Tasapeli riitti KooKoolle turnausvoittoon

MESTIS / Raportti
Kotkan turnauksen ykkössija ratkaistiin päivän päätöskamppailussa kymenlaaksolaisten välillä. Titaanit johti peliä parhaimmillaan kahdella maalilla, mikä olisi riittänyt sille turnausvoittoon. KooKoo kiri kuitenkin väkisin rinnalle aivan ottelun loppuhetkillä.

Raskas päivä näkyi jo molempien joukkueiden otteissa turnauksen viimeisessä pelissä. Titaanit oli vääntänyt päivän aikana tiukasti jo kahdessa pelissä, KooKoolla oli alla lisäksi perjantainen voitto-ottelu Mikkelissä.

Kolmella kentällisellä ottelut pelannut KooKoo tosin pystyi kierrättämään pelaajiaan, joista päätöskamppailussa sivussa olivat Jussi Hilpas, Mikko Silvennoinen ja Teemu Somppi. Jukka Korhonen, Mikko Tarkiainen ja Timo Nurmberg eivät pelanneet turnauksessa lainkaan.

Molemmat joukkueet saivat yrittää ottelun alussa ylivoimansa toimivuutta, mutta ilman kunnon laukauksiakaan. Komea avausmaali syntyi tasavajain pelatessa ajassa 10.40. Kokeella Titaaneissa oleva keskushyökkääjä Jaakko Viljanen kaarsi kulmasta hyvin kiekkoa suojaten ja tarjoili nappisyötön takatolpalle hiipineen Jussi Onnelan lapaan.

Maalin jälkeen paine siirtyi Titaanien päätyyn ja Mikko Liukkonen junailikin ketjukavereilleen pari makoisaa paikkaa. Nuori Teemu Hankanen ei kuitenkaan järin koville maalillaan joutunut. Lähimpänä KooKoon tasoitus oli erän lopussa siirtyneen Jani Haapalaisen rangaistuksen (2+10) aikana. Antti Nyrhinen passasi erinomaisesti viivalta takatolpalle, mutta juniorisentteri Lauri Viantie ei saanut kunnollista osumaa pikkumustaan.

Ilolan unelmalämärillä tasoihin

Isäntäjoukkue Titaanit oli niskan päällä pitkään toisessa erässä. Ensin Janne Ruohola pommitteli ylivoimalla, mutta pikapaketit olivat varusteltu väärillä osoitekorteilla. Olli Perin laukauksen KooKoo-maalilla näyttöjä antanut Iiro Tarkki torjui vaivoin, mutta hetkeä myöhemmin titaaninuorukainen sai juhlia uransa ensimmäistä maalia edustusjoukkueen maalissa.

KooKoon junioripakkiparilla Jesse Lustberg – Tuomas Gärdström ei ollut lauantaina kaikkein paras päivänsä. Ajassa 26.37 syntyneessä 2-0-osumassa Gärdström menetti alimpana harhautusyrityksensä päätteeksi kiekon kokeneelle Aki Korhoselle. Jäähyn arvoinen koukkiminen vaikeutti konkarin toimia ja Tarkki torjui vielä ensimmäisen yrityksen, mutta Peri ehti sopivasti irtokiekkoon.

Reilu minuutti myöhemmin KooKoo-sentteri Ville Vimpari loukkasi jalkansa ja joutui jättämään kentän kovan, mutta puhtaan perstaklauksen seurauksena. Kenties se herätti KooKoon taistelemaan, sillä viimeiset kymmenkunta minuuttia mentiin enemmän tai vähemmän vierasjoukkueen komennossa.

Kavennus tulikin pian – kuittina edellismaalille. Aikoinaan KooKoossakin pelannut Anssi Hasko pyyhki vaarattomassa tilanteessa pölyjä kiekon päältä oman maalin edustalla ja hukkasi vielä lätyn näkökentästäänkin. Valtteri Skyttä kiitti ja kumarsi, kun pelikellossa seisoi 28.45. Hankanen torjui ensimmäisen yrityksen patjallaan, mutta oli voimaton reboundiin. Heti perään Miikka Lindholmilla oli kolmekin hyvää yritystä, mutta sihdissä piirun verran petrattavaa.

2-1-numeroissa pysyttiin pitkälti maalivahtien ansiosta. Tarkki joutui venymään parhaimpaansa, kun Jari Keltanen vei veskan toiselle tolpalle ja pelasi sitten Pietari Kolhoselle todellisen tuhannen taalan paikan. SaiPa-kasvatti kuuli jo korvissaan summerin soivan, mutta niin vain Tarkki tiikeriloikkasi kiekon tielle.

Hankanen puolestaan esitteli pyttykerhon torjunnan jos toisenkin. Uskomattomin niistä tuli vain reilu minuutti ennen täyttä aikaa, kun valko-oranssit pyörittivät ylivoimaa. Aapo Lampinen sai laukoa puolen metrin päästä, mutta nuori kotkalainen kauhaisi jäännuoliaisien räpyläänsä maaliviivalta.

Jari Siiran otettua kakkosen ajassa 37.56 KooKoo sai siis hakea ottelun lopussa tasoitusta miesylivoiman turvin. Maali todellakin roikkui ilmassa – ja lopultahan se myös tuli. Tuomas Ilola latasi lämärin ylänurkkaan B-pisteen kaarelta, suoraan syötöstä, kun peliaikaa oli jäljellä vain 26 sekuntia.

Titaanit-KooKoo 2-2 (1-0, 1-2)

1-0 Jussi Onnela (Jaakko Viljanen – Roope Mustonen)

2-0 Olli Peri (Aki Korhonen) sr

2-1 Valtteri Skyttä

2-2 Tuomas Ilola yv

Teemu Hankanen, Titaanit, 11+11=22

Iiro Tarkki, KooKoo, 6+10=16

» Lähetä palautetta toimitukselle