LeKi leikitellen voittoon

MESTIS / Raportti
SaPKon ja LeKin kohtaaminen ei vähälukuiselle savonlinnalaisyleisölle paljon ilonaiheita tarjonnut, sillä LeKi kuittasi Talvisalosta varsin helpot pisteet. Kotijoukkue ei saanut missään vaiheessa koneita kunnolla käytiin.

Itsenäisyyspäivä oli verottanut ottelun yleisöstä reilusti pois, sillä Savonlinnassa nähtiin tämän kauden pienin yleisömäärä, kun vain 669 silmäparia seurasi LeKin ja SaPKon välistä kamppailua.

Kotijoukkueen esitys jätti paljon toivomisen varaan. SaPKon pelaaminen näytti ajoittain väkinäiseltä, eikä joukkue saanut sitä omaa tekemistä missään vaiheessa esille. Tunnustusta pitää jakaa toki myös vierasjoukkueelle, jonka esitys oli vahva.

Ihmeitä esittämättä johtoon

Avauserä oli molemmilta joukkueilta heikohko. Tästäkin huolimatta LeKin varsin korkealla olevalla rutiinitaso riitti siihen, että lempääläiset pääsivät maalin johtoasemassa erätauolle.

Heti ottelun alusta lähtien oli kuitenkin selvää, kumpi joukkueista halusi voittoa enemmän. LeKin ensimmäinen kunnollinen tekopaikka syntyi jo alle minuutin pelaamisen jälkeen, kun Johannes Alanen vapautettiin läpiajoon. SaPKon maalilla todelliseen tulitukseen ottelussa joutunut Mika Korhonen torjui kuitenkin näyttävästi.

SaPKolla oli läpi ottelun näennäistä hallintaa lempääläisten kenttäpäädyssä, mutta tekopaikoille joukkue pääsi vain ani harvoin. Avauserässäkin joukkue pyöritti tiiviisti peliä LeKin päädyssä, mutta tästäkin huolimatta LeKin maalilla torjuneelle Mikko Tolvaselle kirjattiin vaivaiset neljä torjuntaa.

- LeKi ei päästänyt meitä tänään sinne sota-alueelle, josta niitä maaleja tehdään, savonlinnalaisten päävalmentaja Pekka Tirkkonen tunnusti.

LeKi siirtyi ottelussa johtoon erän puolivälissä. Topi Riutta istui kaksiminuuttista ja Juha Leimu ampui viivalta kiekon tolpan kautta ohi Korhosen. Tilanteessa Korhosen torjuntatyöskentelyä hankaloitti LeKi-pelaajien luoma hyvä maski.

LeKi tuimana toiseen erään

Kotijoukkue SaPKo sai hyvästellä sarjapisteet lopullisesti ottelun toisessa erässä. LeKi tuli erään hyvä henki päällä ja ratkaisi ottelun nopeaan tahtiin.

Antti Roppo laukoi ja Korhonen sylki kiekon eteensä. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt Antti Kerälä veivaisi irtokiekon tyylikkäästi Korhosen haaroista sisään. Digitaalit pysähtyivät näyttämään aikaa 22.10.

Ja tulitus jatkui. Vain 13 sekuntia edellisestä ja punalamppu pässipaitojen maalin takana paloi jälleen. SaPKon puolustus on tilanteessa myöhässä ja maalin eteen jääneen irtokiekon maalin survoi Heikki Silvennoinen. Kyseessä oli todellinen tahtomaali.

Sankollisen kylmää vettä niskaansa saanutta kotijoukkuetta heräteltiin tässä vaiheessa aikalisällä.

SaPKo sai todellisen mahdollisuuden nousta vielä peliin mukaan, kun se pääsi erän puolivälin jälkeen pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Juha Leimu ja Jarno Virkki lähtivät lukemaan minuutin välein tiilenpäitä, joten kotijoukkueelle tarjoutui hyvä mahdollisuus kavennusosumien värkkäämiseen.

Tämän mahdollisuuden se jätti kuitenkin käyttämättä. Topi Riutalla ammotti edessään jo täysin tyhjä maali, mutta niin vain kiekko päätyi verkkojen sijaan ohi maalin.

LeKi näytti kuitenkin vielä kertaalleen maalinteon mallia, kun Juuso Antonen siirsi joukkueensa jo neljän maalin karkumatkalle. Maalinedustalla oleva hässäkkä vei kaiken huomion Antosesta ja tämä pääsi varsin vapaasti tuikkaamaan kiekon tyhjänä ammottavaan maaliin.

Kosmeettinen kolmas erä

Kolmas erä olikin sitten lähinnä kosmetiikkaa. LeKin hyökkäämisinto oli turvallisesta johtoasemasta johtuen jo vähentynyt, eikä kotijoukkuekaan saanut kiriin tarvittavaa vaihdetta enää silmään.

LeKi kaunisteli lukemia erän puolivälin jälkeen. Antti Roppo antoi maalin takaa kauniin lätyn sen eteen nousseelle Jose Nippalalle, joka siirsi LeKin jo 0-5-johtoon.

Hetkeä myöhemmin Henri Sandvikin vaarattoman näköinen laukaus yllätti Korhosen täydellisesti.

SaPKo sai maalihanansa auki heti seuraavasta vaihdosta, kun Mikko Silvennoisen viivalta lähettämä jäänuoliainen yllätti Mikko Tolvasen vähintäänkin yhtä rajusti kuin edellisessä maalissa.

28 sekuntia myöhemmin Henri Siivonen teki sapkolaisten illan toisen maalin. Maalia edelsi Antti Ojasen vahva esityö.

Tämän jälkeen maalihanat sulkeutuivat lopullisesti, eikä lisäosumia enää nähty. LeKi sai tosin vielä ottelun päätyttyä yrittää yhtä lisäosumaa rangaistuslaukauksesta, mutta Mika Korhonen torjui Henri Sandvikin yrityksen.

Sääntökirjan mukaan rankkari ammutaan aina, vaikka peliaika olisikin ehtinyt jo päättyä. Rike tapahtui peliajan puitteissa ja pöytäkirjaan merkattiin suoritusajaksi 59.59, vaikka rankkari ammuttiinkin jo summerin ehdittyä soida.
LeKin päävalmentaja Sami Hirvonen oli ottelun jälkeen varovaisen tyytyväinen.

- Meillä oli tänään kolme teemaa ja yksi niistä oli maalien tekeminen, jossa onnistuttiin tänään vastustajaa paremmin, Hirvonen totesi.

SaPKon riveissä debytoi tuore puolustajahankinta Kim Kauttonen.

- Täytti paikkansa meidän puolustuksessa. Ei häneltä mitään ihmeitä odotettukaan, vaan ihan peruspeliä. Tämä oli hänelle vasta ensimmäinen peli ja hän tulee tuosta vielä parantamaan, Tirkkonen ruoti uutta miestä pakistossa.

SaPKo jatkaa otteluitaan keskiviikkona 10.12, kun se matkustaa Kajaanin Hokin vieraaksi. LeKin pelit jatkuvat samana päivänä, kun se saa vastaansa D Teamin.

» Lähetä palautetta toimitukselle