuja.

- KalPa on roikkunut hyvin jokaisen joukkueen mukana, vaikka eivät ole saaneet pisteitä. Mielestäni hyvin liikkuvat ja saavat häiriötä ja kaaosta sitä kautta vastustajiin.

KalPa elää liikkeestä

KalPan pelitapa vaatii aktiivista liikettä ja sitä kautta vastustajan haastamista. Joukkueen päävalmentaja Pekka Virta kehuukin joukkueen liikettä, mutta peräänkuuluttaa tarkkuutta pelaamiseen.

- Emme me ole ainakaan liikkeen puutteeseen kaatuneet. Pelin pitäisi pysyä vaan ehjänä. Meillä on ollut ongelmia erikoistilannepelaamisen kanssa. Varsinkin jos tulee paljon jäähyjä, niin vastustajien ylivoimat ovat olleet tehokkaita.

Joukkueen pelitapaan ei ole tulossa muutoksia, vaan joukkue luottaa edelleen vauhtipeliin.
Kokoonpanokin pysyy edellisen ottelun kaltaisena ihan jo pakonkin sanelemana.

- Joukkueen kokoon katsoen liikkuva peli on ainoa tapa pelata. Meillä on paljon nuoria, liikkuvia ja kevyitä pelaajia. Ei varmaan hirveästi kokoonpano elä. Ei meillä ole muita pelaajiakaan, Virta kertoo joukkueen tilanteesta.

Joukkueen kantavia voimia viimeisissä peleissä ovat olleet kanukkilaituri Matt Davidson, taitava Timo Koskela ja Kimmo Kapasen lähtöä hyvin paikannut maalivahti Tuomas Nissinen.

Davidson on kerännyt viidessä edellisessä ottelussa hienot tehot 3+2 ja Koskelakin 1+4. Huomattava seikka on myös se, että sekä Nissinen että Koskela ovat pelanneet Ilveksessä, joten näytönhaluja varmasti riittää.

Ilvestä vastaan Pekka Virta odottaa tiukkaa taistelua. Kauden edellisissä otteluissa kuopiolaiset ovat onnistuneet hyvin tamperelaisia vastaan.

- Edellisestä Ilves-pelistä on ihan hyvät muistot sieltä Tampereelta. Tiukkoja pelejä on ollut muutenkin. Ilvestä vastaan ollaan sitten saatu ihan numerollisestikin tulosta

- Ilves on todella hyvä jääkiekkojoukkue. Kokemusta ja osaamista riittää. Varsinkin erikoistilanteet ovat varmasti kunnossa, Virta jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle