KalPa pitkän tauon jälkeen IFK:n vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Kovassa vireessä oleva HIFK saa pitkästä aikaa vieraita Savosta, kun alasarjoista takaisin liigaan tiensä taistellut KalPa saapuu Helsinkiin. Viimeksi keväällä 1999 kohdannut pari on tällä hetkellä menossa liigassa eri suuntiin.

KalPan kauden saldo ei toistaiseksi näytä kovin mairittelevalta. Tilastoista löytyy tähän mennessä ainoataan kolme voittoa, joilla takana on kuitenkin pysynyt Pelicans. KalPan kauden ensimmäinen voitto tuli juuri IFK:sta, ja tuo voitto saattaakin kannatella joukkuetta hyvään suoritukseen vielä tässäkin pelissä.

Kuopiolaisten heikkoutena pidettiin ennen kauden alkua pienikokoista joukkuetta, jonka sopimista liigaan epäiltiin. KalPa on saanut kuitenkin kasattuja rivejään puolustuksen osalta uusilla vahvistuksillaan Kyle Rossiterilla ja Nikos Tseliosilla. Rossiter on ehtinyt pelata vasta kuusi peliä, mutta on heti tuonut fyysistä voimaa KalPan puolustuspeliin. Tseliosille ottelu on ensimmäinen SM-liigassa.

KalPan hyökkäyspelin sielu on tällä kaudella ollut tsekkilaituri Tomas Kurka. Kurka on tehnyt kaudella jo kahdeksan maalia, viisi enemmän kun kunkaan muun joukkueesta. Hän on myös pelaajista ainoa, joka pystyy pelaamaan hyvää hyökkäyspeliä tasaisesti.

KalPan maalilla jatkaa lähes koko kauden pelannut Kimmo Kapanen, jolle ei ole vielä sattunut virheettömiä otteluita. Joukkueen riveistä on poissa vielä nivusvammainen laituri Simi Vidgren ja kokenut pakki Jermu Pisto, mutta puolustaja Jussi Savolainen on jälleen pelikunnossa.

IFK suosikki

IFK lähteen peliin ennakkosuosikkina, mikä ei ole aina aikaisempina kausina sopinut joukkueelle. Tällä kaudella näytöt vastaavassa asemassa pelaamisesta ovat kuitenkin toistaiseksi hyvät, sillä viikon takainen ottelu Pelicansia vastaan sujui hyviä.

Punapaidoilla on takanaan viiden ottelun voittoputki, jonka kruunasi harvinainen voitto paikalliskilpailijan Jokerien kotihallista. Suurin osa IFK:n otteluista on ollut kauden aikana hyvin tiukkoja, kun vain kuusi ottelua on päättynyt yli maalin erolla.

IFK:n maalinteko on ollut pitkälti tehokkaan ykkösketjun Luttinen-Hauhtonen-Salmelainen varassa. Joukkueen uudet hankinnat Mark Murphy ja Janne Laakkonen ovat kuitenkin tuoneet lisää syvyyttä joukkueelle.

- Meillä on nyt kolme ketjua, kun Laakkonen pelasi hyvin Hirschovitsin ja Järvisen kanssa, Doug Shedden totesi lauantain Jokerit-pelin jälkeen.

IFK jatkanee KalPaa vastaan lauantain voittoisalla kokoonpanolla. IFK on kuormittanut kauden aikana avainpelaajiaan runsaasti. Hyökkääjistä Tony Salmelainen ja Janne Hauhtonen pelaavat aina yli 20 minuuttia ja puolustuksessa Hannu Pikkarainen, Pasi Saarinen ja Robert Schnabel urakoivat vielä enemmän.

Joukkue joutuu kuitenkin pelaamaan tässäkin ottelussa samoilla systeemeillä, ainakin aluksi. Löysempi suhtautuminen peliin saattaisi olla kohtalokasta. Nähtäväksi jää se, onko IFK ja Doug Shedden kehittänyt mitään erikoista Kurkan kurissa pitämiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle