HPK ei lähde nöyristelemään Tapparaa vastaan - "Rumba päälle heti alussa"

LIIGA / Ennakko
Vesa Viitakosken mukaan Tappara saa tehdä täyden iltapuhteen pisteiden eteen.
Kuva © Jarno Hietanen
HPK on valahtanut sarjataulukon viimeiseksi ja alla on niukka tappio Kärpistä. Tappara taistelee sarjan kärkipaikasta takanaan niukka voitto JYPistä. Jatkoaika sai kommentit tulevasta ottelusta HPK:n valmentaja Vesa Viitakoskelta ja Tapparan joukkueenjohtaja Petri Tuonoselta.

Liigassa jumbosijalle valahtanut HPK saa vastaansa sarjataulukon toisessa päässä kärkipaikasta taistelevan Tapparan. Molemmilla joukkueilla on takanaan tiukka ottelu, joka ratkesi vasta aivan viimeminuuteilla.

Kärppiä vastaan HPK tuli viimeisessä erässä maalinpäähän, eikä tasoituskaan ollut kaukana. Tapparalla oli sama tilanne kuin Kärpillä, kun vastassa oli JYP.

Tappara onnistui kuitenkin pitämään johtonsa ja ottamaan kolme tärkeää pistettä, kun taas HPK:n kiri ei aivan riittänyt, ja se joutui poistumaan kentältä ilman pistesaalista.

HPK:n valmennusryhmän Vesa Viitakosken ajatuksia Tappara-pelin alla

Kärppiä vastaan pelattu kolmannen erän loppu antaa uskoa joukkueeseen.

− Edellisen pelin hyvästä lopusta pitää ottaa mahdollisimman paljon henkiselle puolelle mukaan, ja sitä kautta saada itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen, että pystytään pitämään vastaava taso pelissä 60 minuuttia.

Loppukiriä varten tehtiin muutoksia pelaamiseen.

− Tiivistettiin kolmeen kenttään viimeisessä erässä. Sen verran kovatasoista tämä on, ettei ole ainakaan optimitilanne, että lähdettäisiin heti ottelun alussa kolmella kentällä pelaamaan.

Tapparan loukkaantumiset ja Markus Kankaanperän pelikielto ei joukkueen valmistautumiseen vaikuta.

− Emme voi lähteä miettimään vastustajan loukkaantumistilannetta. Tapparalla on hyviä pelaajia ihan riittävästi rosterissa. Kristian Kuusela oli ennen loukkaantumista varmasti yksi liigan parhaimpia, jos ei paras pelaaja, ja sen tason pelaajan loukkaantuminen vaikuttaisi varmasti jokaisessa joukkueessa.

− Me lähdemme oman tekemisen kautta ja niillä onnistumisilla mitä saatiin edellisessä ottelussa. Samanlainen rumba vaan päälle.

Peli ei ole aina pysynyt kasassa ja asian eteen on tehty paljon töitä.

− Joukkueen kanssa ollaan paljon käyty läpi asioita, jotta ne olisivat kirkkaita kaikille. Kyllä siellä jokainen pelaaja tekee työtä sen voiton eteen, ja huomenna meillä on siihen seuraava mahdollisuus. Joskus peli menee yliyrittämiseksi ja sen myötä ryhmäpelaaminen hajoaa.

Tapparaa vastaan HPK lähtee alusta asti kovaa.

− Tappara oli todella vakuuttava ennen maajoukkuetaukoa. Viime viikko ei varmasti ollut sellainen aloitus mitä joukkue toivoi. Meidän pitää iskeä juuri siihen ja huomenna olla valmiina heti ottelun alussa. Näytetään, ettei tule helppoa iltaa Hämeenlinnassa.

Maalivahtihankinnasta ja joukkueen puolustuspelistä.

Eetu Laurikaisen tilanteesta ei ole vielä tarkkaa kuvaa. Se ratkeaa varmasti tiistaiaamuna. Silloin nähdään millainen on ollut matkustusaikataulu, ja mikä on hänen näkemyksensä pelaamisesta ja vireystasosta.

− Ei ongelma ole pelkästään maalineduspelissä. Meillä on koko puolustusalueen pelaamisessa terävöittämisen paikka, että pystytään auttamaan myös maalivahteja.

Tapparan joukkueenjohtaja Petri Tuononen kommentoi tulevaa kohtaamista

− Meidän täytyy puolustaa HPK:ta vastaan äärettömän hyvin ja sitten iskeä vastaan. Ei sinne voi lähteä niin sanotusti kaahailemaan. HPK varmasti tulee paineella ja karvaa kovaa. Meidän täytyy lähteä viisaasti paineen alta pelaamaan ja saada hyökkäykset terävästi lähtemään. Ennen kaikkea pitää puolustaa viisaasti, se on se ykkösjuttu koska se tuottaa muutenkin hyvää hyökkäyspeliä.

Joukkueen pistenikkarin paluusta on jo toiveita.

− Kuusela voi jo paremmin ja katsotaan mikä on huomenna tilanne, sitä ei vielä tiedä että pelaako hän. Jos ei pelaa niin sitten muiden tarvitsee nostaa tekemistään, joukkueenahan tässä mennään. Henrik Haapala loukkaantui JYP-ottelussa ja on varmasti pois tiistain pelistä. Meillä on nyt kaikki kehissä ketkä kynnelle kykenee. Riippuen huomisesta tilanteesta, niin voi olla että Jonatan Tanus tulee mukaan.

Otteluruuhka on syönyt miestä ja pelillisten muutosten teko vaatisi aikaa harjoitella.

− Neljä peliä viiteen päivään ja siihen vielä yksi ulkomaanreissu, se on varmaan kova tahti mille tahansa joukkueelle fyysisesti ja henkisesti. Meillä ei tuo rosteri mitenkään kovin iso ole, joten samoilla miehillä siinä taisteltiin.

− Onhan tuo Liigan sarja rakennettu vähän hassusti, eikä ne ottelut ihan tasaisesti mene. Välillä on härkäviikkoja ja välillä kevyempää. Peli on tietysti parasta harjoitusta, mutta jos asioita pitäisi muuttaa, niin se vaatisi muutakin harjoitteluaikaa.

Tappioputken katkaisu teki joukkueelle hyvää.

− Edelliset tappiolliset pelit oli tasaisia ja olisivat voineet kääntyä kumminpäin tahansa. Nyt niitä tappioita siihen muutama tuli, mutta lauantaina oli taas erinomaista jääkiekkoa, vaikka kropat onkin ollut kovilla. Kolmanteen erään JYP pääsi mukaan, kun meiltä putosi pari kaveria pois. Taistelemalla siitä voitto lopulta saatiin. Se teki varmasti moraalille hyvää, ja ollaan tiistainkin peliin henkisesti valmiimpia.

Joukkueen keikkuessa sarjakärjessä ei paniikkinappula herkästi painu pohjaan.

− Ei tässä mitään paniikkinappuloita painella. Yleensähän se on media, mikä niitä nappeja painelee, eikä joukkue. Ottelu voi olla pelillisesti hyvä ja silti voi tulla tappio. Kyllä tässä on joka pelissä voitosta taisteltu.

− Hämeenlinna on ollu meille aika paha paikka parina viime vuonna, eikä olla päästy kunnolla pelin ytimeen. Peli lähtee kuitenkin nollasta ja huomenna on uusi päivä sen suhteen.

Joukkueet kohtasivat lokakuun alussa Tampereella ja silloin Tappara oli vahvempi. HPK johti ensimmäisen erän maalillaan, kunnes Tappara tuli kolmannessa erässä tasoihin ja ohi.

 

Seuraa Heitä

Otto Paajanen #13 | KooKoo

Keskushyökkääjä

Otto Paajanen näytti edellisessä ottelussa, kuinka pelaaja voi auttaa joukkuettaan molemmissa kenttäpäädyissä. Illasta toiseen terävästi karvaava, ja puolustuksen tueksi luisteleva keskushyökkääjä on myös nakuttanut eniten maaleja tähän asti.

Jukka Peltola #81 |

Laitahyökkääjä

Nopeasti liikkuva Peltola on onnistunut viimeisissä peleissä tukemaan joukkuettaan maalien muodossa. Peltola on yksi niistä pelaajista, jolta voi odottaa vastuunkantoa, jos Kristian Kuuselan poissaolo venyy,

» Lähetä palautetta toimitukselle