Narripaidat pataluolaan

LIIGA / Ennakko
Torstaina Isomäen jäähallissa kohtaavat Ässät ja Jokerit. Jokerit taistelee tiukasti vielä runkosarjan kolmannesta sijasta, kotijoukkue Ässät sen sijaan viheltelee viimeiset pelit läpi kohti kesälomia.

Ässät ja Jokerit ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja jokaisessa ottelussa helsinkiläisryhmä on marssinut pukukoppiin voittajana. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet kuitenkin suhteellisen vähämaalisia ja päättyneetkin kaikki yhden maalin erolla Jokerien eduksi. Porin vierailulla peli venyi jopa jatkoajalle saakka, kunnes Tony Virta ratkaisi ottelun aivan ottelun viimeisillä sekunneilla.

Ässillä pelailun makua

Ässien pelaajat odottavat varmasti jo kauden päättymistä. Joukkue majailee lohduttomasti sarjajumbona, peräti yhdeksän pistettä 13. olevaa KalPaa jäljessä. Kaksi viimeistä ottelua ovat olleet niin sanottuja päävastustajia SaiPaa ja KalPaa vastaan, mutta kummastakin vieraspelistä oli laihat tuliaiset – nolla pistettä ja yhteensä kaksi tehtyä täysosumaa.

Ässien kotipelitkin ovat takellelleet vuoden vaihteen jälkeen, mutta kaksi viimeistä kotiottelua ovat näyttäneet jo pientä valoa tunnelin päässä. TPS-ottelusta irtosi voitto jatkoajalla, Blues ottelu taasen kääntyi jatkoajalla Ässien tappioksi.

Vaikkei Ässien otteista ole paljon positiivisia asioita kerrottavana, ovat silti Teemu Virkkusen piristyneet otteet olleet alkukevään positiivisimpia asioita. Virkkunen on ollut viimeisissä otteluissa Ässien tehokkaimpia pelaajia ja on silmin nähden nauttinut onnistumisista ja lisääntyneestä vastuusta.

Ennen Jokerit-ottelua palkitaan myös hyvin viime aikoina esiintynyt Jesse Joensuu 200. liigapelin kunniaksi. 20-vuotias ässälaituri on SM-liigan nuorin pelaaja, joka yltää 200 liigaottelun rajapyykkiin. Joensuun liigaura ässäpaidassa alkoi jo 15-vuotiaana.

Ässiltä on illan ottelusta sivussa edelleen pitkäaikaispotilaat Marko Kivenmäki, Eetu Heikkinen ja Anssi Tieranta.

Stapleton maaliputkessa

Jokerit taistelee tiukasti pitääkseen runkosarjan kolmannen tilansa. Takaa hönkii niskaan Tappara kolmen pisteen päässä, ja Jokerit kohtaa vielä viimeisillä kierroksilla pahimmat kilpailijansa Bluesin ja Kärpät.

Poriin Jokerit saapuu hyvässä nosteessa. Joukkue on kääntänyt pienen lamavaiheensa kolmen ottelun voittoputkeen. Tiistaina joukkue kohtasi kotihallissaan KalPan, ja voitti ottelun maalein 5-1.

Jokerien vahvin osa on viime otteluissa ollut joukkueen kultakypärä, SM-liigan pistepörssin kärkinimi Ville Leino. Virtuoosimainen kiekkotaituri on ollut viime peleissä hurjassa iskussa – viiden viimeisen ottelun saldona on kaksi maalia ja yhdeksän syöttöä. Leinon mukana Tommi Santala ja Tim Stapleton ovat mukavasti komistaneet pistesaldojaan viime otteluissa.

Stapleton on ollut tällä kaudella tehokas juuri Ässiä vastaan. Vikkelä laituri on maalannut kaikissa kolmessa ässäkamppailussa, ja tällä hetkellä Stapleton on kolmen pelin maaliputkessa. Ässäpuolustus saakin olla erityisen valppaana tämän Jokeri-kentän ollessa jäällä.

Jokereilta sivussa ottelusta ovat Joonas Hallikainen, Samuli Jalkanen, Vesa Kulmala. Myös Tobias Salmelaisen ja Petri Variksen pelaaminen Porissa on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle