Kääntääkö Ilves suuntaansa HPK:n kustannuksella?

LIIGA / Ennakko
Kotijoukkue Ilves on saanut peliään hieman kasalle vaikean jakson jäljiltä. Torstaina se saa vastaansa HPK:n, joka edellisessä joukkueiden kohtaamisessa kylvetti tupsukovia lukemin 0-6.

Kuntokäyrät

Ilves on voittanut kaksi edellistä kotiotteluaan. Kärpät kaatui tv-kameroiden edessä lukemin 3-2 ja viimeksi tiistaina Pelicans poistui Hakametsästä 5-2 -tappio niskassaan. Vieraissa tupsukorvilla on sen sijaan edelleen tuskaista.

Vierailija HPK puolestaan katkaisi kahden ottelun tappioputkensa tiistaina ottamalla puhtaan 4-0 -voiton Helsingin IFK:sta. Vieraissa joukkue on alkukauden pitkän evakkomatkansa jälkeen suoriutunut hyvin. Neljästä edellisestä matkapelistään hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kolme.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta 11 (Ilves) ja 5 (HPK). Eroa on hämeenlinnalaisten eduksi yhdeksän pistettä.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue Ilves on muuttanut pelitapaansa alkukautta passiivisemmaksi. Karvaukseen lähdetään entistä maltillisemmin ja joukkue on parantanut keskialueen ohjauspelaamistaan paljon.

Nähtäväksi kuitenkin jää, että kuinka ajoittain rakoillut viisikkopelaaminen kestää HPK:n vauhdikkaiden hyökkäysten kanssa.

Ottelun avausmaalilla on valtava merkitys varsinkin kotijoukkueen kannalta. Ohuella itseluottamuksella pelaava Ilves tarvitsee onnistumisia syttyäkseen parhaimpaansa. HPK puolestaan on todella vahva päästessään pelaamaan vastahyökkäyspeliä johtoasemassa.

Maalin suulla vieraiden Teemu Lassila on ollut joukkueensa tukipilari läpi alkukauden ja on pelannut hyvällä tasolla illasta toiseen.

Ilveksen puolella pitkästä aikaa tolppien väliin astuva edelliskauden ykkösvahti Tero Leinonen puolestaan on hienoinen kysymysmerkki ottelukuntonsa suhteen.

Kokoonpanot

Ilves menetti kaksi pelaajaa pelikieltoon voitokkaassa Pelicans-ottelussa. Masi Marjamäen kymppitili täyttyi ja Matt Nickerson tappeli itsensä suihkun puolelle. Nickersonin korvaa puolustuksessa Toni Niemi, mutta Marjamäen korvaaja on vielä auki.

- Masin paikan ottaa joku LeKistä. Antonen tai Rask varmaankin. Ketjuja emme lähde muuttelemaan, kun toimivat hyvin edellispelissä, Ilveksen päävalmentaja Sakari Pietilä valottaa.

Maalilla aloittaa kauden kolmannessa ottelussaan Tero Leinonen. Hannu Toivonen säästelee kipeytynyttä nivustaan. Loukkaantuneina sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Mikko Kuukka ja Pasi Järvinen.

Vierailija HPK saa mukaansa pelikiellosta vapautuvan Joonas Vihkon, mutta Janne Laakkonen jatkaa kiistanalaisen pelikieltonsa kärsimistä. Loukkaantuneiden listalla on kokenut hyökkääjä Tony Virta.

Joukkueen päävalmentajan Jukka Rautakorven mukaan joukkueessa kiertää pieni flunssa-aalto, joten lopullinen kokoonpano ratkeaa vasta pelipäivän aamuna.

Muuta

Edellinen joukkueiden välinen kamppailu päättyi Hakametsässä 11.11 lukemiin 0-6 lukemien revettyä tasaisen avauserän jälkeen. Ottelu kirvoitti kotiyleisöltä poikkeuksellisen vahvaa kritiikkiä.

- Nyt on uusi peli edessä. Vanhat eivät enää vaikuta. Se oli ensimmäinen ottelu tauon jälkeen ja silloin tilanne voi revetä herkemmin suuntaan tai toiseen, HPK:n valmentaja Jukka Rautakorpi muistuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle