Sportilla voiton avaimet, KooKoo ei antautunut

Sportilla oli ottelussa lukuisia tilaisuuksia ratkaista ottelu. Toisen erän alun surkeat otteet antoivat KooKoolle mahdollisuuden, eikä terävästi rankaisseet vieraan toista tarjousta odottaneet. Sport ei noussut tappioasemasta, ja runkosarjan voiton kohtalo jää viikonlopun pelien varaan. KooKoo varmisti voitolla viidennen sijan.

Sport olisi voitolla varmistanut runkosarjan voiton, mutta töpeksi tarjotun tilaisuuden. Ottelussa peliä katsoessa tuntui, että kaukalo oli kallellaan merelle päin, sillä peliä käytiin vain yhteen päätyyn. Kahdesti Sportin hyökätessä, kerran KooKoon.

Sport jyrää, Ore kestää

Ottelun avauserä oli lähes yhtä Sportin painostusta. Sport runnoi hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen KooKoon päätyyn, karvasi aggressiivisesti tuhoten alkuunsa vieraiden hyökkäyksiin lähdöt, ja voitti kaksinkamppailut. Ottelun avauserän perusteella Sportille olisi voinut antaa kaksi sarjapistettä jo erätauolla. Torjunnat 4-22 kertovat täysin totuuden koko erän kuvasta.

Erässä nähtiin kuitenkin vain yksi täysosuma. Sekin syntyi kahden miehen ylivoimalla, kun KooKoon alivoiman aikana Aniket Dhadphale ja Jani Honkanen nahistelivat maalinedustakahakasta Sportille kahden miehen ylivoiman. Ylivoiman aikana kovaan talvikuntoon päässyt Kristian Hjerpe laukoi viivalta kovan laukauksen KooKoon maaliin. Syöttöpisteen nappasivat Mikael Hallbäck ja aloitusvoiton kaapinut Miro Laitinen.

- Olimme ensimmäisessä erässä tosi pahasti Sportia jäljessä. En tiedä oliko pitkä bussimatka siihen syynä, mutta Sport vei erää erinomaisesti, tunnusti KooKoon valmentaja Vladimir Kolek.

Erän siisteistä lukemista voi kiittää hyvin pitkälle maalilla pelannutta Antti Orea. Alasarjoissa patinoitunut maalivahti esitti tukun mainioita torjuntoja.

- Ensimmäinen erä pelattiin todella hyvin. Ei ollut vastustajalla siinä mitään jakoa, kertoi erästä myös Sportin kapteeni Markus Jämsä.

Toisessa erässä “uudet sakit”

Siinä missä Sport oli hallinnut avauserää, toiseen erään tultaessa tuntui kuin ottelussa olisi pihapelien tapaan tehty uudet jaot. KooKoo oli kuin uudelleensyntynyt, ja Sportin liike oli täysin kateissa. Tämä näkyi erityisesti myös kiekollisessa pelissä, kun Sport jakeli omalla alueella enemmän kiekkoja vastustajalle kuin omille.

- Puhutaan aina hienoista kuvioista ja muista, mutta me ei pelattu enää nöyrästi. Siirreltiin liian hitaalla vauhdilla kiekkoa, Manner kertoi toisesta erästä.

KooKoo kiitti Sportin hukkaamasta peli-ideasta ja iski voittoon tarvittua kaksi maaliaan toisen erän aikana. Heti erän alussa Jukka-Pekka Koistinen istui kakkosen, jonka Sport sai tapettua, mutta seuraavan kakkosen aikana KooKoo tasoitti ottelun. Sportin alivoimaneliö oli unohtanut maalille vapaaksi Mikko Mattilan, ja Ville Vuorisaaren rannelaukauksen Mattila ohjasi sisään mailansa varrella. Matti Höylä ei voinut kuin toivoa torjuvansa mainiota ohjausta.

Maalin jälkeen Sportin peli sekosi, ja kolme minuuttia edellisestä osumasta vieraat iskivät uudelleen. Tälläkin kerralla kenenkään häiritsemättä maalin edustalta. Maalille ajanut Miikka Lindholm oli jo ajanut ohi maalin, mutta saanut Matti Höylän jäihin. Lindholm näki maalilla vapaana Mikko Liukkosen, ja Liukkoselle ei tarvitse maalia jättää tyhjäksi hetkeksikään ettei punavalo pala.

Erän lopulla Sport sai kahteen otteeseen yrittää ylivoimansa turvin hakea tasoitusta, mutta ilman ylivoiman maestroa, Patrik Westerbackia pelannut Sport ei saanut peliä pyörimään kuin ajoittain. Laukauksia saatiin aikaan lähinnä viivalta, ja kun maalineduspelissä KooKoo oli astetta parempi tänään, ei Ore joutunut tekemään todellisia haamupelastuksia kertaakaan.

