Tasoittaako JYP otteluvoitot?

LIIGA / Ennakko
Ässien ja JYPin taistelun toinen osa on valmiina alkamaan.
Ässät nappasi sarjan ensimmäisen voiton Jyväskylästä. Samalla kotietu siirtyi porilaisille. Korjaako JYP heti tilanteen, vai joutuvatko jyväskyläläiset pettymään toistamiseen?

Sarjan avausottelu oli pudotuspeleissä nähtävää jääkiekkoa puhtaimmillaan. Ässät ja JYP eivät kisailleet tyylipisteistä, vaan jokaisesta irtokiekosta taisteltiin loppuun asti. Ottelu oli tasainen ja fyysinen kamppailu, jossa ei taklauksia vältelty.

Erityisesti joukkueiden karvaaminen oli hyvällä tasolla. Sekä Ässillä että JYPillä oli omat hyvät hetkensä hyökkäyspelin suhteen, mutta kamppailun osapuolet kykenivät hyvällä karvauspelillään pääsääntöisesti pitämään kontrolloidut hyökkäykset kurissa. Maalipaikat syntyivätkin usein kiekonriistojen jäljiltä.

Maanantain peli oli tasainen ja kummallakin joukkueella oli omat paikkansa ratkaista peli jo paljon ennen toista jatkoerää. Ässien ja JYPin kauden aikana pääsääntöisesti loistavasti toiminut joukkuepuolustus kyettiin murtamaan useaan otteeseen. Tähän osaltaan vaikutti myös puolustajien hätäiset ratkaisut kiekon kanssa, kun aktiivisen karvauksen vuoksi puolustajilta vietiin kaikki ylimääräinen tila jäältä pois.

Maalivahdeilla oli jälleen oma suuri osansa maanantain kamppailussa. Tuomas Tarkki pelasi hyvän ottelun ja ehti kiekon tielle peräti 58 kertaa, mutta hän oli lopulta yhden päästetyn maalin verran virkaveljeään heikompi. Antti Raannalla on usein ollut melko helppoa ässäpuolustuksen takana, mutta hän joutui tekemään ottelussa useamman loistavan pelastuksen.

JYPin täytyy löytää keinot, joilla ohittaa huippuvireinen Raanta. Edellisessä ottelussa paikat olisivat jo riittäneet voittoon asti, mutta joukkue ei ollut tarpeeksi tehokas. Vierasjoukkue kaipaakin lisää tehoja kärkihyökkääjiltään Eric Perriniltä ja Ramzi Abidilta.

Keskiviikkoiltana lienee luvassa jälleen tasainen ottelu, jossa avausmaalin merkitys on erittäin iso. Kuvaavaa onkin, että Ässien tämän kauden pudotuspeliotteluissa avausmaalin tekijä on aina vienyt ottelun nimiinsä.

Painaako maanantai vielä jaloissa?

Sarjan avausottelu Jyväskylässä venyi peräti toiseen jatkoerään. Välipäivä teki varmasti hyvää kummallekin joukkueelle, mutta varsinkin suuria minuutteja tahkonneiden pelaajien jaloissa voi maanantain rasitus vielä painaa. Avainpelaajien väsymys voikin tuoda esille yllättäviä ratkaisijoita.

Joukkueiden aktiivinen karvaaminen luo maalipaikkoja, mutta se myös kuluttaa pelaajia. Avausottelun lopulla kentällä pelasikin useita todella väsyneitä pelimiehiä. Väsymys puolestaan johti usein huolimattomiin ratkaisuihin. Virheiden hyödyntäminen näyttelee todennäköisesti keskiviikkona suurta osaa.

Ensimmäinen ottelu kääntyi pelin edetessä koko ajan selkeämmin Ässille. Jatkoerissä jyväskyläläiset jäivät koko ajan enemmän jälkeen. Ovatko JYPin pelaajat palautuneet kovasta rasituksesta ja kykenevätkö he kamppailemaan patapaitoja vastaan tasapäisesti koko ottelun ajan?

Ässien Nico Aaltonen joutui jättämään edellisen ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi, ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Mikäli hän ei pelaa, noussee Aki Juusela kokoonpanoon. Poissa on todennäköisesti myös Miko Malkamäki.

Myös JYPillä on loukkaantumishuolia. Jari Jääskeläinen ei pelannut ensimmäisessä ottelussa ja hänen pelaamisensa keskiviikkona on edelleen epävarmaa. Matias Myttysen paluu lähestyy, mutta hänkään ei välttämättä vielä Porissa pelaa. Varmuudella sivussa on ainakin Olli Malmivaara.

Seuraa Heitä

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä laukoi avausottelussa peräti 16 kertaa, vaikka hänen esityksensä jätti parantamisen varaa. Avautuvatko hyökkääjän maalihanat tällä kertaa?

Ramzi Abid #16 |

Laitahyökkääjä

Maalinteko on ollut hyökkääjälle tuskaista. Onnistuuko Abid tällä kertaa maalinteossa, vai herpaantuuko keskittyminen taas epäolennaiseen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Mika Niemi 1 4 5
2.Daniel Brodin 3 2 5
3.Aki Uusikartano 1 4 5
4.Veli-Matti Savinainen 1 3 4
5.Michael Ryan 2 1 3
JYP M S P
1.Max Wärn 3 2 5
2.Éric Perrin 1 4 5
3.Mikko Kalteva 0 3 3
4.Ramzi Abid 0 3 3
5.Petr Hubacek 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle