HIFK kohtaa kotiavauksessaan Ässät

LIIGA / Ennakko
HIFK saa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan vieraita länsirannikolta. Porin ylpeys Ässät saapuu Helsinkiin pistejahtiin. Kumpikin joukkue on kokenut kovia menetyksiä viime kauden jälkeen, kun avainpelaajat siirtyivät muille maille. HIFK:n ja Ässien otteluissa on kuitenkin aina lisäjännitettä, onhan kyseessä kaksi kovasta pelistä tunnettua joukkuetta.

HIFK ja Ässät kohtasivat viime kaudella neljästi. Voitot jakautuivat tasan 2-2. Viime kauden kausien tilastoja on kuitenkin turha tuijotella, sen verran paljon ovat molemmat joukkueet muuttuneet.

Kummankin joukkueen kenties näkyvin muutos on maalinsuulla. Ässien luottovahti Scott Langkow siirtyi naapurijoukkue Lukon riveihin ja HIFK:n Tomas Vokoun palasi NHL:ään. HIFK:n maalivahtitilanne on vielä auki, sillä ykkösvahdiksi kaavailtu Ari Ahonen päättikin yrittää läpilyöntiä NHL:ssä ja hän palasi takaisin rapakon taakse. Koeajalla oleva Sebastien Centomo on pelannut vaihtelevasti. Torstain ottelussa Jokereita vastaan Centomo ei vakuuttanut, vaikkei hän huonosti pelannutkaan. Viisi päästettyä maalia varsinaisella peliajalla on kuitenkin nykykiekossa melko paljon. Torjuntoja Centamolle kertyi 37. Centomo myös sylki kiekkoja eteensä vaarallisen paljon. On paljon mahdollista, että HIFK:n maalilla Ässiä vastaan torjuu Jan Lundell. Vielä torstai-iltana HIFK:n päävalmentaja Doug Shedden ei ollut päättänyt, kumpi vahdeista on torjuntavuorossa.

Jatkuuko Kivenmäen maalitehtailu?

Ässien kuiva kausi Lukkoa vastaan päättyi eilen. Edellisen kerran Ässät voitti Lukon kauden 2003-2004 avausottelussa. Silloin Ässät oli Lukkoa parempi lukemin 2-1. Samoin lukemin päättyi myös torstai-illan ottelu. Ässistä tehokkain ketju oli ykkösketju, jossa laidoilla pelaavat Marko Kivenmäki ja Kristian Kuusela. Ketjun sentteri on HIFK:stakin tuttu Aki Uusikartano. Kivenmäki keräsi Lukkoa vastaan tehot 2+0. Kuusela sai syöttöpisteet molempiin Kivenmäen maaleihin.

Ässien kokoonpano HIFK:ta vastaan on todennäköisesti sama kuin Lukko-ottelussakin, sillä loukkaantumisetkaan eivät vaivaa patapaitoja. Poissa on todennäköisesti vain aivotärähdyksestä toipuva Tero Paappanen.

Ässien päävalmentaja Mika Toivolaa ei ottelut peräkkäisinä päivinä huoleta.

- Kyllä meidän nuorilla pojilla potkua riittää pelata peräkkäisinä päivinä. Olemme erittäin hyvässä kunnossa. Uskonkin sen olevan meille jopa etu, että seuraava peli tulee näin nopeasti.

Ässien maalinsuulla puhaltavat uudet tuulet Juuso Riksmanin ja Tuomas Nissisen tavoitellessa ykkösmaalivahdin paikkaa. Tällä hetkellä ykköstorjujan pestissä on tiukimmin kiinni HIFK:n kasvatti Juuso Riksman. Tasaisena torjujana tunnettu Riksman urakoi Lukkoa vastaan 24 torjunnan verran, ja selän taakse livahti vain yksi kiekko.

HIFK pelaa viihdyttävästi

Ennen kauden alkua HIFK:n ongelmaksi veikattiin maalintekovaikeuksia. Torstain paikalliskamppailussa maalinteko ei kuitenkaan tuottanut HIFK:lle ongelmia, vaan HIFK iski peräti viidesti. Toki on muistettava, että Jokereilla oli maalissa nuori ja kokematon Joonas Hallikainen. Viisi maalia ei kuitenkaan riittänyt voittoon, vaan HIFK:n oli tyytyminen yhteen pisteeseen Jokereiden ollessa rangaistuslaukauksissa parempi.

HIFK voi kuitenkin kokonaisuudessaan olla tyytyväinen otteisiinsa. HIFK pelasi viihdyttävästi, sillä maalinteon lisäksi HIFK:n pelaajat taklasivat ahkerasti loppuun asti yrittäen.

HIFK:n Turo Järvinen iski kaksi maalia Jokereita vastaan. Muista HIFK:n maaleista vastasivat Eetu Holma, Toni Häppölä sekä Joonas Vihko. Vihko erityisesti on viime kausina kärsinyt maalinteko-ongelmista ja hänen pelaamisensa on näyttänyt väkinäiseltä. Maalitilin avaaminen jo heti ensimmäisessä ottelussa saattoikin olla varsin iso asia koko kautta ajatellen.

HIFK:n kokoonpano Ässiä vastaan on vielä arvoitus. Varmuudella poissa ovat tappelusta ottelurangaistuksen saanut Robert Schnabel, Yhdysvalloissa Rangersin training campillä hikoileva Hannu Pikkarainen, sekä loukkaantuneet Mikko Kurvinen, Pasi Salonen, Juha Fagerstedt ja Rami Hovinen.

Mikäli HIFK jatkaa samoilla otteilla kuin Jokereita vastaan, on luvassa viihdyttävä perjantai-illan ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle