TUTO vei kotonaan värikkään väännön

Kalle Moisio poltti päreensä Peliittojen Jaakko Lehtoseen ja haastoi tämän nyrkkihippasille.
Liiga-lainoilla vahvistunutta TUTOa saapui Kupittaan keskiviikkoiseen iltaan kiusaamaan Heinolan Peliitat. Kiusa jäi kuitenkin melko pieneksi, kun kotijoukkue nappasi voiton lukemin 5-3 (2-1, 2-1, 1-1). Ottelussa riitti tapahtumia erikoisesta pomppumaalista yleisön sytyttäneeseen nyrkkihippaan saakka.

Peliitat-otteluun TUTOa avustamaan liittyivät TPS:sta lainalle saapuneet Veli-Matti Vittasmäki ja Jasper Lindsten sekä Ässistä Patrik Parkkonen. TPS:n vakiokalustoon jo usean kauden ajan kuulunut Vittasmäki haki Mestiksestä vauhtia loukkaantumisten jäljiltä.

Lindsten ja Parkkonen pääsivät myös pisteiden makuun, kun molemmille kirjattiin ottelussa yksi syöttöpiste. TUTO-käskijä Ismo Lehkonen oli lainapelaajiin tyytyväinen.

− Vittasmäki pelasi pitkän loukkaantumissuman jälkeen todella hyvin. Siinä näki, kun on paljon miesten pelejä alla. Lindstenin kanssa vedettiin pari päivää kovaa treeniä. Hänellä oli vähän jalat tahmeana, mutta pelasi silti oikein hyvin. Parkkosella on vähän ruostetta, mutta ei hänkään huonosti pelannut, Lehkonen kehui.

Erikoinen pomppumaali avasi maalihanat

Vierasjoukkue Peliitat pääsi ensimmäisenä maalin makuun varsin erikoisella tavalla parin minuutin pelin jälkeen. Jukka Sompi voitti aloituksen Eljas Suoknuutille, jonka suora laukaus aloitusympyrän kaarelta otti kimmokkeen ja ampaisi korkeuksiin. TUTO-maalilla seisonut Kaapo Kähkönen luuli kiekon liitelevän maalin yli, mutta lätkä tippuikin hölmistyneen veskarin selän taakse verkon perukoille.

TUTO ei maalista sen suuremmin kuitenkaan lamaantunut, vaan iski ensimmäisen erän ja toisen erän alun aikana kolme samankaltaista maalia. Kaikissa maaleissa TUTO rouhi kiekon vastustajan päädyssä itselleen, ja maalin edessä syöttöä odottanut mies pisti kiekon etukulmasta sisään. Maalintekijöinä kunnostautuivat Ville Ahlgren, Mikko Laine sekä Tuukka Pulliainen.

Michal Kristof pääsi toisessä erässä kaventamaan, mutta Oskari Lehtinen napautti ensin toisen erän lopulla Ahlgrenin kauniista syötöstä kiekon häkkiin ja iski illan toisensa ja TUTOn viidennen ylivoimalla kolmannen alussa. Peliittojen Roni Rukajärvi pääsi vielä kaventamaa, mutta Peliittojen kiri jäi melko vaisuksi.

− Kolme menetystä ja kaveri teki niistä kolme maalia. Sitten vielä yksi menetys, siitä alivoima ja maali. Totta kai tiedettiin TUTOn hyvä painekarvaus, mutta ne tilanteet oltaisiin voitu välttääkin. Jos nuo tilanteet ottaa siitä pelistä pois, niin kokonaisuuteen olen tyytyväinen, Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi kertoi ottelun jälkeen.

Ismo Lehkosen mukaan voitosta huolimatta kotijoukkueen pelissä on rutkasti parannettavaa.

−Kolmeen pisteeseen olen erittäin tyytyväinen. Meidän viisikkopelaamisessa on valmennuksen aiheuttamia kaaoksia, kun on käyty niin monta sapluuna läpi, Lehkonen kuvaili.

Nyrkit heiluivat kolmannessa erässä

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin myös hiukan tunteiden kuumentumisia. Peliittojen Jaakko Lehtonen taklasi ensin TUTOn Kalle Moision Peliittojen päädyssä. Moisio menetti malttinsa täysin töötistä. TUTO-hyökkääjä heitti hanskat jäähän ja ryntäsi yllättyneen Lehtosen kimppuun. Tuomarit eivät puuttuneet tappeluun, jossa Moisio oli Lehtosta vahvempi. Nyrkkihipan seurauksena molemmat pelaajat siirtyivät ennenaikaisesti suihkun puolelle.

Mikko Laine ja Ville-Veikko Väkeväinen väänsivät vielä hetkeä myöhemmin vihellyksen jälkeen kakkosten arvoisesti.

− Hyvä tapahtuma, kaikenlaista tapahtui, Lehkonen hymähti ottelun jälkeen.

TUTOn viikko jatkuu kahdella vierasottelulla, kun turkulaiset matkaavat ensin Kajaaniin Hokin vieraaksi perjantaina. Heti lauantaina TUTO kohtaa SaPKon Savonlinnassa. Neljän ottelun tappioputkeen luisunut Peliitat kohtaa ensin perjantaina LeKin vieraissa ja lauantaina JYP-Akatemian kotonaan.