Tehokas, tehokkaampi, LeKi

MESTIS / Raportti
LeKi pääsi juhlimaan lauantaina kuudesti kotiyleisönsä edessä.
Kuva © Timo Savela
LeKi tarjosi harvalukuiselle lempääläläisyleisölle komean näytöksen sarjajohtaja Hokin kustannuksella. Murhaavalla prosentilla viimeistellyt kotijoukkue löi kajaanilaiset selvin 6-2-lukemin. Kotijoukkueen kultakypärä Jimi Santala sekä KooKoosta lainalla oleva Markus Västilä iskivät kaksi maalia mieheen.

Ennakkosuosikkina illan otteluun lähtenyt Hokki hallitsi varsinkin erien alussa pelitapahtumia, mutta näennäinen hallinta ei johtanut kunnon maalipaikoille. Hokki-luotsi Jari Laukkanen oli samoilla linjoilla pelin kulun suhteen ja antoi myös kehuja LeKin oman pään maalineduspelaamiselle.

− Hallitsimme tänään ajoittain peliä, mutta ainoastaan näennäisesti. Erityisesti maalinteosta puuttui päättäväisyyttä, mutta toisaalta LeKi piti meidät parhailta maalipaikoilta poissa.

Kotijoukkueen päävalmentaja Juha Juujärvi myötäili Laukkasen sanoja, mutta näki myös tuloksen taakse.

− Numerot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, molemmilla joukkueilla oli omat momentuminsa. Hokki on todella hyvä joukkue ja tämä oli meille todella tärkeä voitto pitkän tappioputken jälkeen.

Viksten napsi tarvittavat, Smuralla heikompi iltapuhde

Maalivahtien taistossa LeKin nuori Nico Viksten vei tänään selkeästi pidemmän korren. Vikstenille kertyi ottelussa 25 torjuntaa, kun virkaveli Tuukka Smuralle merkittiin vain 20 koppia.

Ottelussa kaksi maalia iskenyt Markus Västilä lirutti ensimmäisen erän ainoan maalin poikittaisliikkeessä olleen Smuran puikoista.

Toisen erän alkuminuuteilla Hokki siirtyi 1-2-vierasjohtoon Markus Korkiakosken ja Antti Kalapudaksen maaleilla, mutta LeKi nousi loistavaa kautta pelaavan Jimi Santalan hurjalla lämärillä tasoihin ottelun puolenvälin jälkeen.

Ottelun ratkaisun iski jälleen pirteästi esiintynyt Sami Laakson johtama kolmosketju, jossa laidoilla viilettivät Valtteri Järviluoma sekä Sami Holappa.

Ketju teki toisen erän loppupuolella perättäisissä vaihdoissa maalit ja johdatti näin kotijoukkueen 4-2-johtolukemissa toiselle erätauolle.

Santala sekä Manu Honkanen kaunistelivat kumpainenkin vielä kertaalleen lukemia ottelun kolmannessa erässä.

Juujärvi nosti esille myös 1997 syntyneen Ilves-laina Jarkko Parikan esitykset.

− Pakko antaa tunnustusta Parikalle. Pari peliä ollut vasta mukana, mutta on jo nyt meidän johtavia puolustajia. Erittäin hyvä lisä meidän pakistoon.

Toisen putki katkesi, toisella jatkuu edelleen

LeKi-käskijä Juujärvi oli silminnähden tyytyväinen joukkueensa sitkeyteen.

− Meidän selkäranka olisi voinut helposti katketa Hokin parin nopean maalin jälkeen, mutta tänään me taisteltiin hienosti. Kolmosketju toimi esimerkkinä ja näytti taistelun mallia muille kentille. Suunta on nyt oikea ja meillä on iso mahdollisuus kääntää kurssimme päinvastaiseksi kuin se on nyt ollut.

Laukkasen mieliala oli ymmärrettävästi täysin päinvastainen.

− Meillä on nyt meneillään ensimmäinen vaikeampi jakso tällä kaudella. Tällä hetkellä joukkuetta punnitaan toden teolla, mutta nyt saamme onneksi muutaman päivän levätä.

LeKi on tulessa jälleen ensi viikon keskiviikkona Jyväskylässä JYP-Akatemian isännöimänä. Hokki sen sijaan saa vähän pidemmän huilin ja kohtaa ensi viikon perjantaina SaPKon Savonlinnassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle