NHL-aamuraportti: Patrick Kane viimeisteli uransa 400:nnen maalin, Eeli Tolvanen laukoi voittomaalin Predatorsille

NHL / Aamuraportti
Tuttu näky viime vuosilta: Kane, kiekko ja puolustus hätää kärsimässä. Silmänräpäystä tätä ottoa myöhemmin syntyy Kanen uran 400:s maali.
Patrick Kane nousi uudelle sataluvulle Blackhawksin murskavoitossa Red Wingsistä. Predators löysi sankarinsa suomalaisosastolta. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Suomalaiset takasivat voiton Predatorsille

Eeli Tolvanen iski voittomaalin Nashville Predatorsin ottaessa arvokkaan voiton Columbus Blue Jacketsistä. Tolvasen kauden kolmas täysosuma syntyi ylivoimalla ottelun toisessa erässä hienon kuvion päätteeksi. Lisää suomalaisväriä Predatorsin voitokaaseen päivään toi Erik Haula, joka viimeisteli läpiajosta loppunumerot 3–1.

Kahden suurissa pelillisissä ongelmissa vellovan joukkueen kohtaaminen oli ilmeeltään hermostunutta kiekkoilua, ja juuri virhealttius teki ottelusta huomattavasti värikkäämmän kuin mitä joukkueiden edellinen kohtaaminen lauantaina oli ollut. Tappio oli Blue Jacketsille viides peräkkäinen.

Sabres ja Penguins – nollakerholaiset

Toinen kriisijoukkue Buffalo Sabres jatkoi sekin tappioiden tiellä Philadelphiassa. Flyersilla ei ollut paras päivänsä, mutta usein rutiinisuorituskin riittää vaatimatonta joukkuetta vastaan. Ottelun kaikki maalit syntyivät ottelun toisessa erässä, ja koko kauden näkyvin Flyer James van Riemsdyk kunnostautui kahden tehopisteen verran ja pelaamalla muutenkin erinomaisesti.

Myös Pittsburgh Penguins oli harvinaisen vaisu New York Islandersin vieraana. Yleensä kekseliäs hyökkäysosasto ei yksinkertaisesti löytänyt keinoja kurinalaisen puolustusmuurin puhkaisuun, ja maalilla Ilja Sorokin oli pistämätön. Harvemmin torjuntavastuuseen määrätty venäläinen sai tärkeää apua Islandersin uhrautuvalta puolustukselta ja ehti itse 20 kertaa kiekon tielle kauden toisessa nollapelissään.

Kentällä Islandersin huomattavin onnistuja oli vahvaan pistetehtailuun intoutunut Oliver Wahlstrom, joka oli osallisena Islandersin kummassakin maalissa venyttäen samalla pisteputkensa neljään otteluun.

Kane saavutti kauan odotetun merkkipaalun

Detroit Red Wings on tullut talven mittaan tunnetuksi yritteliäisyydestään, vaikka puhdas tsemppiasenne on harvoin riittänyt voittoihin. Kaava jatkui Chicago Blackhawksia vastaan. Yritystä oli enemmän kuin osaamista. Kun avaimia Blackhawksin puolustuksen läpäisyyn ei löytynyt, joutui Red Wings laukomaan kaukaa, eikä sellaisilla yllätetä tämän hetken kuumimpiin kuuluvaa maalivahtia Kevin Lankista.

Nikita Zadorovin tulinen rannelaukaus rikkoi Thomas Gressin vartioiman kuparisen avauserän jälkipuolella. Red Wings haki nopeaa kuittausta ja ryhtyi hyökkäämään aggressiivisemmin. Kun tulosta ei syntynyt, päätti Blackhawks vuorostaan iskeä. Matthew Highmore nappasi Frans Nielseniltä karkin, ja Ryan Carpenter viimeisteli 2–0:aan. Sam Gagner kavensi melkein heti perään, ja Red Wings sai taas uutta virtaa.

Ottelun tempo rauhoittui toisen erän lopulle tultaessa, mutta Lankinen sai tehdä täyden päivätyön sarjapisteiden eteen. Suomalaiselle kertyi yhteensä 44 torjuntaa.

Red Wingsin kolahtaessa Lankis-muuriin kerta toisensa jälkeen, alkoi ropina käydä Gressin takana kolmannessa erässä. Sen puolivälissä tutkapari Patrick Kane – Alex DeBrincat johti hyökkäystä, ja Kane päätti kokeilla ratkaisua itse. Veto painui sisään, ja Kanen uran 400. maali oli tosiasia. Tilanne oli 5–1, ja ottelu käytännössä ratkennut. DeBrincat osui hetken päästä itse ja kuittasi ottelusta huipputehot 1+3.