Aukesiko Ilveksen maaliputki tiistaina?

LIIGA / Ennakko
Ville Koistinen on taas kerran torstaina paljon vartijana Ilves-puolustuksessa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ja jatkaako kotijoukkue voittojen tiellä Masi Marjamäen johdolla? Vai kartuttaako Kuopista saapuva KalPa pistetiliään toistamiseen lyhyen ajan sisällä tamperelaisten joukkueiden kustannuksella?

Ilves ja KalPa vuorottelivat viime kaudella voittajina keskinäisissä kohtaamisissaan, ja kummallekin joukkueelle kirjattiin näissä kohtaamisissa kaksi voittoa. Viimeksi joukkueista parempi oli Ilves, kun se maaliskuussa kirjasi itselleen kaksi pistettä jatkoaikavoitolla lukemin 5-4. Edellisessä ottelussa Kuopiossa oli kotijoukkue todettu pisteiden arvoiseksi voittomaalikilpailun jälkeen.

Molemmilla kotivoitto takanaan

 Kotijoukkue Ilves saalisti ensimmäiset SM-liigapisteensä tällä kaudella tiistaisessa Pelicans-ottelussaan. Joukkueiden kohtaaminen oli melkoista vuoristorataa johtoaseman vaihdellessa molemmilla joukkueilla. Lopulta Ilves käänsi ottelun Kai Kantolan käynnistämän kolmen nopean maalin putkella voittoon. Kantolan ohella kotijoukkueen ratkaisijaksi nousi odotetetusti Masi Marjamäki tehoin 2+1.

 Torstain vierasjoukkue Hakametsässä, KalPa, saalisti toisen peräkkäisen voittonsa, kun Artturi Lehkosen lavasta lähteneillä vedoilla upotti kahdesti kiekon Jokerien maaliin loppulukemien ollessa 3-0. Tuttuun tyyliin kiekollinen pelaaminen oli kuopiolaisten tunnusmerkkinä. Niin ikään joukkueen päävalmentaja oli tyytyväinen johtoaseman puolustamiseen miehekkäin ottein. Jokereille ei yksinkertaisesti annettu tekopaikkoja.

Kiekollinen pelaaminen ja vauhti valttia torstaina?

 Torstai-illan kysymys kotijoukkueen osalta onkin, riittääkö Ilvekseltä aseita rikkoa tämä kuopiolaisten kiekollinen pelaaminen. Entä löytääkö kotijoukkue riittävästi liikettä murtaa KalPan puolustus, niin että maalipaikoille päästäisiin. Maalinteosta on Ilveksen osalta kirjoitettu ihan kyllästymiseen saakka, mutta viidestä maalista Pelicanseja vastaan huolimatta ei maalintekotaito liene edelleenkään niitä Ilveksen ykkösjuttuja. Joukkue on edelleen liikaa Masi Marjamäen ja ykkösketjun varassa. Niin ikään Tampereella kaivattaisiin lisää varmuutta oman pään pelaamiseen, samoin maalivahtityöskentelyyn. Liekö tämä syynä siihen, että tieto Hakametsästä kertoo Ilveksen maalin suulle luistelevan torstaina Ville Kolppanen. Vastuuta ja pelituntumaa, sehän lienee se vakioselitys tässä tilanteessa.

 Kuopiosta torstaina Hakametsään saapuva KalPa on selvästi illan ennakkosuosikki. Nimekkäitä ratkaisijoita on, Tapparaa vastaan Jukka Voutilainen onnistui kahdesti, ja toinen Jukka - Hentunen - Jokereita vastaan kerran. Ja jos nimimiehet eivät onnistu, niin ratkaisijoita näyttää tulevan nuorista. Ja kun tähän lisätään tiivis puolustus – joukkueen plus-miinus-tilaston kärkinimet ovat puolustajat Marko Kauppinen ja Jussi Timonen – sekä koko ajan maalin suulla otteitaan parantava Mikko Koskinen, niin paketti näyttäisi olevan tamperelaisten näkökulmasta pelottavan hyvässä kunnossa.

Nimekkäitä poissaolijoita

Ilves jatkaa samalla poissaololistalla, eli Teemu Kesä, Jesse Niinimäki ja Niko Peltola ovat edelleen poissa työpaikaltan. Nimekkäitä ovat myös vierasjoukkueen kokoonpanosta torstaina puuttuvat, sillä Hakametsän jäille eivät luistele Sakari Salminen, Sami Kapanen ja Jasse Ikonen.

Seuraa Heitä

Ville Kolppanen #30 | Jokerit

Maalivahti

Vastuuta ja pelituntumaa haetaan, tulosta myös?

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Tapparaa vastaan verkko soi kahdesti, Ilvestä vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle