Sport kaatoi jälleen liigajoukkueen

Sport pelasi toisen harjoitusottelun kolmen päivän sisään liigajoukkuetta vastaan. Sport voitti keskiviikkona Kärpät, ja tänään kaatui Tampereen Ilves.

Sport aloitti kautensa kahdella voitolla kahdesta liigajoukkueesta. Siinä missä Kärpät oli Vaasassa vuodenaikaan nähden hyvällä joukkueella, Ilves marssitti Vaasaan lähinnä junioreista ja LeKin pelaajista koostuneen joukkueen. Sport ei antanut tämän häiritä, vaan kaatoi mallikkaan näytöksen jälkeen Ilveksen luvuin 4-1.

Sport johtoon ylivoimalla

Sportin ja Ilveksen kohtaamisesta ei tullut maailman suurinta kohtaamista. Yleisöäkään ei varsin nimettömän tamperelaisjoukkueen kohtaaminen tuntunut kiinnostavan. Silti 1600 maksanutta katsojaa saisi monen muun seuran rahastonhoitajan hymyilemään.

Ottelun alku oli tasainen. Hieman tunnustellen lähtenyt peli oli loppukädessä selkeä harjoitusottelu.

Sport siirtyi ottelussa johtoon seitsemännellä minuutilla ylivoimalla, kun muutaman liigavuoden jälkeen Vaasaan palannut Juha Salmu laukoi siniviivan tuntumasta ranteella kiekon Juha Pätsin selän taakse.

Peli oli Sportin pienessä hallinnassa läpi erän, mutta Ilves oli pirteä pitkin peliä. Sportin suurin intensiteetti tuntui olevan kadonnut keskiviikoiseen Kärpät-otteluun. Avauserä oli tasaista peliä, missä Sportilla oli pienoinen hallinta, mutta Ilves onnistui iskemään monesti vastaiskuilla ja Jaakko Suomalainen joutui pari kertaa venymään kunnon torjuntaan.

Sport karkaa toisessa

Toisessa erässä Sport sai tarvitsemansa hyvän alun. Vielä viime kaudella Ilveksen farmissa LeKissä pelannut puolustaja Antti Uitto karkasi Ilveksen puolustukselta karkuun, ja teki läpiajosta Sportin toisen maalin.

Erän puoliväliä ennen Salmu teki Sportin toisen osuman. Salmu laukoi ylivoimalla toisen henkilökohtaisen osumansa. Samaan aikaan Pätsi Ilves-maalilla teli tilaa entiselle Sport-vahdille, Aku Limnellille.

Erän torjunnat menivät Ilveksen suuntaan. Pätsi ja Limnell torjuivat yhteensä 16 kiekkoa, Suomalainen 12. erässä alkoi näkymään etenkin Sportin ulkomaalaisten puolikuntoisuus. Kiekkotuntuma ei ollut sitä mitä Kärppiä vastaan nähtiin.

Kolmannen alussa Ilvekselle mahdollisuudet

Kolmannen erän alussa Sport tarjoaa vieraille mahdollisuuden tulla mukaan peliin. Sport otti perätysten kaksi jäähyä, mutta jo keskiviikkona erinomaisesti pelannut Sportin alivoima piti vieraiden ylivoiman tehottomana.

Ilves sai rikottua Jaakko Suomalaisen nollapelin erän puolivälin jälkeen. Joonas Lehtivuori onnistui maalinedushässäkän jälkeen siirtämään kiekon Sportin maaliin. Maalin syöttäjänä entinen Sportin hyökkääjä Juho Joki-Erkkilä ja Antti Kangasniemi.

Sport iski viimeisen niitin Ilveksen verkkoon kun jo Kärppiäkin vastaan osunut Paul Cabana teki osuman ylivoimalla muutama minuutti ennen loppusummeria. Sportin ulkomaalaiset tekivät kolmistaan mallikkaan osuman yhtä Ilveksen puolustajaa vastaan.

Kolmannessa erässä Jaakko Suomalainen Sportin maalilla oli hieman työllistetympi kuin virkaveli Aku Limnell Ilveksen tolppien välissä.