KooKoolle kauden ensimmäinen jatkoaikavoitto

Kaksi hyvin tasaista joukkuetta tekivät Vantaalla torstai-illan ottelusta varsinaisen jännitysnäytelmän. Muurin lailla maaleillaan seisseistä maalivahdeista toinen piti nollat ja toinen joutui antautumaan kerran. Peli oli 0-0 aina jatkoajan kolmannelle minuutille saakka, mutta sitten vieraat korjasivat potin.

Ensimmäinen erä ei maaleja yleisölle tarjonnut, mutta vauhtia senkin edestä. Kummatkin maalivahdit pitivät selustansa tyhjinä ja esittivät upeita torjuntoja vaikka kiekkoja sateli suunnasta jos toisestakin.

Jo reilun minuutin jälkeen vieraiden Ossi Louhivaaralle tarjoutui mahdollisuus maalintekoon avopaikalta, mutta Tommi Niemelä venyi spagaatiin ja torjui patjallaan. Ahmoista Vantaalle äskettäin siirtynyt Niemelä torjui hetkeä myöhemmin myös Teemu Timoskaisen maalintekoyrityksen.

Eipä toisessa päässä maalia vartioinut Jaakko Suomalainenkaan työttömäksi jäänyt. Petri Pitkäjärvi laukoi Jukka Hakkaraisen syötöstä hirmuisen kudin kohti Suomalaista, joka torjui rutiininomaisesti. Myös Miikka Lindholm ja Matti Luoma pitivät huolen siitä, ettei vierailijoiden maalinvartija joutunut seisomaan tyhjän panttina.

Alussa jonkin verran alakynnessä ollut kotijoukkue pääsi hieman ennen erän puoltaväliä kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta. Kunnon pakkopeliä ei saatu aikaiseksi, mutta vaarallisia tilanteita loivat mm. Jukka Hakkarainen ja Petri Pitkäjärvi sekä Olli Julkunen ja Teemu Sainomaa.

Vieraat pääsivät ylivoiman makuun kahdesti, mutta vantaalaisten hyvän alivoimapelin takia ei juuri mitään saatu aikaiseksi. Jussi Laine ja Antti Huuhka esiintyivät kuitenkin edukseen pistäessään Niemelän ahtaalle, ja Petri Anttila pääsi jopa kilauttelemaan tolppia.

Vauhdikas toinen erä jäähyjen värittämä, kolmas Vantaan hallintaa

Peräti kahdeksan kappaletta ottelun kolmestatoista jäähystä vihellettiin toisessa erässä, joten kumpikin osapuoli pääsi kokeilemaan ylivoimaa riittämiin. Erässä oli edellisen tavoin vauhtia, mutta nyt kotijoukkuekin oli herännyt kunnolla. Näytti siltä, että maalin synty oli vain ajan kysymys.

Vantaalaisilla oli toisessa erässä parikin läpiajoa, joista näyttävin oli kun Teemu Sainomaa syötti kiekon Mikko Kainulaiselle siniviivan tuntumaan. Suomalainen pysyi edelleen muurina maalillaan, eikä päästäny kiekkoa taakseen Kainulaisen harhautuksista huolimatta.

Tommi Niemelän vaivana oli mm. Reino Soijärvi joka sai Tuomas Vänttiseltä hienon syötön maalin edustalle. Soijärven lavasta yläviistoon lähtenyt kiekko päätyi kuitenkin kuin ihmeen kaupalla Niemelän räpylään.

Kolmatta erää isännät hallitsivat kohtuullisen suvereenisti. Vieraat näyttivät tippuneen vauhdista erätauolla, mutta Jaakko Suomalainen esitti loisto-otteita ja hoiti homman kotiin kerta toisensä jälkeen. Koko ottelun hyvin pelannut Janne Jaakkola oli vauhdissa, samoin ketjukaverit Petteri Linnonmaa sekä Petri Pitkäjärvi.
Vierasjoukkueen virkein pelaaja kantoi paidassaan nimeä Kattelus.

Kun erää oli jäljellä enää viitisen minuuttia, oli tunnelma Valtti-Areenan katossa. Faniryhmä Ruutanat huusi kilpaa Kuudennen Kenttäpelaajan kanssa ja maalivahdit joutuivat tulisten laukausten kohteiksi. Mitä lähemmäs loppua päästiin, sen kovempaa pyöritystä vantaalaiset pitivät hyökkäyspäädyssä. Viimeisellä minuutilla Petteri Linnonmaa oli ratkaista ottelun, mutta laukoi hieman liian ylös. Summeri soi ja hetken kuluttua alkoi jatkoaika.

Kaksi minuuttia ja 42 sekuntia jatkoajan alkamisen jälkeen oli ottelu ratkennut KooKoon hyväksi. Atte Pentikäinen syötti Reino Soijärven yksin läpi, ja tällä kertaa Niemelä joutui antautumaan.

Maalivahdit kentän sankareita

Valmentajat olivat hyvin pitkälti samaa mieltä ottelun tapahtumista.

- Huikeeta maalivahtipeliä, totesi kouvolalaisten valmentaja Reijo Mansikka ottelun jälkeen. Jarmo Kauppi lähti samalle linjalle.

- Olen samaa mieltä, kummatkin maalivahdit olivat erittäin hyviä tänään - kentän sankareita, Kauppi sanoi.

Valmentajat olivat myös tyytyväisiä joukkueidensa saalistamiin pisteihin.

- Pistettä lähdettiin hakemaan ja saimmekin sen. Otimme tietoisen riskin kun lähdimme pelaamaan jatkoaikaa kolmella hyökkääjällä, mutta joskus riskejä on otettava. Kyllä me tähän pisteeseen tyytyväisiä olemme, tuumi Kauppi.

Kiekko-Vantaa lähtee lauantaina Hyvinkäälle Ahmojen kaaton ja KooKoo pelaa samana päivänä kotonaan KalPaa vastaan.