Peliitoille tärkeä kotivoitto

Peliittojen ja Jokipoikien kohdatessa paistoi molempien joukkueiden otteista varovaisuus ja varsinkaan toinen erä ei pelillisiä hienouksia katsojille tarjonnut. Erittäin tarkka peli olisi voinut kääntyä myös vierailijoille, mutta täysi pistepotti jäi Heinolaan paremman viimeistelyn ansiosta lukemin 3-2 (1-0, 1-1, 1-1).

Peliitat lähti otteluun melko odotetulla kokoonpanolla Tuukka Huumosen aloittaen maalilla. Vierailija sen sijaan asetti maalilleen vain yhden ottelun tällä kaudella pelanneen kakkosmaalivahti Eemeli Sivosen.

Liekö jännitys vaikuttanut, mutta Sivonen sai ottaa Peliittojen ensimmäisen maalin osittain omaan piikkiinsä. Sivonen sähläsi kiekon kanssa kulmassa, jonka Peliitat karvasi itselleen, ja lopulta Joni Kainulainen löi ilmasta Peliitat 1-0-johtoon ajassa 5.34. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Aapo Lampinen sekä Jukka Sompi.

Erään ei muita tilastomerkintöjä Pekka Saittakarin kahden kaksiminuuttisen lisäksi syntynyt, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Peliitat Snellmanin suihkukomennuksella karkumatkalle

Toisen erän alku jatkoi samaa tarkkaavaisen ja tasaisen pelin kaavaa kuin ensimmäinenkin. Ajassa 29.56 vierailijoiden Niko Snellman passitettiin suihkuun hänen taklattuaan Peliittojen Aapo Lampista Jokipoikien vaihtoaition tuntumassa. Tuomareiden neuvonpidon jälkeen Snellmanille tuomittiin 5+20 minuuttia polvitaklauksesta. Lampinen satutti tärskyssä itseään, eikä enää palannut ottelussa kaukaloon.

Joni Isomäki huudatti kotiyleisöä.

Viiden minuutin ylivoiman myötä Peliitat sai ottelun hallinnan itselleen. Jäähyä ehti kulua vain puolisen minuuttia, kun ajassa 30.30 Martin Ekström ohjasi kiekon erittäin taidokkaan kuvion päätteeksi Sivosen selän taakse. Syöttäjiksi osumaan merkittiin Joni Häppölä ja komeat viikset kasvattanut Ville-Veikko Väkeväinen.

Muita todellisia vaaranpaikkoja ei Peliitat onnistunut ylivoimalla luomaan ja erän viimeisen maalin iskikin vierasjoukkue. Väkeväisen istuessa kahden minuutin jäähyä koukkaamisesta Jokipoikien Olavi Vauhkonen sutaisi maalin edestä ylivoimalla vieraat maalin päähän. Syöttöpisteen osumaan kirjasivat Juuso Rajala ja Roope Ranta. Näissä lukemissa siirryttiin myös toiselle erätauolle.

Tasaista vääntöä ja kuumia tunteita

Kolmannen erän Jokipojat pääsi aloittamaan ylivoimalla eikä jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Erittäin vaikeasti pidettäväksi, etenkin ylivoimalla, itsensä tehnyt Vauhkonen iski jälleen maalin edestä siirtäen ajassa 40.58 Jokipojat tasoihin. Syöttöpisteen tililleen merkkauttivat Matti Näätänen sekä Rajala.

Jokipoikien tasoituksen jälkeen molemmat joukkueet välttivät tasatilanteessa virheitä ja todelliset maalipaikat olivat kortilla.

Erän loppua kohden Peliitat sai kuitenkin hieman otetta pelistä ja valitettavan harvalukuisen kotiyleisön riemuksi ajassa 58:54 Peliittojen Joni Isomäki siirsi kiekon maalin edestä reppuun sekavan tilanteen päätteeksi. Syöttöpisteet tililleen saivat Jani Keinänen sekä Väkeväinen.

Jokipojat haki vielä ottelun loppuun tasoitusta ilman maalivahtia ja vierasjoukkueen Blues-laina Rannalla oli loistava paikka viedä ottelu jatkoajalle siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin Peliitoille erittäin tärkeä kolmen pisteen voitto, jolla joukkue hilasi itsensä jälleen putoamisviivan paremmalle puolelle.

Päätössummerin jälkeinen pieni joukkueiden välinen paini kuvasti hyvin melko kuumaa ottelua, joka ei ajoittain pysynyt päätuomarikaksikko Lindqvist/Vepsäläinen hallussa. Tuomarit saivat olla selittelemässä tuomioitaan sekä molempien joukkueiden päävalmentajille että pelaajille.

Molemmat joukkueet jatkavat jo huomenna runkosarjaa vierasotteluin. Jokipojat matkustavat Lohipaitojen vieraaksi Vantaalle ja heinolalaiset suuntaavat bussin kohti Savonlinnaa.