Sport voitti taas TuTon

MESTIS / Raportti
Kolmas kerta toden sanoo, menee sananlasku. Vaasan Sport kukisti maanantai-iltana turkulaisen TuTon jo kolmannen kerran tämän kesän harjoittelukauden aikana.

Maanantain ottelun alkuasetelmassa oli kuin olisi päässyt seuraamaan Viking Cupista leikattuja extrakohtauksia. Tämä tunne oli vahva, kun näki puoliksi sulalla Turkuhallin jäällä taas TuTon ja Sportin. Huolimatta ikävästä mielleyhtymästä molemmat joukkueet yllättivät paikalle vaivautuneet yllättävän energisellä höntsäilyllä.

- Tämä oli erittäin hieno päätös erittäin hyvälle leirinpätkälle. Meillä on kaksi leirinpätkää ja tämä oli niistä se ensimmäinen. Me saatiin pelata kolmea hyvää joukkuetta vastaan, Sportin päävalmentaja Juhani Tamminen kommentoi ottelua.

Ottelun avausmaali nähtiin pelin kahdeksannella minuutilla, kun TuTon Ville Aaltonen heitti kiekon Sportin maalille, jossa Oskar Essen ohjasi kiekon jaloillaan maaliin ohi Aku Limnellin. Vaasalaisilla oli parikin tilaisuutta tasoittaa, mutta Vesa Myllyaho ja Vasili Titarenko hukkasivat vuorotellen läpiajonsa ampumalla kiekon ohi maalin.

- Meillä on kuitenkin kotona vielä sen verran resursseja - Westerback, Suonpää, Mattila - tuolta me saadaan taitoa tähän joukkueeseen, joka tänään oli tuollainen kolmen kentän joukkue. Nämä meidän virolaiset pelaajat ja tämä slovenialaispelaaja - he ovat meidän a-junioripoikia. Mä arvostan tätä ryhtiä, joka tässä joukkueessa on. Sitten on kaksi hyvää maalivahtia. Limnell pelasi hyvän pelin tänään, Heinonen oli erittäin hyvä koko (Viking) turnauksen, “Tami´” analysoi.

Toinen erä tarjoili ensimmäistä erää parempaa jääkiekkoa. Erää värittivät molempien joukkueiden jatkuvat jäähyt päätuomari Varjuksen kiristäessä linjaansa ottelun edetessä. Sportin ylivoima liikutteli kiekkoa todella mallikkaasti, mutta ei lopulta saanut montaakaan laukausta kohti Juha Kuokkasen vartioimaa maalia. Harvat maalia kohti suuntautuneet vedot Kuokkanen torjui mallikkaasti.

Kolmannen erän alussa Sport sai jatkaa toisen erän lopussa alkanutta ylivoimaansa ja tällä kertaa se natsasi. Kuokkanen torjui eteensä Miika Jämsän tulisen lähivedon ja paikalle saapui Aniket Dhadphale, joka sutaisi kiekon aivan ylänurkkaan ohi syöksyvän maalivahdin. Toisen syöttäjän löytäminen kertoo ilmeisesti tuomareiden vaasalaisista sukujuurista. Sportin tasoitusmaalin jälkeen paine siirtyi täysin TuTon kenttäpuoliskolle. Vieraiden kiri kuitenkin katkesi Markus Laineen ottamaan typerään keskialueen koukkaamisjäähyyn.

- Meillä on tämän joukkueen kanssa teemana “näytön vuosi”. Se tarkoittaa sitä, että tämä sakki opettelee nyt voittamista. Viime vuonna päästiin finaaliin, mutta KalPa oli sen verran parempi. Muut me pystyttiin voittamaan. Me tiedetään, että TuTo on varmasti yksi tämän sarjan ennakkosuosikkeja. Me ollaan kolme kertaa TuTo kyetty nujertamaan ja psykologinen puoli on iso osa tätä peliä, Tamminen kertoi.

Sport menee ohi

Turkulaisten ylivoiman umpeuduttua ote siirtyi taas automaattisesti Sportille. Oskar Essenin koukkaamisjäähyn aikana vaasalaiset myllyttivät ankarasti, mutta Juha Kuokkanen TuTon maalilla kesti. Sport siirtyi johtoon, kun ottelua oli vain reilut kolme minuuttia jäljellä. Koko illan epävarmasti esiintynyt turkulaispakki Mikko Huhto menetti kiekon oman maalinsa takana Markku Jämsälle. Tämä syötti maalin eteen Miro Laitiselle, jolla oli helppo työ siirtää vieraat maalin johtoon.

Kun peliä oli reilu minuutti jäljellä TuTo otti maalivahdin pois. Sport rankaisi melkein heti Aniket Dhadphalen sutaistua illan toisen maalinsa.

TuTosta erottui vahvasti luisteleva Tomi Laurila. Negatiivisessa mielessä esiintyi puolustaja Niko Virtanen, jonka sijoittumiseen valmentaja Ismo Lehkosen tuli pariin otteeseen puuttua huutamalla ohjeita, että koko halli raikui. Sportin paras oli kaksi maalia viimeistellyt Aniket Dhadphale. Myös Kim Nabb esiintyi edukseen. Sportin pelissä oli silmiinpistävää joukkueen suorastaan erinomaisessa kuosissa oleva ylivoimapeli.

- Me laitettiin TuTo aika tylystikin Vaasassa ja voitettiin Hokki 5-0. Torstaina vastaan tulee Hermes. Me pyritään heti hankkimaan sellainen ote, että ihmiset tietävät, että kun ne varsinkin Vaasaan tulee, niin kyyti on kylmää. Toinen iso teema on, että me pyritään pitämään nää äijät terveinä. Viime vuonna meillä oli liian paljon loukkaantumisia. Siinäkin me ollaan pikkaisen edistytty. Westerbackilta poistettiin sellainen naula jalasta ja se on sellainen asia johon kukaan ei voi vaikuttaa. Se on pelikunnossa torstaina. Samoin on Suonpää ja se tarkoittaa, että me saadaan se meidän varmasti taitavin ketju jaloille - Westerback, Myllyaho, Suonpää.

- Meillä on neljä erittäin hyvää ketjua tähän sarjaan. Jos me jostain löydetään ne eurot, niin me hankitaan vielä yksi kiekollinen pakki tuohon viivaan. Siis ylivoimapakki. Kyllä tämä joukkue tappelee Mestiksen mestaruudesta siinä kuin kaikki muutkin, Tamminen arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle