Tappara palaa villiin länteen

LIIGA / Ennakko
Ässät ja Tappara tahkosivat viime keväänä huikean puolivälieräsarjan. Kirvesrinnat kokivat silloin kovia niin henkisesti kuin fyysisestikin. Silloin Tapparan taival päättyi Isomäessä rantapallomereen. Jos kaukaloon tällä kertaa lentäisi jotain, kohteena olisi todennäköisesti kotijoukkue.

Puolivälierien käydessä kuumimmillaan Tapparan tuohtunut toimitusjohtaja Mikko Leinonen nimesi Isomäen villiksi länneksi. Puoli vuotta myöhemmin siitä meiningistä on jäljellä enää vain muistot. Tappara palaa nyt kovin toisenlaiseen länteen.

Ässät on jämähtänyt tukevasti liigan jumboksi. Se luonnollisesti näkyy. Porilaisyleisö alkaa äänestää voimakkaasti jaloillaan. Torstain paikallispeli Lukkoa vastaan keräsi Isomäen lehtereillä vain 4270 katsojaa. Mistään huumasta ei ole tietoakaan.

Esitys Lukkoa vastaan oli sen verran valju, että Tappara-pelissä halli on todennäköisesti entistä autiompi. Ratkaisuja odottavat kannattajat eivät enää usko kurssin kääntyvän nykyisellä kokoonpanolla. Eikä heillä totuuden nimissä ole mitään syytäkään uskoa.

Pelkkää alamäkeä

Ässät on voittanut viimeksi lokakuun 17. päivä. Sen jälkeen on tullut kahdeksan tappiota putkeen. Kahdeksan ansaittua tappiota.

Porilaisten peli-ilme on mennyt syksyn edetessä entistä tiukemmin takalukkoon. Välillä joukkue saa suhteellisen ryhdikkäitä esityksiä aikaiseksi, mutta silloinkaan paketti ei pysy kasassa täyttä 60 minuuttia. Ja heikkojen hetkien iskiessä vastustajat pääsevät iskemään ratkaisevat maalit.

Tauon jälkeisessä Lukko-pelissä Ässien pelissä oli jonkinlaista yritystä, mutta kuviot olivat pahasti sekaisin. Kontrolloiduista hyökkäyksistä ei voida juuri puhua, ja omassa päässä ratkaiseva romahdus tuli tällä kertaa toisessa erässä. Mukavasti onnistunut maalivahti Matti Kaltiainen sekä varsin vaisusti pelaillut vastustaja pitivät lukemat tasaisina.

Ässien valmennusjohto näki ottelussa kuitenkin paljon hyvää. Liekö kyse sitten näkemisestä pintaa syvemmälle vaiko silkasta itsensä huijaamisesta epätoivoisessa tilanteessa?

Tapparaa vastaan Ässät lähtee kuta kuinkin entisillä eväillä. Mika Rontti ja Tobias Salmelainen palaavat kaukaloon. Maalissa jatkaa Kaltiainen.

Tappara heikoilla vieraissa

Rauli Uraman Tappara-joukkiolla asiat ovat paremmin mallillaan. Kirvesrinnat ovat sarjassa hyvissä kyttäysasemissa seitsemännellä sijalla. Tauolta joukkue palasi kukistamalla Ilveksen 3-0.

Tampereen paikallisessa Tapparan suurin ilonaihe oli Mika Lehto. Pahasti hukassa ollut maalivahti löysi vihdoin tasonsa torjuen kauden ensimmäisen voittonsa. Nollapeli oli oiva osoitus, että Lehto on ehkä sittenkin tulossa. Hänen panostaan Tappara varmasti tarvitsee, vaikka Tommi Nikkilä onkin onnistunut alkukaudella kelvollisesti.

Isomäessä viime keväänä kovia kokenut Janne Grönvallkin on vihdoin saanut nilkkansa pelikuntoon. Puolustaja pelasi torstaina ensimmäisen pelinsä Patrik Forsbackan taklauksen jälkeen.

Kokonaisuutena Tapparan tahti on ollut melko ailahtelevaa. Uraman sisään ajamien uusien kuvioiden sisäistäminen on vienyt aikansa, mutta varsin kova materiaali on antanut sen verran puskuria, että tarvittavia voittojakin on tilille napsahtanut. Todennäköisesti Tapparan tahti kiihtyy kauden vanhetessa.

Vieraissa tamperelaiset ovat olleet heikkoja. 11 pelistä joukkue on ottanut vain kaksi voittoa. Tapparaa huonommin vieraskaukaloissa on menestynyt ainoastaan Ässät.

Lauantaina Tapparalla on hyvät mahdollisuudet kohennella matkapelien saldoaan. Ässät kun on myös liigan huonoin kotijoukkue. Isomäessä pelatuista 12 kamppailusta patapaidat ovat kääntäneet edukseen vain kolme.

Juuri mikään ei puhu sen puolesta, että tästä pelistä Ässät ottaisi sen neljännen voittonsa. Joukkue on pahasti eksyksissä, ja ennakkoon ajatellen kyse on nytkin vain siitä, mihin vaiheeseen tulee se ratkaiseva sysimusta hetki, vai karkaako homma käsistä alusta alkaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle