Edelmann johti Hermeksen puolustusvoittoon

Mikael Edelmann oli joukkueensa kantava voima.
Kupittaan lauantai-illassa yhteen ottivat sarjakolmoseksi kierroksen jälkeen asettunut TUTO ja neljättä sijaa pitävä Hermes. Joukkueet kohtasivat juuri ennen maajoukkuetaukoa, jolloin TUTO oli vahvempi osapuoli. Tällä kertaa Hermes oli niskan päällä 2-3-voittolukemin.

Hallinnasta huolimatta sarjakolmonen TUTO joutui taipumaan Hermekselle. Isossa roolissa kokkolaisilla oli maalivahti Mikael Edelmann, joka venyi kiekon eteen peräti 40 kertaa ottelun aikana.

Ottelun ensimmäinen erä ei kummempia Kupittaalle saapuneelle yleisölle tarjoillut. Maalipaikat olivat vähissä, ja lopulta avausmaali syntyikin erän lopulla Hermekselle tuomitusta rangaistuslaukauksesta.

− Ensimmäinen erä oli aika tasainen, eikä kummallakaan ollut oikein maalipaikkoja, totesi Hermes-käskijä Antti Karhula ottelun jälkeen.

Jos ensimmäisestä erästä ei muistikuvia jäänyt, oli toinen varsinaista maalien ilotulitusta. Ensin Hermes siirtyi jo kahden maalin johtoasemaan, mutta TUTO pysyi sitkeästi kintereillä.

− Toinen erä oli ylivoimaisesti meidän paras eräs koko kaudella. Jos torjunnat koko pelissä on 11–40, en pysty olemaan edes tekosyyllä vihainen joukkueelle. Loistava peli koko joukkueelta, totesi puolestaan TUTO-luotsi Miika Elomo.

Vaikka Hermes parhaimmillaan johtikin ottelua 1–3, ei Karhula ollut täysin tyytyväinen.

− Toisessa erässä meillä ei tapahtunut mitään, mutta kaverilla taas tapahtui ihan perkeleesti, totesi kokkolalaiskäskijä.

− Ilman Edelmannia olisivat lukemat olleet pahemmat. Olimme onnekkaita kun saimme kaksi maalia oikeastaan yhdestä maalipaikasta, Karhula jatkoi.

Aki Keinäsen 1-2-kavennusmaalin jälkeen Kristian Kangas iski vieraat 1-3-johtoon. Hannu Kurun maali toi turkulaiset jälleen peliin mukaan, mutta maalit jäivät siihen.

Päätöserä ei Kupittaalla enää maaleja tarjoillut, joten Hermes nappasi mukaansa täydet kolme pistettä. Peliesityksessä olisi kuitenkin Karhulan mukaan ollut vielä parannettavaa.

− Kolmannessa erässä aloimme tapella ja taistella, ja pääsimme pelin ytimeenkin. Mutta toinen erä huomioon ottaen saamme olla onnellisia, että kolme pistettä otettiin.