Palve nousi kärkikamppailun ratkaisijaksi

Miikka Männikkö säesti Palvetta vahvasti tehoilla 0+3.
Kuva © Antti Varonen
Kouvolan KooKoo ja Mikkelin Jukurit kamppailivat tiukasti Mestiksen kärkitilasta lauantai-iltana Kouvolassa. Kotijoukkue näytti jo menevän voittoon, mutta Jukurit oli eri mieltä, nousi rinnalle ja meni lopulta 3-2-jatkoaikavoittoon.

Ottelun avauserässä niskan päällä oli vierasjoukkue Jukurit, vaikka aivan huippupaikkoja ei saanutkaan aikaan.

Paras paikka avautui Teemu Turuselle, joka karkasi Markus Västilän huolimattoman viivapelaamisen seurauksena läpiajoon. Taustalta tullut Jarno Lippojoki onnistui kuitenkin häiritsemään mailalla Turusta maalipaikassa ja sai tilanteesta kaksiminuuttisen.

Tilanteesta seuranneella ylivoimalla mikkeliläisryhmä iski erän ainokaiseksi jääneen osuman. Pitkän pyörityksen päätteeksi illan kaikkiin jukurimaaleihin syötön keränneen Miikka Männikön passi tavoitti kultakypärä Oula Palven, jonka rannelaukaus ohitti Frederic Cloutierin.

Erän lopulla KooKoo-puolustaja Ossi Ikonen loukkasi itseään hieman, kun Roy Pihlström koukkasi maalia kohti edenneen puolustajan kumoon ja tämä liukui päin maalitolppaa. Ontuen vaihtoon mennyt Ikonen palasi toisessa erässä kuitenkin kaukaloon.

Toinen erä edettiin tasatahtiin

Toinen erä oli huomattavasti avauserää tasaisempi ja molemmilla oli omat mahdollisuutensa iskeä kiekko häkkiin.

KooKoo käytti heti erän alussa saamansa tilanteen hyväksi. Ilkka Vaarasuo pelasi omalla alueella heikosti ja pienen huilin jälkeen kaukaloon paluun tehnyt Teemu Rinkinen kiitti: hän karvasi kiekon ja laukoi b-pisteen kaarelta 1-1-tasoituksen napakalla rannelaukauksella.

KooKoo pääsi erässä kokeilemaan myös kahdesti ylivoimansa toimivuutta, mutta kummallakaan kerralla pakkopeli ei lähtenyt pyörimään laisinkaan. Erän ensimmäisen ylivoiman päätteeksi Mika Koivistolla oli avoin paikka maalin edustalla, mutta yritys päätyi jukuripuolustajan mailan kautta päätyverkkoihin.

Hetkeä myöhemmin Timo Hiltunen pääsi kokeilemaan hyvältä etäisyydeltä Cloutierin yllättämistä, mutta veto pysähtyi kanadalaisvahdin suojiin. Jälkitilanteessa tunteetkin hieman kuumenivat ja Nestori Lähde sekä Lauri Kärmeniemi passitettiin istunnolle pienen poikapainin jälkeen.

Jukurit nousi takaa ohi

Kouvolalaisryhmä tuli päätöserään vahvasti ja Rinkinen oli jo viedä isännät johtoon heti erän alussa, kun hän pääsi purjehtimaan jukuripuolustuksen keskeltä vapaaseen paikkaan, mutta ei onnistunut yllättämään Ronan Quemeneriä.

Hyökkäyskolmikko Rinkinen-Juuso Rajala-Joona Karevaara oli läpi ottelun joukkueensa näkyvin osa ja he lopulta veivätkin mustaoranssit johtoon. Karevaara laukoi kiekon kohti Quemeneriä, joka pudotti kiekon eteensä. Irtokiekossa ensimmäisenä oli Rinkinen, joka muutti kauden 22. osumallaan valotaululla numeroiksi 2-1.

Rinkisellä oli hetkeä myöhemmin paikka myös viimeistellä hattutemppu täyteen, mutta Quemener onnistui pysäyttämään pienestä kulmasta lähteneen yrityksen.

Ottelu näytti jo vääjäämättä päättyvän KooKoon voittoon, sillä aika kului ja Jukurit ei onnistunut löytämään keinoja Cloutierin ohittamiseen. Pari minuuttia ennen loppua vierailijat nousivat kuitenkin tasoihin, kun Santeri Lukan viivalaukaus painui KooKoo-vahdin jalkojen välistä maaliin.

Maalista Jukurit sai virtaa ja loi muutaman hyvän tekopaikan, mutta ottelu eteni jatkoajalle. Siinäkin Jukurit oli hallitsevampi osapuoli ja pääsi testaamaan toista kertaa ylivoimaansa, kun Joni Nikko joutui koukkimaan maalille noussutta Samuli Piipposta.

Nikon jäähyä ehti kulumaan vain puolisen minuuttia, kun ottelussa 2+1-tehot iskenyt Palve niittasi Lukan poikittaissyötöstä kiekon ylänurkkaan ja varmisti kaksi pistettä mikkeliläisryhmälle.

Jukureiden pelit jatkuvat keskiviikkona, kun se saa vieraakseen JYP-Akatemian. KooKoolle tulee puolestaan hieman pidempi huili, sillä se pelaa seuraavan kerran ensi perjantaina, jolloin se matkaa Peliittojen vieraaksi.