SaPKon tuska jatkuu

Savonlinnan Pallokerho on ollut koko Mestiksen ajan ylitsepääsemätön este Kotkan Titaaneille. Viime kaudella pässinutut veivät kaikki neljä keskinäistä kohtaamista, mutta keskiviikkona kotkalaiset onnistuivat vihdoin kaatamaan pimeässä yössä vaeltavan pässilauman. Loppunumerot Talvisalossa 3-4 (2-2, 1-0, 0-2).

Kotijoukkue SaPKo lähti illan otteluun kovan paineen alla. Joukkue ei ollut kyennyt aiemmissa sarjapeleissä saavuttamaan kuin yhden sarjapisteen, joten joukkue oli kaikilla mittareilla mitattuna lähes pakkovoiton edessä.

Vierailija Titaanit lähti puolestaan illan kamppailuun kaksi vierasvoittoa allaan, joten lähtökohdat otteluun olivat täysin päinvastaiset.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi. Vain kaksi ja puoli minuuttia oli ottelun avauserää pelattuna, kun suoraan aloitusvoitosta kiskaisemaan päässeen Anssi Kostiaisen viivakuti yllätti Titaanien maalilla vahvan ottelun pelanneen Kai Tillasen. Heti seuraavassa vaihdossa pässipaitojen toinen osuma oli varsin lähellä syntyä, kun Jami Miettinen pääsi purjehtimaan hyvin maalille. Kiekko hävisi kuitenkin Tillasen suojuksiin.

Vierasjoukkueen vastaus tuli sekin varsin nopeasti. Talvisalon digitaalit pysähtyivät aikaan 3.47, kun maalin kulmalle jäänyt Juhani Kaisjoki pääsi siirtämään kiekon tyhjänä ammottavaan SaPKo-maaliin. Kaisjoki oli koko illan erittäin upealla pelipäällä ja tämän pani merkille myös kotkalaisten valmennuksesta vastaava Jari Blomberg.

– Kaisjoki ja Jokiraita tekivät tänään molemmat kaksi maalia ja olivat aika kuninkaita tuolla kentällä, Blomberg kehaisi.

Ottelun ensimmäisen kymmenen minuuttinen oli varsinainen maalintekokilpailu. Vierasjoukkue Titaanit ei ehtinyt kauaa tasoitusosumaa juhlia, kun jo kotijoukkueen venäläisvahvistus Aleksandr Pljushtshev kävi veivaamassa pässipaidat jälleen yhden maalin karkumatkalle. Osumaan loistavan esityön teki Jani Väänänen, joka kaivoi kiekon maalin takaa venäläiselle. Tilanteessa edellisen maalin tehnyt Juhani Kaisjoki teki yhden illan harvoista virheistään hävitessään kaksinkamppailun Väänäselle.

Tämän jälkeen vierailija sai kokeilla useampaankin otteeseen ylivoimansa toimivuutta. Ylivoimapelaamisesta paistoi läpi sen harjoittelu, mutta tekopaikkoihin olisi kaivattu rutkasti terävyyttä.

– En ole tyytyväinen peliesitykseen, mutta voittoon ja kolmeen pisteeseen täytyy totta kai olla tyytyväinen. Joukkueessa on ollut koko ajan usko omaan tekemiseen ja se palkittiin, Jari Blomberg iloitsi.

Alivoimansa kärsittyä kotijoukkue sai erinomaisen tekopaikan, kun Kalle Konsti pääsi Topi Riutan kanssa yrittämään maalintekoa. Tillanen oli kuitenkin jälleen mies paikallaan veräjällä.

Erän maalikilpailun päätti Juha Jokiraita, jonka viivasta lähtenyt kuti yllätti SaPKo-vahti Mika Korhosen täydellisesti. Tilanteessa Korhonen oli pahemman kerran maskissa.

Pallokerhon peli sekoaa

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kantilta valoisissa merkeissä. Topi Riutta nousi komeasti maalin takaa ja nosti kulmalta kiekon maalin kattoon. Syöttöpisteet maaliin Matti Tiihoselle ja Kalle Konstille.

