Ilves oli lähellä voittoa CHL-trillerissä RB Salzburgia vastaan

CHL / Raportti
Kärpissä Liigaa pelannut Troy Bourke ratkaisi vierasvoiton RB Salzburgille.
Ilves sai toisessa CHL-kotiottelussaan vastaansa RB Salzburgin. Nokia Arenalle saapuneet 4 591 katsojaa saivat kiekkoherkkua koko rahan edestä, sillä voittaja saatiin selville vasta voittomaalikilpailussa.

Ilveksen CHL-pelit jatkuivat Nokia Arenalla, kun vastaan asettui RB Salzburg. Itävallassa nähty avausosa oli fyysistä kamppailua. Toinen osaottelu päättyi voittomaalikilpailun jälkeen vieraille luvuin 2–1.

RB Salzburg oli vahva avauserässä

Avauserä pelattiin vahvasti vieraiden komennossa, vaikka Ilves saikin ajoittain peliään kuntoon oman ylivoimansa aikana. Illan maalinteon aloitti vieraiden Thomas Raffl ylivoimalla.

Eetu Tuulola puki loukkaantumisen jälkeen ensimmäistä kertaa Ilves-paidan ylleen. Hyökkääjän otteet paranivat ottelun edetessä ja hän olikin yksi parhaista kotijoukkueen pelaajista.

Tolpat eivät olleet tamperelaisten kavereita

Toisessa erässä Les Lancaster kirmasi erän alkuminuuteilla suoraan läpiajoon rangaistuksensa päätyttyä ja kilautti kiekon tolppaan. Tilanne oli yksi kotijoukkueen ainoista valonpilkahduksia erässä, joka oli tehottomuudesta huolimatta ilmeeltään Ilveksen paras erä.

Vierasjoukkeelle vihellettiin erän aikana yhteensä viisi kaksiminuuttista. Vieraiden ainoa suomalainen, maalivahti Atte Tolvanen ja alivoimanelikko selvittivät kuitenkin erikoistilanteet mutkattomasti.

Ennen erätaukoa Ilves-kapteeni Eemeli Suomi huitoi itselleen kaksiminuuttisen, joka käynnistyi viimeisen erän alkaessa. Ilves-kannattajat buuasivat suosikkiensa lähtiessä pukukoppiin erätauolle, sillä heitä eivät joukkueen otteet vakuuttaneet.

Trilleri sai arvoisensa lopun

Kolmas kaksikymppinen oli tasaisin kotijoukkueen jatkaessa nousujohteisesta peliään ja vieraiden höllätessä kaasua. Kärsivällisyys ja hyvät maalipaikat palkittiin, kun Joona Ikonen laukoi alivoimalla ottelun tasoihin.

Itävallan ottelun tavoin myös Tampereella haettiin voittajaa jatkoajan kautta. Pelin kuvaan nähden tylsähkö viisiminuuttinen ei tuonut ratkaisua, vaikka viimeisen minuutin aikana Ilves pelasi ylivoimaisena. Ottelun viimeiset hetket kotijoukkue nimittäin pelasi rohkeasti ilman Marek Langhameria.

Voittomaalikilpailussa edettiin jopa yhdeksänteen pariin, kunnes lopulta sankariksi nousi Liiga-yleisöllekin tuttu Troy Bourke, jonka maali toi yhden lisäpisteen itävaltalaisille.

Molempien joukkueiden osalta CHL jatkuu lokakuun puolella, jolloin Ilves kohtaa kahdesti Stavanger Oilersin ja RB Salzburgia vastaan asettuu Fribourg-Gottéron.