LeKi ja Ketterä tarjosivat tiukan yhdentoista maalin illan − "Ensimmäisessä erässä olimme vielä Aulangon poreissa"

MESTIS / Raportti
LeKi vei niukasti voiton trillerissä Ketterää vastaan.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi kohtasi kotikaukalossaan lauantai-illan kamppailussa Ketterän. Ottelussa nähtiin peräti yksitoista maalia, eikä voittajasta saatu selvyttä kuin vasta jatkoajalla. Kotijoukkue näytti jo karkaavan pikamaalien turvin voittoon, mutta vieraat idästä eivät olleet sanoneet viimeistä sanaansa.

Ketterä oli LeKille todella hankala vastustaja, sillä imatralaiset iskivät maalin jokaisella ylivoimallaan illan ottelussa. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti, sillä yksitoista maalia tarjonneen kamppailun ratkaisi Ilveksestä lainalla Lempäälässä oleva Juho Liuksiala jatkoajan ylivoiman viuhuvalla kudillaan.

Vierasjoukkue Ketterä tuli otteluun vahvalla tempolla, ja onnistuikin venyttämään maaliverkkoja ensimmäisenä. Janne Kettunen iski irtokiekon ohi Ukko-Pekka Luukkosen. LeKiltä ottelun alkuhetkillä paineen hyökkäyspäätyyn sai luotua ainoastaan Otto Mäkisen johtama hyökkäysvitja.

− Tämä oli hyvä vieraskamppailu ja lätkäpeli. Ensimmäisessä erässä olimme vielä Aulangon poreissa, mutta toisessa erässä pystyimme jo pelaamaan vahvuuksillamme, puheli Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen ottelun jälkeen.

Topias Haapanen löi saukkopaitojen tasoitusosuman maalin edestä. Joukkue sai maalin jälkeen hetkellisesti ottelun täydellisen hallinnan, mutta Ketterä-puolustus maalivahti Santeri Lipiäisen johdolla kesti rynnäkön.

Ottelussa LeKi oli vastustajan maalilla vahva, mutta omassa päässä muutama lepsu ratkaisu kostautui. Vielä Santeri Vuodin tekopaikasta ei maalia syntynyt, vaikka nuoren puolustajan Otto Latvalan merkkausvirhe siihen tilaisuuden avasikin.

− Teimme tänään paljon maaleja, mutta omissakin soi melko tiuhaan tahtiin. Vastustaja pelasi hyvää ylivoimaa − ei heiltä mitään pois. Meidän täytyy saada pikkuisen terävyyttä aloitusten jälkeisiin tilanteisiin, purkuihin ja vaihtoihin, sanaili puolestaan LeKin pääkäskijä Miikka Kuusela.

Avauserässä ei vielä jäähyjä nähty, mutta heti illan ensimmäisessä erikoistilanteessa helähti − Kettunen pääsi hienon kuvion päätteeksi viimeistelemään illan toisen osumansa. LeKin kuittaus tuli kuitenkin erittäin nopeasti, kun Antti Kangasniemi liukui verkon perukoille Lipiäisen eteensä pudottaman kiekon. Puolustaja Jimi Jalonen toimitti pelivälineen tehokkaasti hyökkäysalueen kulmasta luukulle.

Ylivoima ei riittänyt loppuun asti − Ilves-laina ratkaisi jatkoajalla

Ketterä oli ottelussa ylivoimillaan todella vaarallinen. Myös toinen yritys päättyi tuuletuksiin, kun Samuli Tanhuan kuti päätyi lempääläläisten verkkoon. Loppujen lopuksi Ketterä teki neljä ylivoimamaalia, mikä tarkoittaa onnistumista joukkueen jokaisella ylivoimalla.

Myös LeKi sai toisessa erässä mahdollisuuden ylivoimalla, kun imatralaisille tuomittiin heppoinen jäähy hyökkäyspäässä. Näppärää siirtelyä kummempaa joukkue ei kuitenkaan saanut aikaan. Hetki jäähyn päättymisen jälkeen LeKin alkukauden tehokaksikko Otto Mäkinen − Jere-Matias Alanen värkkäsivät 3−3-tasoituksen.

Ketterä-hyökkääjä Kettusen kypärätemppu oli enemmän kuin lähellä heti kolmannen erän alussa, mutta Luukkonen piti pintansa jäätä pitkin tulleessa yrityksessä. Erä eteni miltei puoliväliinsä tasaisen taaperruksen merkeissä, kunnes Mäkinen kiskaisi illan toisen osumansa vieden LeKin johtoon.

Kahden maalin karkumatkalle saukkopaidat karkasivat pikatahtiin, kun liki seuraavasta vaihdosta syntyi 5−3-osuma. Tuomas Koskinen oli unohtunut täysin yksin Ketterän maalille, ja kiekko pomppi hänen lapaansa tyhjän verkon eteen. LeKin neljännen ja viidennen osuman väliin jäi vain 53 sekuntia.

− LeKiä vastaan tuntuu tulevan hyvällä tahdilla maaleja molempiin päihin hieman vuorotellen. Tänään saimme neljä ylivoimamaalia ja eilenkin se puoli onnistui hyvin. Aiemmin ylivoima on vähän tökkinyt, mutta nyt pojat ovat saaneet sen rullaamaan, Lehtonen kiitteli omiaan.

Ketterälle aukesi ottelun loppuminuuteilla tuhannen taalan paikka, kun LeKin puolustajapari Riku Väkiparta - Jere Rouhiainen hukkasi kiekon oman maalin taustalla, ja vain Luukkosen huipputorjunta esti vieraiden tulon maalin päähän.

Imatralaiset saivat vielä todellisen sauman loppukiriinsä, kun LeKin Jimi Jaloselle tuomittiin 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta. Tuomaristo arpoi jäähyn pituutta hyvän tovin. Ketterän neljäs maali näkikin päivänvalon, kun Vuoti näki maalilla koko Mestisen pistepörssin piikkipaikalla keikkuvan Tomi Iso-Mustajärven.

Vieraiden kirin täydellisti Jalosen jäähyn toisella puolikkaalla Jukureista lainalla oleva Janne Kumpulainen komealla rannekudillaan. Lopulta ottelu venyi jatkoajalle, jossa Mäkisellä oli otollinen tilaisuus iskeä voittomaali, mutta Lipiäinen oli kahdesti peräkkäin patjoineen kiekon tiellä. Tilanteesta seurasi myös Ketterän Kumpulaiselle kaksiminuuttinen huitomisesta.

Ennen ylivoimaansa LeKi käytti aikalisänsä − ja se tuottikin kotijoukkueen kaipaaman tuloksen, kun Kangasniemi syötti poikki kentän terävän syötön, joka päätyi Liuksalan lähettämään terävään kutiin suroaan syötöstä. LeKi nappasi toisen pisteen itselleen 6−5 päättyneestä ottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle