Peliitat päätti kautensa voittoon

Teemu Huttu tehoili maalin ja syötön edestä.
Yhdeksänteen sijaan kautensa päättänyt Peliitat ja kahdeksannelta sijalta pudotuspeleihin lähtevä KeuPa kohtasivat toisensa runkosarjan päätöskierroksella. Panoksettomassa kamppailussa heinolalaiset halusivat voittoa kotijoukkuetta enemmän ja veivät ottelun nimiinsä maalein 2-3.

Panoksettoman ottelun taso ei odotetusti päätä huimannut. Ottelu oli pelillisesti hieman sekavaa, mutta se tarjosi toisaalta paljon tilanteita. Joukkueiden keskialueen puolustus oli melko avointa, jonka seurauksena molemmille tuli useita ylivoimahyökkäyksiä.

KeuPa lähti otteluun hyvin erikoisella kokoonpanolla. Useampi kärkimies jäi katsomon puolelle odottamaan pudotuspelejä. KeuPan kokoonpanosta uupui peräti neljä joukkueen parasta maalitekijää. Lisäksi ykkössentteri Joona Peränen oli lepovuorossa. Peräsen paikan ykköskentästä otti vähintäänkin yllättävä nimi, puolustuksen tukipilari Antti Kauppila.

Ottelu lähti käyntiin vierasjoukkueen hallinnassa. Peliitat oli selvästi niskan päällä, mutta kovin vaarallisilla paikoilla ei vierasjoukkuekaan ensimmäisellä kaksikymppisellä juhlinut. KeuPan maalivahti Petri Pitkäselle kirjattiin erään huimat 19 torjuntaa, kun virkaveli Antti Rautiola pääsi huomattavasti helpommalla torjumalla ainoastaan kaksi kiekkoa.

− Lyhyesti tästä pelistä, ei mikään helppo peli meille. Kuitenkin unelman jahtaaminen jatkui eilen vielä, siinä kävi miten kävi ja nopeasti piti päästä vielä yhteen peliin kiinni. Saatiin olosuhteisiin nähden ihan ryhdikäs esitys, kommentoi Peliitojen valmentaja Lauri Merikivi.

Peliitat avasi maalihanat

Toinen erä lähti varsin tasaisesti liikkeelle. KeuPa piristyi huomattavasti avauserästä ja tuli toiseen erään pirteämmällä jalalla.

Erä kerkesi vanheta toiselle neljännekselle, kun Peliittojen Jaakko Lehtonen iski ottelun avausmaalin. Suorasta luistelusta b-pisteen kaarelta epäonnistunut laukaus yllätti Pitkäsen helpohkosti.

Peliitat lisäsi johtonsa kahteen maaliin erän viimeisellä minuutilla. Ville-Veikko Väkeväinen heilui isännän ottein KeuPa-maalin edustalla ja lusikoi kiekon pelaajaruuhkasta verkon perukoille.

Myös kotijoukkueella oli toisessa erässä hetkensä, mutta parhaatkin tekopaikat hukkuivat tehottomuuteen ja varmasti esiintyneen Antti Rautiolan torjuntoihin.

− Kokonaisuudessaan tämä kausi on meille ollut aika vaiherikas ja haastava. Lokakuun loppu ja marraskuu oltiin niin kellarissa kuin jääkiekkojoukkue voi vain kellarissa olla. Mutta taas sitten, joukkue nousi todella hienosti takaisin tähän pudotuspelitaisteluun vuoden vaihteen jälkeen.

− Arvostan kyllä noita äijiä tuolla meidän kopissa, sitä selkärankaa, taistelutahtoa ja voitonhimoa, että päästiin mukaan näihin karkeloihin. Ihan loppuun saakka jahdattiin meidän omaa unelmaa. Se ei riittänyt tällä kertaa, päätti Merikivi.

Peliittojen Antti Rautiola oli vakuuttava.
Kuva © Kiia Aha

Päättäväisesti päätöserään

Päätöserän alkuun KeuPa tuli päättäväisesti ja sai erän ensiminuuteista paineen vieraiden päätyyn.

KeuPan Onni Toivasella ja Joni Mäkelällä oli huippupaikat avata kotijoukkueen maalihanat, mutta erinomaisesti torjunut Rautiola venyi upeasti kiekon eteen.

Kotijoukkue sai kuparisen rikki vihdoin ja viimein ylivoimalla. Teemu Huttu löysi maalin eteen yksin unohtuneen Toivasen, joka latasi kiekon vastustamattomasti suoraan syötöstä maaliin.

Minuutti edellisestä ja KeuPa löi pelin tasoihin. Markus Rämä ja Roni Sevänen karvasivat kiekon, Sevänen jätti kiekon toisesta aallosta nousseelle Hutulle, jonka tulinen lyöntilaukaus painui aivan kilpipuolen yläkulmaan.

Peliitat ratkaisivat ottelun 24 sekuntia ennen erän päätöstä. Väkeväinen ja Christian Silfver alustivat ja Anton Ollikainen pääsi lyömään irtokiekon maalin kulmalta verkkoon pitkän pyörityksen päätteeksi.

Kotijoukkueen päävalmentaja Kari Rautakorpi kommentoi kotijoukkueen kokoonpanoa.

− Annettiin vastuuta kavereille, jotka eivät ole päässeet niin paljoa pelaamaan, tämä peli antoi valmennukselle lisää tietoa meidän pelaajista. Tärkeät pelit ovat nyt tosiaan edessä, meillä on suht leveä materiaali, jota voidaan käyttää. Pojat kilpailivat pelipaikoista tänään, se oli heille näytönpaikka. Nyt päästään sitten miettimään valmennuksen kanssa mitä tehdään, sanaili Rautakorpi.

Lauantai-illan voiton siivittämänä Peliitat lähtevät viettämään kesälomaa. KeuPa sen sijaan aloittaa valmistumisen ensi viikolla alkaviin Mestiksen pudotuspeleihin, jotka se aloittaa keskiviikkona vierasottelulla Mikkelissä Jukureita vastaan.