Sport ratkaisi ylivoimalla

Vaasan Sport otti lauantaina niukan vierasvoiton SaPKosta. Kotijoukkue jaksoi kuitenkin taistella pisteistä aivan viimeiselle minuutille asti, mutta kaivattu tasoitusmaali jäi kuitenkin uupumaan. Ottelu ratkesi pitkälti vaasalaisten tehokkaaseen ylivoimapeliin. Loppunumerot Talvisalossa 3-4 (1-2, 2-1, 0-1).

Vaasan Sport lähti otteluun tappio alla, sillä joukkue hävisi keskiviikkona kotonaan K-Vantaalle. Joukkueen päävalmentaja Juhani Tamminen osasi arvostaa joukkueen ryhtiliikettä lauantain SaPKo-otteluun.

- Meillä oli vaikea peli keskiviikkona ja näitä pisteitä mä arvostan, Tamminen kehui tyytyväisenä.

- Meillä on paljon pelaajia, jotka eivät ole tottuneet pelaamaan ennakkosuosikkina ja se näkyy kentällä joka ilta, ”Tami” jatkoi.

Perjantaina Joensuussa pitkän tappioputkensa Jokipoikia vastaan katkaissut SaPKo lähti otteluun kuin uudestisyntyneenä. Joukkue sai siirrettyä perjantaina Joensuussa nähdyn peli-ilmeen myös kotikaukaloon. Joukkueen taisteluilme keräsi kiitosta myös joukkueen päävalmentaja Jori Kokkoselta.

- Kyllä itse olisin voinut antaa tästä meille yhden pisteen taistelusta. Joka mies teki tänään töitä, Kokkonen jakoi kiitosta omilleen.

Ottelun selkeäksi ratkaisukohdaksi muodostui kuitenkin vaasalaisten erinomaisesti toiminut ylivoimapeli. Sportin yv-kuviosta paistoi läpi sen jatkuva harjoittelu, sillä siinä oli nähtävissä jatkuvasti sama kuvio: kiekko pyrittiin pelaamaan keskisektorille, josta kiekon saanut peluri yritti päästä laukomaan suoraan syötöstä. Tämä kuvio tuotti tänään tulosta.

Ottelun avauserä oli varsin viihdyttävää kiekkoa. Erässä nähtiin kolme varsin hienoa maalia, joista kaksi merkattiin vierasjoukkueelle. Sport pääsi näyttämään huippuunsa hiottua ylivoimaansa ensi kertaa, kun ottelua oli pelattu vain reilut kolme minuuttia. SaPKo-pakki Markus Tuomaalan huolimaton purku päätyi lehtereille, jonka seurauksena Tuomaala pääsi ihailemaan vaasalaisten ylivoimaa jäähypenkiltä käsin.

Kauan ei ehtinyt Sportin kuvio jauhaa, kun punalamppu SaPKon maalin takana syttyi ensimmäisen kerran ottelussa. Kiekko toimitettiin viivalle ja irtokiekon maaliin lakaisi veikkauksen kultaisella kiekkovakiomitalilla ottelun jälkeen palkittu Tuomas Immonen. Sport johti 0-1.

SaPKon huolimaton oman pään peli jatkui tämänkin jälkeen. Vain hetki edellisestä ja taas kerran sapkolaisen mailasta kiekko löysi tiensä katsomon puolelle. Tällä kertaa tiilenpäitä lukemaan lähti Anssi Kostiainen.

Sportin illan toinen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaikka se tehokkaan näköisesti SaPKon kenttäpäädyssä pyörikin.

Kotijoukkue tarjoili kotiyleisölle mannaa hiukan ennen erän puoliväliä, kun kaksi kertaa ottelussa osunut Jani Väänänen toi osumallaan pässipaidat tasoihin. Maali syntyi ylivoimalla. Varsin pirteästi läpi ottelun esiintynyt ”Vänä” oli lähellä tehdä illan toisen osumansa jo avauserän lopulla, sillä mies pääsi pujottelemaan kahden Sport-puolustajan välistä maalille. Jaakko Suomalainen onnistui kuitenkin torjumaan tilanteen loistavalla patjatorjunnalla.

Vierasjoukkue iski erässä vielä kertaalleen. Tuomas Immonen jätti kiekon laitaan Markus Jämsälle ja luisteli itse keskelle tekopaikkaan. Jämsän tarjoilu tavoitti Immosen mailan lavan ja Sport johti 1-2.

SaPKo vei toisen erän

SaPKo pyrki ottelussa selkeästi pitämään mahdollisimman paljon pelivälinettä hallussaan. Tämä tuli varmasti hiukan yllätyksenä Sportille, joka näkyi vaasalaisten hermostuneisuutena.

- Katselin eilen tv:stä SaPKon peliä ja tiesin, että Jorin nuori joukkue tulee tähän hyvin otteluun latautuneena, Tamminen jakoi kiitosta kotijoukkueelle.

Sportilla oli omassa päässä kotijoukkueen tapaan välillä vaikeuksia. Tästä saatiin hyvä esimerkki toisen erän alussa, kun vaasalaisten puolustus unohti Jani Väänäsen täysin yksin maalille. Väänäsellä oli aikaa katsoa mihin laittaa, ja kiekko löysi tiensä Sportin maalin yläkulmaan.

Kotijoukkue ei ehtinyt kovin montaa luistimenpotkua tämän jälkeen ottaa, kun jo vaasalaiset menivät ottelussa jälleen johtoon. SaPKon maalille pyörimään jääneen kiekon toimitti verkkoihin lopulta Juha Salmu.

Kotijoukkue ei kuitenkaan helpolla lauantaina luovuttanut. Koko alkukauden varsin unessa ollut Kalle Konsti laukoi ja amerikkalaisvahvistus Andy Contois sai mailansa väliin. Ottelu oli jälleen tasalukemissa.

Toisessa erässä kotijoukkue piti enemmän kiekkoa ja hallitsi kenttätapahtumia. Molempien otteita leimasi kuitenkin tietynlainen huolimattomuus.

Koivistolle voittomaali

Ottelun kolmas erä jätti lopulta hyvin taistelleelle kotijoukkueelle luun käteen. Vaasan Sport iski vielä kertaalleen ylivoimalla, eikä kotijoukkue kyennyt enää tästä suosta nousemaan.

- Kyllähän se vei vähän ”kermat kakun päältä”, kun ei pystytty ottelua enää tasoittamaan, kotijoukkueen luotsi Kokkonen surkutteli pelin jälkeen.

Ottelun ratkaissut 3-4-maali nähtiin ajassa 50.02, kun kauniin kuvion päätteeksi Juha Koivisto pääsi tulittamaan suoraan syötöstä 3-4 numerot tulostaululle.

SaPKo yritti tasoitusta ottelun lopussa ilman maalivahtia, mutta Sport kesti.

Molempien joukkueiden seuraava vastustaja on Heinolan Kiekko. SaPKo matkustaa Heinolaan 15.10., kun taas Sport saa heinolalaiset kotihalliinsa 18.10.