Vikkelä KalPa Ässien vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Isomäen iltaan saapuu sarjaviitonen KalPa. Sarjassa kahdeksantena kotijoukkue Ässät yrittää palauttaa peliään alkukauden tasolle muutaman huonomman kamppailun jälkeen.

Kuntokäyrät

KalPan kausi on alkanut mainiosti. Joukkue porskutti jo neljän ottelun voittoputkessa, kunnes vierailu HIFK:n luona tiistaina tuotti tappion jatkoajalla Jussi Pesosen maalin myötä. KalPan matkapelit ovat sujuneet alkukaudella melko nihkeästi. Ainoa voitto on tullut Turussa, jossa kotijoukkue TPS nöyrtyi kuopiolaisille niukasti 0-1.

Ässien voi sanoa aloittaneen kautensa odotuksiin nähden jopa sensaatiomaisen hyvin. Tällä viikolla kuitenkin JYP on tiputtanut porilaisia maan pinnalle voittamalla molemmat kamppailut. Ässien kotipelit ovat sujuneet hienosti. Vain JYP on pystynyt hakemaan pisteet Isomäen tunnelmallisesta jäähallista.

Ratkaisun paikat

Ottelun ratkaisupaikka syntyy todennäköisesti Ässien kenttäpäädyssä tapahtuvassa kaksinkamppailussa. Pystyvätkö Ässien kankeahkot puolustajat pysäyttämään liukasliikkeiset kuopiolaiset?

Toinen kysymys on varmasti siinä, kuinka hyvin KalPan päävalmentaja Pekka Virta on tutkinut Ässien pelitapaa. Jos kuopiolaiset karvaavat kovalla vauhdilla ylhäältä asti, tulee Ässien pelinavaukselle hurjia ongelmia, se nähtiin jo JYPiä vastaan.

Kokoonpanot

KalPalla on kokoonpanosta varmasti sivussa pitkäaikaispotilas Juha Alastalo.

Ässille sen sijaan tuli ongelmia maalivahtiosastolle, sillä Tuomo Karjalainen ei pysty pukemaan illan kamppailuun. Hän kärsii nivusvammasta. Pikahälytyksellä kutsun porttivahdiksi saa A-nuorista Juha Järvenpää, jolla tosin olisi A-nuorten peli samana päivänä. Ässien kolmosmaalivahti Jussi Rynnäs lähetettiin Vaasan Sportiin.

Ässiltä Karjalaisen lisäksi sivussa ovat pelikiellossa istuva Tero Määttä sekä pitkäaikaispotilaat Patrik Forsbacka ja Anssi Tieranta.

Ässien päävalmentaja on sekoittanut kamppailuun hieman ketjuja. Nuori Sakari Salminen nousee ykköskenttään Aki Keinäsen paikalle. Salmisen paikan kakkoskentästä ottaa Teemu Virkkunen.

» Lähetä palautetta toimitukselle