Maalista huolimatta toinen erä oli kotijoukkueelle vaikea. Kiekko saatiin kyllä hyökkäysalueelle, mutta ratkaisut jäivät uupumaan. Hyökkääjien ratkaisut hyökkäyspäässä olivat jatkuvasti ”toivotaan, toivotaan”-osastoa. Myös puolustajilla oli koko ajan ongelmia ja avaukset menivät vain ani harvoin omalle joukkueelle.

Vierasjoukkue tyytyi rikkomaan peliä ja onnistuikin siinä melko hyvin. Kotijoukkue pääsi erässä kokeilemaan ylivoimaa kahdesti, mutta kummallakin kerralla vaarallisin tekopaikka siunautui vierailijoille. SaPKon ylivoimassa ei ollut kertaakaan edes minkäänlaista ideaa havaittavissa ja vierasjoukkue pääsi jatkuvasti helposti purkamaan.

Kirottu viimeinen kymppi

SaPKon kohtaloksi on noussut tällä kaudella monta kertaa viimeinen kymmenen minuuttinen, niin tälläkin kertaa. Kaksi erää kotijoukkue oli hallinnut kenttätapahtumia ainakin näennäisesti, mutta jälleen kerran peli sekosi täysin kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Tällä kertaa erotuksena tosin oli se, ettei joukkue oikein missään vaiheessa päässyt pelaamaan omalla systeemillään.

Alkupuolisko erästä mentiin varsin sekavissa ja odottavissa tunnelmissa. Kotijoukkue pääsi kaksi kertaa kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta, mutta tulos jäi jälleen kerran laihaksi.

Vierasjoukkueellakin oli omat paikkansa, mutta ne se jätti käyttämättä. Hiukan erän puolenvälin jälkeen Titaanit kuitenkin iski. Simo Romon johtama viisikko sai hyvän paineen sapkolaisten alueelle ja maalin kulmalle unohtunut Juhani Kaisjoki toi illan toisella maalillaan Titaanit tasoihin.

Tämän jälkeen peli luisui lopullisesti kotijoukkueen hyppysistä. Vierasjoukkue pääsi välillä todella vapaasti tulemaan kotijoukkueen alueelle ja sai aikaiseksi tukun hyviä paikkoja ratkaista ottelu.

– On ollut kyllä nihkeää peliä kotona. Laiskan oloista ja eihän tähän tietenkään voi olla tyytyväinen, SaPKon päävalmentaja Jori Kokkonen totesi taiston tauottua.

Vierailija iski lopullisen niitin ajassa 57.47, kun Romon ketju sai jälleen tuhdin pyörityksen savonlinnalaisten päätyyn. Kiekko jäi pyörimään maalin eteen, eikä SaPKon puolustuksella riittänyt kykyjä siivota pelivälinettä maalin edestä pois. Illan yksi sankareista, Juha Jokiraita kiitti ja niittasi loppunumerot Talvisalon tulostaululle.

Tämän jälkeen kotijoukkue yritti ratkaisua vielä ilman maalivahtia, mutta onnikaan ei ollut enää kotijoukkueen puolella. Myös aikalisä otettiin aivan liian myöhään.

Näin Kotkan Titaanien voittoputki venyi jo kolmen ottelun mittaiseksi, kotijoukkueen tappioputken ollessa jo murheellinen kuusi ottelua.

– Meillä ei ole uskallusta mennä kiekkoihin, eikä ole uskallusta voittaa ja sitä me lähdetään nyt joukkueen kanssa harjoittelemaan, SaPKon käskijä Kokkonen linjasi.

SaPKon murheellinen saldo Mestiksessä on kuusi pelattua ottelua ja kuusi tappiota.

– Titaaneilla oli tänään kovempi halu voittaa ja he veivätkin ansaitusti kolme pistettä, Kokkonen päätti.

SaPKo yrittää katkaista tappioputkensa lauantaina Mikkelissä, jossa se kohtaa Jukurit. Titaanit kohtaa seuraavaksi perjantaina Kajaanin Hokin vieraskaukalossa.