- Tiedettiin kyllä että KooKoo on vaarallinen joukkue. Ne usein antaa siimaa, mutta sitten kun paikka tulee, ne iskee ne maalit. Niin kävi tänäänkin. Hyvän ekan erän jälkeen ei varmasti muistettu miten vaarallinen KooKoo on, Manner niputti toisen erän umpeen.

Kolmas erä taas Sportin taistelua

Kolmas erä oli hienokseltaan Sportin hallintaa. KooKoo pelasi viisaasti, vältti turhia riskejä ja piti huolen ettei Sport pääse todella vaarallisiin maalipaikkoihin. Se onnistui tässä vain osittain, mutta Sport ei pystynyt maalintekoon.

Sportille avautui unelmatilaisuus päästä maalin makuun erän alussa. Alivoimalla maalinedustalla Jarno Virkki torppasi Sportin pelaajaa päähän, ja tuomari passitti Virkin 2+10 minuutin mittaiselle istunnolle. Sport sai pelata kahden miehen ylivoimaa 1:49 ajan, mutta tuloksetta. Ore torjui useita laukauksia, mutta jälleen monet laukaustilanteet Sport rakensi ilman maskia. Lähimmäs maalia pääsi Vesa Myllyaho, joka pääsi yrittämään Aniket Dhadphalen poikittaissyötöstä maalintekoa, mutta jälleen kerran Ore ja KooKoon puolustus oli paikalla oikeaan aikaan.

Pian Sportin jäähyn jälkeen KooKoolle aukesi paikka lopullisesti ratkaista ottelu kun Kim Nabbin taklaus osui Jesse Lustbergiä päähän. Nabbille suihkukomennus ja ottelurangaistus, sekä KooKoolle viisi minuuttia ylivoimaa.

- Tulin tilanteeseen kovaa ja juuri ennen kuin taklasin niin kaveri kumartui ja kurkotti kiekkoon. Ei siinä sillä vauhdilla enää ehtinyt väistämään tai jarruttamaan, muuten erinomaisen ottelun pelannut Nabb kertasi taklaustaan.

Sport on hyvä alivoimajoukkue ja tälläkin kerralla se selvisi vitosesta puhtain paperein. Alivoimalla varsinkin Markus Jämsä jaksoi raastaa kulmassa useaan kertaan kiekon omalle joukkueelleen. KooKoon ylivoima tukahtui usein aktiivisesti prässänneen Sportin pelaajien suojiin ja sitä kautta purkuihin. Höylä joutui torjumaan muutaman laukauksen, mutta lopulta vaarallisia maalipaikkoja ei KooKoo saanut luotua. Kenties parhaan maalipaikan sai Sport, kun Miro Laitinen karkasi alivoimalla läpi. Väsynein jaloin painanut Laitinen joutui laukomaan saadakseen edes jonkinlaisen yrityksen kohti maalia.

Jäähyn jälkeen peliä jatkettiin hienoisella Sportin painostuksella. KooKoo jaksoi pelata omaa puolustusvoittoista peliään kärsivällisesti, eikä antanut kotijoukkueen pelaajien mellastaa maalilla. Sport laukoi paljon, mutta vedot tulivat kaukaa. Monet niistä pysähtyi jo pelaajamuuriin, mutta lopuista piti Ore viileän rauhallisesti huolen.

Sport haki lopussa vielä ratkaisua ilman maalivahtia, ja niin kuin usein tapahtuu, vastustaja onnistuu lyömään kiekon tyhjään maaliin. Niin teki tänäänkin Mikko Mattila, ja lähetti toisella osumallaan puolet hallin yleisöstä hyytävän kylmään Vaasan iltaan.

- KooKoo löi viisaasti kiekkoa keskialueelle aina jos oli paniikkia. Eihän se aina ole kaunista, mutta viisasta sen on, Manner muistutti pelin jälkeen lajin tietyistä lainalaisuuksista.

- Voitimme toisen kerran täällä. Siihen ei monikaan joukkue pysty. Kun tapoimme kolmannen erän alussa sen kahden miehen alivoiman, sen jälkeen helpotti ja voimme hakea voittoa, Kolek kertasi viimeisen erän avainhetkiä.

- Toisessa erässä kaveri pääsi mukaan ja teki maalit. Kolmannessa oli meilläkin se kahden miehen ylivoima ja erän lopussakin paikkoja, mutta tänään ei saatu maaleja aikaan. Heidän maalivahti pelasti myös hyvän pelin, mutta olihan se omaa huonoutta kun ei saatu maaleja mistään aikaan, ottelun lopussa käytöskympin edestä nahistellut Markus Jämsä totesi.

Sport jahtaa runkosarjan voittoaan kahden ottelun vierasmatkalta. Perjantaina joukkue kohtaa TuTon, ja lauantaina Salamat. Yksi piste voi Sportille jo riittää maalieron turvin runkosarjan voittoon, mutta mikäli TuTo ei saa täyttä neljää pistettä sen kahdesta ottelusta, Sport voittaa runkosarjan. KooKoo pelaa perjantaina kotonaan SaPKoa vastaan ja päättää kautensa Joensuussa.