Tarjoaako Ässät SaiPalle helpot kolme pistettä?

LIIGA / Ennakko
Heiluvatko nyrkit keskiviikkona Isonmäen illassa?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Porin Ässät pelaa keskiviikkona toiseksi viimeisen kotiottelunsa, kun vastaan luistelee pitkästä aikaa voiton makuun päässyt SaiPa. Lappeenrantalaisten tavoitteena on varmasti napata helpot kolme pistettä Ässiltä, jonka motivaatio loppukauden peleihin ei tunnu olevan erityisen korkealla.

Ässien ja SaiPan kohtaaminen on kauden neljäs ja viimeinen. Kaikki aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet SaiPan voittoon, maaliero lappeenrantalaisten hyväksi 9−4.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet kuluneella viikolla vieraissa. SaiPa kiertää länsirannikkoa ja oli tiistaina Raumalla pelatussa ottelussa aikaisempiin peleihin verrattuna yllättävän hyvä ja voitti Lukon lukemin 2−5. Ässät pelasi maanantaina vaisun ottelun Espoon Bluesia vastaan ja hävisi espoolaisille 2−0.

SaiPan pelaaminen on viime aikoina takkuillut, mutta tiistaisessa pelissä Lukkoa vastaan joukkue esiintyi aivan uudenlaisella peli-ilmeellä. Maalinteon vaikeuden kanssa kamppaillut joukkue onnistui Lukkoa vastaan avaamaan maalihanat kunnolla ja teki ottelussa kaiken kaikkiaan viisi maalia.

Pudotuspelipaikkansa SaiPa on jo varmistanut, mutta suoraa paikkaa kuuden parhaan joukossa lappeenrantalaiset eivät ole vielä saaneet. SaiPan asetelmat paranivat kuitenkin tiistaina, kun joukkueen takana sarjataulukossa vaaniva JYP hävisi ottelunsa HPK:lle. SaiPa kasvatti näin eroa kuuteen pisteeseen ja tarrasi hanakammin kiinni runkosarjan neljännestä paikasta.

Porin Ässien haaveet pudotuspelipaikasta on jo haudattu, joten joukkueen pelit ovat pisteiden kannalta merkityksettömiä. Maanantaisessa pelissä Espoon Bluesia vastaan Ässät esiintyi erittäin heikosti, joukkueen otteissa näkyi haluttomuus ja motivaation puute.

Maalinteko on ollut joukkueelle haastavaa vaihtelevasti koko kauden ja ongelma on kauden loppua kohden nostanut taas päätään. Bluesia vastaan pelatussa ottelussa joukkueen yritykset päästä vastustajan puolustusalueelle olivat ala-arvoisia eikä joukkue onnistunut ylivoimallakaan saamaan merkittävää pyöritystä vastustajan alueelle. Ässien maaliton putki on nyt venynyt kahden ottelun mittaiseksi.

Ässät on peluuttanut loppukaudesta erityisen paljon nuoria pelaajia, jotka ovatkin saaneet kiitosta pelaamisestaan myös valmennusjohdolta. Ässien A-junioreiden pudotuspelit alkoivat tiistaina, ja tämä tuo oman hankaluutensa edustusjoukkueen kokoonpanoihin.

Mikäli nuoria pelaajia on laitettava sekä edustuksen että A-junioreiden kokoonpanoihin, on Ässien A-nuorien päävalmentajalla oikeus valita pelaajat joukkueeseensa ensin.

Ässien Sami Lähteenmäki on sivussa loukkaantumisen takia koko loppukauden. SaiPalta poissa ovat Rony Ahonen, Ville Koho, Simon Backman ja Lauri Taipalus.

Seuraa Heitä

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Iski tiistaina Lukon verkkoon kaksi maalia. Painaako edellisenä iltana pelattu peli Davisin jaloissa, vai jatkuvatko onnistumiset myös Porissa?

Henri Heino #84 |

Keskushyökkääjä

Henri Heino on noussut loppukaudella Ässien onnistujien joukkoon. Heinolle tulee keskiviikkoisessa ottelussa täyteen 500 ottelua Liigassa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle