Vahva Ilves uuden ja rohkeamman HIFK:n kimppuun

LIIGA / Ennakko
Ratkeaako torstain ottelu maalineduspelaamiseen?
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Torstaina Helsingin jäähallissa HIFK saa vieraita Tampereelta. Ilves taistelee vielä tosissaan paikasta kuuden parhaan joukossa ja suorasta pudototuspelipaikasta. HIFK:n mahdollisuus suoraan pudotuspelipaikkaan on lähinnä teoreettinen.

HIFK:n kausi on ollut ailahteleva ja joukkueen uusi ajanlasku alkoi Harri Rindellin korvattua Raimo Summasen penkin takana. Uuden päävalmentajan johdolla helsinkiläiset ovat pelanneet vasta kaksi ottelua ja tuloksena on neljä pistettä. Tiistaina KalPa kävi Helsingissä voittamassa HIFK:n voittolaukauskilpailussa.

Ilves on ylittänyt jälleen yhden suvantonsa kauden aikana ja metsästänyt kolme voittoa viimeisestä neljästä ottelusta. Tiistaina tamperelaiset voittivat kuumassa ottelussa TPS:n lukemin 4-2.

Keskinäisissä otteluissa punapaidat ovat kuitenkin niskan päällä. Kolmesta kohtaamisesta HIFK on voittanut kaksi ja Ilves on voittanut kertaalleen rangaistuslaukauksien jälkeen. Keskinäisten otteluiden tehokkain pelimies on Ville Peltonen, joka on kerännyt tehot 1+4.

Tunnetta pelissä

HIFK pelasi tiistaina yhden kauden viihdyttävimmistä kotiotteluistaan. Aktiivisuus, rohkeus ja into huokui joukkueesta.

Teemu Ramstedt myönsi tiistain ottelun jälkeen, että rohkeutta otteisiin on tullut lisää. Mies osasi kertoa myös muutoksen ajankohdan, muttei syytä äkilliselle muutokselle.

- Pelirohkeutta ollaan koko ajan yritetty saada lisää, nimenomaan hyökkäyspelaamiseen, ja että saisimme maalintekotilanteita aikaiseksi.

- Kaksi viimeistä peliä ollaan paremmin saatu pelirohkeutta, vaikea sanoa mistä se johtuu, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Viihteen ja rohkeuden toisella puolella punapaitojen ottelu käsitti lukuisia harhasyöttöjä, ylipelaamista sekä virheitä sijoittumisessa. Jos joukkue mielii voittaa, on sen löydettävä sopiva tasapaino vauhdin, tunteen ja järjen välillä.

Vierasjoukkue osaa tarpeen tullen myös lietsoa vastustajaansa, kuten ottelussa TPS:ää vastaan nähtiin.

Ilves kuuluu Liigan vahvimpiin vierasjoukkueisiin, varsinkin petopaitojen alivoima toimii juuri vieraskaukalossa, jossa joukkueen alivoima on Liigan parasta. Toki joukkue myös pelaa eniten alivoimaa. HIFK:n alivoimapelaamisen taso on romahtanut lyhyessä ajassa, tilastojen valossa helsinkiläisten alivoima on valahtanut pohjakastiin.

Tiistaina Daniel Fernholm, Thomas Nykopp sekä Tuukka Mäkelä jättivät kaukalon kesken ottelun. Ennestään sairastuvalla olivat Peltonen, Toni Söderholm, Jasse Ikonen, Mikko Kurvinen, Matti Kuparinen, Juuso Salmi sekä kauden loppuun asti sivussa oleva Eero Somervuori.

Ilveksen sairaslista on huomattavasti lyhyempi, ainoastaan pitkäaikaispotilaat Masi Marjamäki, Konsta Mäkinen ja Ville Korhonen ovat näillä näkymin loukkaantuneiden listoilla.

Seuraa Heitä

Roope Talaja #20 | Ässät

Laitahyökkääjä

Pitkään pelinsä ja roolinsa kanssa tuskaillut Talaja sai tiistaina viimein onnistumisen maalin muodossa. Nälkää selvästi jäi, sillä mies näytti tehneen jo toisenkin maalin, joka lopulta hylättiin korkealla mailalla tehtynä.

Alexander Ruuttu #82 | Krefeld

Laitahyökkääjä

Alempiin ketjuihin valunut, mutta lupaava Ruuttu sai edellisessä ottelussaan kaksi syöttöpistettä ja oli osa ketjua, joka pystyi vakituisesti luomaan painetta TPS-päätyyn.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Juuso Puustinen 2 1 3
2.János Hári 0 2 2
3.Oscar Eklund 1 1 2
4.Corey Elkins 0 2 2
5.Miihkali Teppo 0 2 2
Ilves M S P
1.Kai Kantola 4 4 8
2.Michael Keränen 3 3 6
3.Turo Asplund 1 3 4
4.Tommi Kivistö 0 3 3
5.Nicholas Dimitrakos 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle