LeKi nappasi arvokkaan vierasvoiton Kotkasta

Hyvässä syysvireessä oleva Kotkan Titaanit kapsahti kotiottelussaan kauden ailahtelevasti aloittaneeseen Lempäälän Kisaan. Pisteet matkasivat varsin huonotasoisen kamppailun jälkeen LeKin mukana Lempäälään tuloksella 2-3 (1-1, 0-2, 1-0).

Ottelu jouduttiin aloittamaan muutaman kerran uudestaan alusta, kun Kotkan jäähallin summeri pärähti pelikellon pyörähtäessä käyntiin soimaan äänekkäästi. Kolmas kerta kuitenkin sanoi toden ja illan kiekkosoturit pääsivät vihdoinkin kesyttämään pikkumustaa jäisellä näyttämöllä.

LeKi sai heti kärkeen hyvän paikan avausmaalin tekemiseen, kun titaanihyökkääjä Lasse Lintula koukki itsensä rangaistujen penkille. Vieraiden pakkopeli ei kuitenkaan ottanut toimiakseen ja Titaanit kesti miesvajauksen varsin helpohkosti.

Lähes välittömästi Lintulan kirmattua kaukaloon järjesteli lempääläläisten ykkösvitja ensimmäisen kunnollisen tekopaikan. Ville Korhonen ja täysin avopaikan ensin mainitun laukauksen riparista hassannut Lassi Mattila joutuivat kuitenkin pettymään, sillä kotkalaisvahti Kai Tillanen vei pidemmän korren kummallakin kertaa.

Lopulta myös maaliverkko sai valittaa, kun nivusvammastaan takaisin pelitoimiin toipunut isäntien Jesse Pehu runnoi pelivälineen väkisin häkkiin. Pehu pääsi nousemaan vapaasti vasenta kaistaa LeKin alueelle ja mies ampui aikamoisen kaaliperhosen kohti LeKi-vahti Aku Limnelliä, joka ei kiekkoa pystynyt räpyläänsä liimaamaan. Kärppänä paikalle sännännyt Mikko Kansikas löi riparin uudelleen päin Limnelliä ja takaa tilanteeseen liukunut Pehu sai korjata hedelmän sekä iskeä punanutut 1-0-johtoon.

Seuraavassa vaihdossa Titaanien Ossi Häkkiselle avautui vähän varkain hyvä paikka kasvattaa kotijoukkueen johtoa, mutta Toni Niemen kämmin seurauksena läpi päässyt Häkkinen ei onnistunut ohittamaan hyvin harhautuksessa mukana ollutta vierasveskari Limnelliä.

Tämän jälkeen kaukalossa otti roolia illan päätuomari Petri Lindqvist, joka passitti lyhyen ajan sisään kolme lempääläläistä kärsimään rangaistusta. Etenkin LeKi-kapteeni Jarno Virkin saama kampitusrangaistus titaanipuolustaja Juhani Kaisjoen taklauksesta kuohutti vieraiden vaihtopenkkiä. Tilanteessa itsensä loukannut ja loppupelin huilannut Kaisjoki selvisi puujalalla.

Titaanit ei pitkällä ylivoimallaan saanut kuitenkaan mitään aikaiseksi ja tuntuikin siltä, etteivät kaikki kaukalossa punaista pelipaitaa kantaneet pelanneet aivan täysillä valoilla – sen verran laiskahkoa kiekon siirtely sekä tilanteiden rakentelu kotkalaisten osalta oli. LeKi selvittikin todella helposti alivoimansa ja kuten arvata saattoi, paloi punalamppu hetken päästä titaanimaalin takana.

Jose Nippala karkasi kesken kotkalaisten hyökkäyksen läpiajoon ja takaa tilanteeseen luistellut titaanipuolustaja Jari Siira joutui kaatamaan miehen rangaistuslaukauksen arvoisesti. Laukomaan asettunut Jaakko Pellinen vei komealla veivillä kiekon rystylle ja nosti sen pienestä kulmasta hyvin mukana olleen, mutta hieman torjunnassaan myöhästyneen Tillasen.

Avauserä myös päättyi 1-1-lukemiin, vaikka päätuomari Lindqvist tarjosi päätösminuuteilla Titaaneille vielä yhden ylivoimamahdollisuuden.

Sekavaa sähellystä

Toisen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat kuluvalla kaudella ehkäpä kehnointa Kotkassa nähtyä jääkiekkoa. Kumpikaan joukkue ei tuntunut millään saavan edes yhtä täysin organisoitua hyökkäystä ja kiekkoa roiskittiin silmät kiinni sinne tänne vailla minkäänlaista päämäärää.

Ensimmäisen kunnon hässäkän sai aikaiseksi vierasjoukkue LeKi ja tästä seurasikin kotkalaisrangaistus. Kun vielä titaanipuolustaja Mikko Haapanen koukki itsensä jäähypenkille, tarjoutui lempääläläisille kuin varkain tilaisuus mennä menojaan. Tämän vierasjoukkue myös lopulta tekikin.

Kahden miehen ylivoimaa ei ehditty pelata kuin 23 sekuntia, kunnes Tillasen takana helähti. Kauniin ja yksinkertaisen kuvion käynnisti Jaakko Pellinen, joka passasi hyvin viivasta b-pisteen kaarelle nousseelle Harri Ilvoselle namupaikan. Ilvosen kova kuti vastakiekkoon ei vielä yllättänyt titaaniveskari Tillasta, mutta maalinedustalla hereillä ollut Jaakko Hagelberg onnistui junttaamaan riparikiekon reppuun.

1-2-maali ei vielä riittänyt nälkäisille lempääläläisille ja joukkue päättikin rankaista isäntiään vielä toistamiseen ylivoimalla. Tällä kertaa maalintekijäksi merkittiin Jarno Virkki, jonka löysähkö laukaus viivasta yllätti hieman helpohkosti titaanivahti Kai Tillasen. Kahden maalin karkumatkalle pyyhältäneet vieraat näyttivätkin näin liian vaikeita kuvioita omien ylivoimiensa aikana esittäneille titaanipelaajille, kuinka yksinkertainen voi olla kaunista.

Titaaneille tarjoutui hetken päästä jälleen paikka ylivoimakuitin tekoon, kun Mikko Haapanen lähti taklaamaan vauhdilla lempääläläishyökkääjää. Vanhan hyvän ajan perstaklausta yrittänyt Haapanen ei kuitenkaan kunnolla osunut kohteeseensa, joka siitäkin huolimatta lähti aikamoiseen ilmalentoon. LeKin vaihtopenkki reagoi tähän varsin voimakkaasti, vaatien Haapaselle rangaistusta, mutta päätuomari Lindqvist päättikin palkita vieraat joukkuerangaistuksella suun soitosta.

Kotkalaisten pakkopeli ei tälläkään kertaa toiminut juuri yhtään ja päätöserän parhaat tekopaikat siunaantuivatkin vieraille. 1-3-osumassa haparoinut Tillanen piti kuitenkin punanutut pelissä mukana torjumalla näyttävästi niin Jarno Virkin kuin Jari-Pekka Pajulakin avopaikat.

Titaanien kiri jäi torsoksi

Toisessa erässä selkeästi löysäilleet kotkalaiset tulivat viimeiselle kaksikymmenminuuttiselle täynnä tarmoa. Joukkue käänsikin pelin lähes välittömästi LeKin päätyyn ja lopulta Lasse Lintulan 100-0-aloitusvoiton jälkeen onnistui Tomi Lindfors tulittamaan kiekon reppuun ohi voimattoman Aku Limnellin.

2-3-maalin lisäksi isäntien taistelutahtoa nostatti jenkkipakki Jason Platt, joka taklasi saman vaihdon aikana kaksi kertaa todella kovalla ja puhtaalla taklauksella LeKi-pelaajia seinille.

Titaanien kovasta yrityksestä huolimatta kamppailun päätöserä oli tapahtumiltaan varsin köyhää kiekkoa. LeKi pyrkikin lähinnä turvaamaan johtoaan ja iskemään kiekkoa keskialueelle aina paikan saadessaan.

Ajassa 53:56 kotkalaiset pääsivät pyörittämään jo ottelun kuudetta pakkopeliään, mutta samassa ajassa otettu aikalisäkään ei titaanipelaajien aatoksia paremmalle tolalle saattanut. Titaanit sortui jälleen kerran liian vaikeisiin yrityksiin ja nöyrästi taistellut lempääläläisten alivoimanelikko maalivahti Limnellin johdolla taisteli sekunteja pois pelikellosta.

Ottelun paras tasoituspaikka tuli heti jäähyn päättymisen jälkeen, kun isäntien Ville Valli tulitti kiekon suorasta luistelusta pystytolppaan ja siitä ulos. Hetkeä myöhemmin myös Tomi Lindfors testaili Limnellin hereillä oloa, mutta tiukka rystykuti painui hieman ohi maalin takanurkasta.

Kotkalaiset vetivät maalivahti Tillasen vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä pois maalinsa suulta, mutta lähimmäksi maalintekoa pääsi vieraiden Heikki Silvennoinen, joka suti tyhjästä maalista vain vähän ohi. Kun enempää osumia ei taistossa nähty, lähtivät täydet kolme sarjapistettä LeKin mukana Lempäälään.

Lehdistötilaisuuden antia

LeKin päävalmentaja Sami Hirvonen oli luonnollisesti tyytyväinen saavutettuun vierasvoittoon, mutta päätöserän peruuttelu sai miehen mietteliääksi.

– Olen erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Nämä olivat todella tärkeät pisteet meille. Kahden ensimmäisen erän aikana meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu itsellemme, mutta Tillanen oli maalillaan loistava jälleen kerran, Hirvonen totesi.

– Sitten me aloimme vähän peruutella ja lekimäiseen tapaan päästimme kaverin mukaan kamppailuun. Tällä saimme jälleen jännittävän näytelmä aikaan.

Jari Blomberg totesi joukkueensa esityksen olleen hieman kehno, mutta syyllisiä tappiolle mies ei lähtenyt kuitenkaan hakemaan.

– Sellainen puolitahmea esityshän tämä oli. En usko valmistautumisen tai minkään muunkaan asian menneen vikaan, mutta jostain syystä me olimme tänään tahmeita.

Blomberg harmitteli etenkin omiensa ylivoimapelin tehottomuutta suitsuttaen samalla vieraiden pakkopeliä. Kolmannen erän hyvä rypistys ei lopulta kantanut hedelmää yhtä maalia enempää.

– Ensimmäisen erän kahden miehen ylivoima olisi pitänyt käyttää hyödyksi, mutta hukkasimme mahdollisuutemme. Toisessa erässä sitten vastustaja teki paikoistaan ylivoimamaalit ja tuntui hieman siltä, että puoli erää me emme pelanneet juuri ollenkaan.

– Kolmanteen erään tulimme kiukkuraivolla ja saimme kavennuksen aikaiseksi, mutta se ei riittänyt sitten voittoon asti. Emme yksinkertaisesti olleet tänään parhaimmillamme, Blomberg päätti.

Titaanien seuraava ottelu on viikon päästä keskiviikkona (12.11.), kun Kotkan jäähalliin tulee vieraaksi HeKi. LeKi puolestaan pelaa seuraavan kerran kuluvan viikon perjantaina (7.11.), kun lempääläläiset matkaavat Jukurien vieraaksi Mikkeliin.