TUTOlle sarjakärjen päänahka

Mikko Laine oli keskiviikkona turkulaisten sankari.
TUTOn ja KooKoon kauden neljäs kohtaaminen tarjosi 1155-päiselle turkulaisyleisölle värikkään sekä huippujännittävän ottelun. Koko ottelun aavistuksen niskan päällä ollut kotijoukkue ei jäänyt murehtimaan kapteeninsa Timo Pärssisen poissaoloa, vaan nappasi voiton lopulta jatkoajan jälkeen lukemin 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0).

Alkuminuuteista asti oli selvää, että kyseessä oli kahden laadukkaan jääkiekkojoukkueen kohtaaminen. Molemmat joukkueet lähtivät hyökkäyksiin terävästi, ja kummassakin päässä nähtiin ajoittain pitkiäkin pyörityksiä. Toisaalta taas maalintekosektorille ei ollut kummassakaan päässä mitään asiaa.

− Tiukka tasainen vääntö oli, molemmat joukkueet ovat pirullisia siinä, että yrittävät tuhota toistensa pelin huolella. Puolustuspelit olivat molemmilla tiukat ja maalinedustat pysyivät kummassakin päässä suhteellisen puhtaana, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila sanaili pelin jälkeen.

Kahden KooKoo-jäähyn vuoksi kotijoukkue alkoi erän puolivälin tienoilla ottaa peliä komentoonsa. Ensimmäisen kerran kiekko löysi tiensä kouvolalaismaalivahti Mikko Rämön selän taakse ajassa 16.27. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, sillä Tuukka Pulliaisen laukaus ohjattiin verkon perukoille potkaisemalla.

TUTO rikkoi kuparisen

Toisen erän alussa vierasjoukkue määräsi pelin tahdin. Turkulaisten puolustus oli vaikeuksissa vahvojen KooKoo-hyökkääjien kanssa, ja TUTO-maalilla pelannut Kaapo Kähkönen joutui venymään muutaman kerran todella näyttävästi. TUTO selvisi kuitenkin takaiskuitta, vaikka kiekko kävikin kerran Kähkösen vartioiman maalin ylärimassa.

Ottelun avausmaali tuli kuitenkin vierasjoukkueen päätyyn. Maalinedusruuhkan jälkeen Aki Keinänen onnistui sutimaan kiekon vielä jäällä maatessaan Rämön selän taakse. Syöttöpisteet Keinäsen kauden 12. maaliin merkittiin Anssi Virkille sekä Pulliaiselle.

Maalin jälkeen TUTO otti selkeästi kuskin paikan itselleen ja KooKoon hyökkäykset pysähtyivät useimmiten jo punaviivalla.

TUTOlle tulikin maalintekopaikkoja kuin liukuhihnalta, mutta ainoastaan huono viimeistely sekä Rämön huippuotteet kouvolalaisten maalinsuulla pitivät numerot tasaisina. Paras paikka siunaantui kotijoukkueen Henri Ruotsalaiselle, joka kuitenkin suti kiekon tyhjästä kouvolalaismaalista ohi.

Päätöserä vieraiden heiniä

Kolmanteen erään jäälle asteli kuitenkin uudestisyntynyt vierasjoukkue. Mustaoranssit painoivat pelin jatkuvasti kotijoukkueen päätyyn, mutta erinomaisen ottelun pelannutta Kähköstä ei päästy tiiviin turkulaispuolustuksen takaa kunnolla testaamaan.

Vaikka KooKoo hallitsikin viimeistä erää alusta asti, parhaat paikat ensimmäisellä kymmenminuuttisella tulivat TUTOlle.

Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen pirteästi esiintynyt Hannu Kuru pääsi yrittämään maalintekoa huippupaikalta, ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Anton Kokkonen sai kokeilla onneaan rangaistuslaukauksesta. Lisämaalia ei kuitenkaan kummastakaan tilanteesta syntynyt, ja peliä jatkettiin 1-0 -lukemissa.

Erän puolivälin jälkeen kiekko ei juuri kouvolalaisten puolustuspäässä käynyt. TUTO kuitenkin onnistui pitämään johtonsa aivan erän loppupuolelle asti. Turkulaisvahti Kähkönen sai pidettyä kaikesta huolimatta maalinsa puhtaana, ja TUTO näytti porskuttavan kohti voittoa.

Sinnikkäästi koko ottelun omiaan kannustanut nelipäinen KooKoon fanijoukko sai vihdoin ilon aihetta ajassa 58.26. Esa Lehikoisen tarkka lyöntilaukaus siniviivalta yllätti totaalisesti Kähkösen, ja tilanne oli kuin varkain 1-1. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten edessä oli jatkoaika.

− Olen tyytyväinen peliimme viimeisessä erässä. Maalin takaa-ajoasemassa saatiin hyvä kiri aikaan. Uskallettiin ajoissa tehdä ratkaisuja oman pelin suhteen ja saatiin palkintokin siitä, KooKoo-luotsi Mattila kehui omiaan.

Jatkoaika ei kuitenkaan ehtinyt vanheta kuin minuutin ja 37 sekuntia, kun kotijoukkueen Mikko Laine ratkaisi ottelun. Laine pääsi murtautumaan helpohkosti sisään KooKoon puolustusalueelle, ja hänen terävä rannelaukauksensa oikealta laidalta yllätti täysin Rämön.

− Ensimmäinen erä ja toisen erän viimeinen kymmenminuuttinen olivat meiltä hyvää peliä. Kolmas erä meni liikaa puolustustaisteluksi, maalipaikkamme tulivat lähinnä vain purkukiekoista. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen tämänpäiväiseen esitykseemme, näytimme jälleen että kovatkin joukkueet joutuvat tekemään töitä jotta saisivat meiltä pisteitä, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kommentoi ottelua.

Molemmat joukkueet ovat jälleen tulessa perjantaina. Tuolloin TUTO kohtaa Keuruulla KeuPan, kun taas KooKoo matkustaa Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi.