HeKi kaikessa Salamoita parempi

Avausottelunsa voittanut HeKi jatkoi Salamoiden alavireistä turnausta takomalla tilastoihin varsinaiset tyrmäyslukemat 6-1. Varsinkin toinen erä oli yhtä heinolalaisnäytöstä.

HeKin ja Salamoiden välinen vääntö alkoi varsin sekavissa merkeissä ja huolimattomuus sekä hätäily leimasivat pelaajien otteita.

Ensimmäisen joukkueista juonesta sai kiinni HeKi ja ei aikaakaan, kun kiekkoa kaivettiin Salamoiden maalia vartioineen korealaisvahvistus Eom Hyon-Seungin takaa verkosta.

Jokipoikia vastaan väkevästi vääntänyt Janne Sinkkonen oli kärppänä paikalla maalin edessä, ja mies sai lusikoida oman laukauksensa riparin verkkoon ohi salamamaalivahdin.

Maalin jälkeen pelitilanteet jatkuivat sekavina päästä päähän. Vauhtia tuntui olevan molempien joukkueiden otteissa enemmän kuin järkeä.

Salamoiden saadessa peliä hieman raiteilleen joutui HeKi-pelaaja rikkomaan. Tästä seuranneen ylivoiman aikana paras maalipaikka siunaantui kuitenkin HeKin Timo Ruuskalle, jonka läpiajon näyttävästi Eom torjui näyttävästi.

Kirkkonummelaisten selkeästi piristynyt peli-ilme poiki erän aikana lisää jäähyjä HeKille, mutta heinolalaisten maalissa kiekkoja koppaillut Jan-Erik Kaisla teki varmoilla otteillaan tyhjiksi Salamoiden maaliaikeet.

Vahvasta salamamyllytyksestä huolimatta ensimmäiselle erätauolle mentiin HeKin 1-0-johdossa.

HeKin maalihanat avautuivat

Toiseen erään HeKi lisäsi heti alusta alkaen roimasti lisää vauhtia ja Salamat putosi kyydistä totaalisesti.

Timo Ruuskan hankkiman salamajäähyn aikana Tomi Inkinen pääsi kuittamaan maalin edessä pyörineen irtokiekon verkkoon ohi voimattoman Hyon-Seungin.

Vain hetki edellisestä ja valotaululla välkkyivät HeKin jo 4-0-johtolukemat. Ottelun 27. peliminuutti koitui lopullisesti Salamoiden kohtaloksi ottelussa. Ensiksi maalinteossa onnistui taidokkaasti läpi kentän kikkaillut Ruuska ja heti perään reppua heilutti Ville Väkeväinen.

Salamoiden otteista näkyi selviä alistumisen merkkejä, kun taas HeKi painoi täydellä höyryllä päälle kuin yleinen syyttäjä konsanaan.

HeKin viidennen maalin pääsi iskemään hyvästä jättösyötöstä Joni Isomäki. Tämän jälkeen heinolalaiset höllensivät selvästi luistelua ja myös Salamoille alkoi siunaantumaan paikkoja maaleihin.

HeKi alkoi lepsuilun ohessa myös jäähyilemään ja yhden näistä pakkopeleistä Salamat onnistui hyödyntämään. Antti Tevanen sai hakata ties kuinka monennen paluukiekon maalin edestä rauhassa sisään ja näin ollen rikkoa Kaislan nollapelin.

Ottelun päätösnumerot kävi vähän puolihuolimattomasti värkkäämässä vahvassa vireessä ollut Timo Ruuska, jonka alivoimalla suorittama spurtti kiekon perään ja rystylääppäisy kohti maalia olivat liikaa salamapelaajien taitotasolle.

6-1-lukemat eivät paljon selittelylle jättäneet sijaa, sillä sen verran selvästi HeKi Salamoita parempi ottelun aikana oli.