Maalit eivät aina ole pelin suola

MESTIS / Raportti
Ottelussa nähtiin todellista huippujääkiekkoa. Maalella ei pelissä mässäilty, mutta tästä huolimatta ottelu oli viihdyttävää ja vauhdikasta. Tunnelmaa lisäsi Kouvolasta kolmella bussilla paikalle saapunut kannattajajoukko, joka yhdessä Sportin Red Armyn kanssa tekivät ottelusta tunnelmaltaan lähes pudotuspelikamppailun vertaisen tapahtuman.

Ottelun alussa ei maalipaikkoja juurikaan nähty. Ensimmäinen tilanne avautui Sportin nelosketjulle sen ensimmäisellä jäävuorolla. Samuli Kivimäki laukoi kovaa oikealta laidasta suoran hyökkäyksen päätteeksi, ja irtokiekko maalilla jäi Henry Hietaharjun pelattavaksi. Juuri laukaisuhetkellä KooKoon puolustus kaatoi Hietaharjun kakkosen arvoisesti. Jäähylle passitettiin Aapo Lampinen, vaikka koukulla maalin pelasti joku muu KooKoon pelaaja.

Jäähyn jälkeen peli tasaantui, ja oli tarkkaa pelaamista erän puoliväliin saakka. Tämän jälkeen Sport sai pelin hallintaansa ja peliä vietiin pitkälle vieraiden kenttäpuoliskolla. Maalivahti Antti Härmä kuitenkin torjui kaikki laukaukset, ja vaikka muutamaan otteeseen irtokiekon jäivätkin pelattavaksi, Sport ei ehtinyt rankaisemaan.

Avauserä oli tapahtumiltaan loppujen lopuksi aika köyhä. Molemmat joukkueet saivat erässä vain pari maalipaikkaa, sillä pääosan varasti kovat taklaukset ja tiivis puolustuspeli. Sportin Lauri Kinos poistui jäältä avauserässä saatuaan taklauksesta pienen tärskyun päähänsä.

- Lauri siinä näki tähtiä, ja en siinä kunnossa voi miehiä kaukaloon laittaa, joten pistin hänet pukemaan, kertoi Juhani Tamminen.

Jälkiraportti kertoi, että Kinoksella on lievä aivotärähdys, joka pitää miehen pari päivää sivussa.

Tasaista taistelua

Toisessa erässä KooKoo aloitti pirteästi. Sport oli ajoittain hukassa muutaman ensimmäisen vaihdon aikana, mutta kauaa ei vieraat saaneet peliä viedä. KooKoon avausmaali ei ollut kaukana ensimmäisen minuutin aikana, mutta Ville Eskelisen laukaus suoraan syötöstä meni hieman ohi takatolpalta.

Sport oli myös ylivoimalla lähellä avata maalitilinsä. Justin Aikins pääsi läpiajoon, mutta laukaus kilpistyi Antti Härmän mailan varteen, ja kiekko päätyverkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Sportilla oli taas paikka, kun Kim Nabbin laukaus jäi vajaaksi ja kiekko päätyi kakkosketjussa tuuranneen Timo Pahkalan lapaan. Kääntö maalin edestä meni kuitenkin niukasti maalin ohi.

Erän puolivälissä nähtiin jäällä erittäin ruma ja vaarallinen tilanne. Samuli Kivimäki oli menossa KooKoon alueelle oikeaa laitaa pitkin, kun tilanteeseen myöhässä tullut Niko Tuomi liukui toinen polvi jäässä taklaamaan Kivimäkeä. Taklaus osui Kivimäen polviin, ja Sport-hyökkääjä jäi hetkeksi jäähän. Tuomi passitettiin tilanteesta oikeutetusti suihkuun. Kivimäki ei lopulta tilanteessa loukkaantunut pahasti, vaikka aineksia isompaan olikin ilmassa.

- Aivan typerä taklaus. Ei millään tavalla kuulu jääkiekkoon! Oli todella lähellä ettei mennyt jalka poikki, kertoi Tamminen pelin jälkeen.

Kivimäeltä irtosi polvisuoja paikaltaan taklauksessa, ja kaaduttuaan Kivimäki löi suojattoman polvensa jäähän. Erän lopulla Kivimäki nähtiin jo jäällä. Viiden minuutin ylivoimalla Sport ei saanut aikaan kuin kaksi laukausta. Toinen erä oli jälleen tasaista, mutta aika köyhää huippupaikkojen osalta.

Sihvonen nousi ratkaisijaksi

Kolmannen erän alussa Sport lopulta onnistuu malainteossa. Heti erän avaushetkillä Kaj Öhberg rusikoi itsensä kakkoselle, ja Sportin nihkeästi toiminut ylivoima onnistuu. Tuomas Immonen nousi pakin paikalta maalille ja sai vedettyä yhden puolustajan mukaansa. Samalla Toni Sihvonen nousi maalin takaa etukulmalle, ja Paul Cabanan luisteltua ohi, vieden samalla toisen puolustajan sivuun, Sihvonen upotti pienestä kulmasta kiekon aivan etuyläkulmaan.

KooKoo oli rankaista sen seuraavan legendaarisen maalin jälkeisen vaihdon aikana. Jaakko Suomalaisen torjunnasta kiekko tuli takatolpalle Petri Pyhäjärven eteen, ja jostakin Pyhäjärvi sai lyötyä kiekon ohi tyhjästä maalista.

Erän loppuvaiheilla KooKoolle tarjottiin kuin tarjottimella tasoitusmahdollisuutta. Kolme Sportin pelaajaa passitettiin jäähylle lähes perätysten, ja kaksi viimeistä menivät päällekäin vajaan minuutin ajan. Sport onnistui tappamaan jäähyt, ja oikeastaan ainoiksi paikoiksi jäi Markku Flinkin suora laukaus alivoimakolmikon keskeltä, ja Jesse Urosen lähilaukaus hetkeä myöhemmin.

Sport pystyi pitämään lukemat samoina loppuun asti. Paul Cabana ampui kerran tyhjästä maalista ohi, kun KooKoo vaihtoi maalivahdin kuudenteen pelaajaan. Maalia yritti myös Jaakko Suomalainen, mutta kiekko oli hieman pystyssä ja kääntyi punaviivan jälkeen kohti kulmaa.

- Jos joku on nähnyt paremman Mestis-pelin, niin tuokaa minulle se nauha, julisti Tamminen ottelun jälkeen.

Ottelu todellakin oli vauhdikas ja täynnä tunnetta. Maaleja tai maalipaikkoja ei juurikaan nähty, mutta kaikki muut palikat olivat ottelussa kohdillaan.

- Meillä on paljon miehiä sairastuvalla ja he eivät meitä voi auttaa. Tänään ei tehty maalia, ja kun ei tee niin silloin ei voi voittaa, kertoi Vladimir Kolek lyhyesti pelin jälkeen.

- Paljon pitää lyödä peliin että marginaalit kääntyy itselle. Jääkiekko ei ole aina reilua, mutta tänään se oli. Me oltiin parempia, ja ansaittiin pisteet, kertoi Tamminen.

Sport kohtaa seuraavassa ottelussaan ensi viikon keskiviikkona (29.10.) vieraissa TuTon, kun taas KooKoon seuraava vastus on Kouvolaan vieraisille ensi keskiviikkona (29.10.) tuleva Kiekko-Vantaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle