Porilainen perjantai-iltana

LIIGA / Ennakko
Helsingin perjantai-illan ottelussa kohtaavat torstaina voittotilinsä avanneet HIFK ja Porin Ässät. Toinen peli kahdessa päivässä on joukkueille raskas tilanne, mutta palkintona uurastuksesta saattaa pistetiliä koristaa jopa kolme lisäpistettä.

IFK:n peli kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa oli hieman tuskaista, maaleja ei syntynyt. Ottelu Jokereita vastaan oli tasainen aivan viime metreille asti, mutta HPK pääsi johtoasemaan jo varhaisessa vaiheessa ja hallitsi ottelun kulkua. Torstain Tampereen ottelussa IFK sai maalihanansa auki ja teki peräti neljä osumaa.

IFK:n Brett Harkinsin johtama ykkösketjun peli ei ole vielä ollut viime kauden tasolla, ja Tappara-ottelun maaleista vastasikin pääosin kokoonpanoon palanneen Eetu Holman johtama ketju, josta varsinkin Joonas Vihko oli hyvin esillä. Lisävoimaa hyökkäykseen on odotettavissa myös torstaina nelosketjussa aloittaneesta Jarkko Ruudusta.

Ässien käyrä on ainakin tulosten valossa ollut nouseva. Tiistaina joukkue pääsi rangaistuslaukauksille asti Tampereella Ilveksen vieraana. Torstain ottelusta joukkueen saldona oli voitto kotonaan Pelicansin vastaan. Pelicans-ottelun tulos ei kuitenkaan ollut mitenkään selvä, vaan Ässät-vahti Scott Langkow jouti torjumaan yli 40 laukausta voiton varmistamiseksi.

Ässien hyökkäystehot ovat alkukaudesta levänneet pitkälti Greg Classenin johtaman ketjun harteilla. Ässien nimekkäimmässä yhdistelmässä on kahdessa viimeisessä ottelussa Classenin ja Marko Kivenmäen rinnalla pelannut Pasi Tuominen. Torstain ottelun ratkaisumiehiä oli kahden maalin viimeistelijä Pasi Nielikäinen.

Erikoistilanteet esillä?

Ässien joukkue on isokokoinen varsinkin puolustuksen osalta. Nimet Pauli Levokari, Marko Toivonen ja Atte Pentikäinen tarkoittavat SM-liigassa superkokoisia miehiä. Pienessä kaukalossa isot miehet voivat hyvin pelatessaan tukkia puolustuspäätä tehokkaasti. Toisaalta isojen miesten ja kovien otteiden yllä leijuu aina jatkuva jäähyjen uhka. IFK:n ylivoima ei tosin vielä tässä vaiheessa ole ollut tehokunnossa.

Tuomarilinja on siis suuressa roolissa tässä ottelussa. Lisäväriä tilanteeseen tuo ruotsalainen päätuomari Ulf Rönnmark, joka esiintyi jo torstain ottelussa Blues-Lukko. Ensimmäisessä ottelussaan Rönnmark veti tiukkaa linjaa ja puhalsi avauserässä peräti 13 kaksiminuuttista. Joukkueiden normaalit jäähymiehet saanevatkin olla tarkkana Rönnmarkin kanssa.

IFK lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mikä ei välttämättä ole joukkueelle eduksi. Ainakin tällä kertaa ensimmäisen maalin tekeminen olisi tärkeätä. Edellisessä kotiottelussa se jäi puuttumaan kokonaan. Ässien puolella joukkuepelin onnistuminen ja maalivahtipeli ovat avaimia. Jokerit ja HPK veivät pisteet IFK:lta juuri näillä aseilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle